Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8001 tot 8005
Bron: Beurz.com
Geplaatst: zondag 29 augustus 2010

Wat als GOUD ‘door het dak gaat’?

Stel even, er is een gebeurtenis waardoor ineens de GOUDprijs (of de zilverprijs) extreem omhoog knalt. Wat moet je dan met je GOUD en zilver? Verkopen? Maar zodra je dat doet, dan krijg je weliswaar heel veel papier geld in de vorm van euro’s of dollars, maar wil je die dan wel?

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

Bijzondere ontwikkelingen op de zilver- en GOUDmarkt

[...]

In het weekend van 24 juli waren plotseling geen gegevens meer beschikbaar over de handelsactiviteiten van de banken die in GOUD en zilver handelen. Deze informatie-stop werd vier dagen later weer opgeheven. Het lijkt erop, dat er in die periode aan een of meerdere grote partijen zoveel GOUD moest worden geleverd, dat men GOUD tekort kwam en dus feitelijk failliet was. Via de BIS, de Bank of International Settlements, de centrale bank van de centrale banken, is toen in allerijl gezorgd voor een hoeveelheid GOUD om de boel niet te laten klappen. Toen de boel weer op orde was, heeft men de informatie-stop weer opgeheven alsof er niets aan de hand was.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

China, sparen, GOUD en sociale zekerheid

In september 2009 maakte de Chinese centrale bank bekend dat zij haar GOUDreserves had verhoogd van 400 ton naar 1054 ton. Dit was het begin van de sterke stijging van de GOUDprijs die nog steeds aanhoudt en werd internationaal gezien als een belangrijk signaal.  Minder bekend is dat de Chinese bevolking in vergelijking met de centrale bank grotere kopers van GOUD zijn.

Bron: Todio.nl
Geplaatst: zaterdag 28 augustus 2010

Is zilver een goede belegging?

Sinds 2009 is de zilverprijs met bijna 70% gestegen!! De GOUDprijs steeg in dezelfde periode met slechts 40%. Een ounce zilver is in 2010 al met 5% gestegen en noteerde recent al $ 18,50. Door toenemende vraag van industriële kant kan de zilverprijs op verdere steun rekenen.

Bron: Todio.nl
Geplaatst: vrijdag 27 augustus 2010

Waarom GOUD kopen?

Edelmetalen, verzamelnaam voor onder andere GOUD en zilver, zijn beter dan eender welke valuta. Vooral in tijden van stijgende prijzen (inflatie) en zwakke valuta's, zijn edelmetalen en onroerend goed de beste beleggingsvormen. Lees hier waarom.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$