EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8006 tot 8010 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zaterdag 8 januari 2011

Krapte op de zilvermarkt

Sprott verwacht dat GOUD dit jaar naar de 2.000 dollar stijgt en zilver kan makkelijk boven de 50 dollar uitkomen, zegt hij. Laten dat nu ook net mijn koersdoelen zijn voor de komende 18 maanden.

Sprott verwacht dat GOUD dit jaar naar de 2.000 dollar stijgt en zilver kan makkelijk boven de 50 dollar uitkomen, zegt hij. Laten dat nu ook net mijn koersdoelen zijn voor de komende 18 maanden.

Het is Eric Sprott bijna gelukt om voor 575 miljoen dollar aan zilverbaren te kopen ter dekking van zijn Silver Trust ETF. Maar dat heeft hem wel bijna drie maanden tijd gekost.  Het is een prachtig voorbeeld hoe krap de fysieke zilvermarkt is, met een volume van ruim 10 miljard dollar per jaar.

De jaarlijkse productie van zilver bedraagt ruim 22.000 ton terwijl de totale jaarlijkse vraag ruim 27.000 ton bedraagt. Dat levert een jaarlijks tekort op van ruim 5.000 ton. De verwachte toename in de productie de komende jaren zal hooguit 2.700 ton bedragen. Dit is bij lange na niet genoeg om het gat met de jaarlijkse vraag op te vullen.

[...]

De vooruitzichten voor zilver blijven dan ook gunstig. De industriële vraag staat garant voor een bodem onder de markt, terwijl de vraag vanuit beleggers kan blijven toenemen. Zilver wordt door steeds meer mensen, net als GOUD, gezien als een harde valuta.

Lees verder op IEX
Geplaatst op: zaterdag 8 januari 2011

GOUDhonger op Indiase markt blijft groot

Investeerders zijn ervan overtuigd dat de GOUDprijzen nog verder zullen stijgen.

Investeerders zijn ervan overtuigd dat de GOUDprijzen nog verder zullen stijgen.

De vraag naar GOUD in India blijft groeien. Voor dit jaar moet een groei met ongeveer 15 procent worden verwacht. Dat heeft Vinod Hayagriv, voorzitter van All India Gems and Jewellery Trade Federation, gezegd. Volgens Hayagriv zal er dit jaar in India ongeveer 805 ton worden ingevoerd. Het voorbije jaar bedroeg de Indiase GOUDimport ongeveer 700 ton. Die groei is te danken aan de groeiende vraag bij de Indiase consument, maar ook bij beleggers, die zich proberen te wapenen tegen een inflatie.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 7 januari 2011

GOUDprijs daalt voor vijfde dag op rij

Beleggers ervaren momenteel een "nieuwjaars / goede voornemens" -hypnose

Beleggers ervaren momenteel een "nieuwjaars / goede voornemens" -hypnose

De GOUDprijs is de afgelopen dagen flink gedaald, net als andere edelmetalen. Op oudjaarsdag noteerde de prijs van GOUD nog boven de $1.420 per ounce, maar vanochtend was de prijs in Hong Kong $1.362,90 per ounce. Alleen al deze week daalde de GOUDkoers met 3,8%.

De verklaring voor de snelle daling van de GOUDprijs is het momentum dat de Amerikaanse economie lijkt op te bouwen. Onder veel investeerders heerst de gedachte dat het ergste voorbij is, en dat maakt de veilige haven status van GOUD minder belangrijk.

Lees verder op Forex Info
Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011

Wat voor financieel vuurwerk staat ons nog te wachten

Zilverpaul, je bent niet de enige die achterdochtig is.

Zilverpaul, je bent niet de enige die achterdochtig is.

[...]

En dan, tot veler verrassing, en zeker ook voor mij, de uitwerking van de BTW verhoging voor de kunsten. Het vergt enige cerebrale lenigheid om de relatie met zilveren muntjes te leggen, maar blijkbaar is het een kunst om in zilver te beleggen. Sterker nog, het is blijkbaar een veel grotere kunst om in zilveren muntjes te beleggen dan in GOUDen muntjes, waar daar wordt helemaal geen BTW over geheven! Het is dat ik van nature niet achterdochtig ben, anders zou ik toch gaan denken dat een en ander misschien iets te maken heeft met een dreigend tekort aan fysiek zilver.

Lees verder op Ronnie Alt
Geplaatst op: donderdag 6 januari 2011

Ongekende belastingverhoging op zilver

Alleen GOUD is nu nog BTW-vrij, maar voor hoelang?

Alleen GOUD is nu nog BTW-vrij, maar voor hoelang?

Zilver baren werden al belast met 19% BTW, maar de zuinige spaarder die de waarde van zijn vermogen wilde beschermen kon dit probleem omzeilen door zilveren munten aan te schaffen. Voor zilveren munten gold een BTW tarief van ‘slechts’ 6% en je kon ook 1 kilogram munten aanschaffen. Aangezien de meeste van deze munten vooral worden geïmporteerd vanuit de VS en Canada werden deze munten tot eind 2010 onder de “margeregeling” verkocht. Een klein voordeel voor de particulier omdat bij eventuele terugverkoop geen BTW-nadeel bestaat.

Lees verder op Vrijspreker
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs