Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8006 tot 8010
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 26 augustus 2010

GOUDmarkt pure fixtie

Volgens Adrian Douglas bestaat er geen GOUDmarkt. Volgens zijn gegevens werd vanaf 1919 vanuit het kantoor van N.M. Rothschild namelijk iedere dag de GOUDprijs in Londen bepaald door een groep handelaren. In 1961 werden dat de vertegenwoordigers van vijf grote banken.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: donderdag 26 augustus 2010

GOUD verkopen verbeteren tijdens 2010 Indiaas festival seizoen

India is traditioneel het land waar de bevolking dat de meeste GOUDaankopen doet, voornamelijk in de vorm van juwelen. Voor Indiërs is het kopen van GOUD een combinatie van traditie, religie en investering in fysieke zaken. Het Indiase religieuze festival seizoen dat begint in augustus en eindigt in november is de periode waarin het meeste GOUD wordt aangekocht. GOUD handelaren in India verwachten dat de vraag naar GOUD voor het 2010 seizoen aanzienlijk hoger zal zijn dan in 2009, ondanks de gestegen GOUDprijzen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: woensdag 25 augustus 2010

Chinese honger naar GOUD is nog niet gestild

De laatste 10 jaar is de vraag naar GOUD in China gegroeid. Op dit moment is er voor beleggers in GOUD een interessante ontwikkeling gaande, namelijk dat de People’s Bank of China (PBOC) overweegt om de regels voor banken om GOUD aan te bieden te versoepelen.

De welvaart is de afgelopen jaren toegenomen en tegelijkertijd ook de vraag naar sieraden. De vraag naar GOUD is hiermee gestegen en om aan deze vraag te voldoen wil de PBOC de regels versoepelen zodat het voor banken eenvoudiger wordt om posities af te dekken en GOUD te ‘leasen’. Zodra deze regels inderdaad worden versoepeld zal dit de mogelijkheden vergroten voor Chinezen om te beleggen in GOUD.

Bron: fd.nl
Geplaatst: woensdag 25 augustus 2010

Blijft GOUD de ultieme veilige haven?

In een zeer onstabiel economisch landschap is GOUD de ultieme veilige haven. En terwijl de relatieve onzekerheid over de gezondheid van bankbalansen en van het financiële systeem blijft aanhouden, biedt deze sector uitstekende vooruitzichten, getuige de niveaus van ETF-beleggingen in fysiek GOUD.

Bovendien profiteert GOUD van de heersende devaluatie van de valuta’s: het massale reflatiebeleid dat regeringen voeren om de financiële crisis te lijf te gaan zal uiteindelijk voor alle valuta’s een toenemend risico van een zwakke munt creëren. Waarschijnlijk zal GOUD, dat tot op zekere hoogte als valuta het laatste toevluchtsoord is, daarvan profiteren. Het belangrijkste is echter dat GOUD een goede waarborg is tegen zowel het landenrisico als het systeemrisico. GOUD is een goede verzekeringspolis bij crisissituaties.

Bron: Todio
Geplaatst: vrijdag 20 augustus 2010

Is zilver een goede belegging?

Na de run op GOUD storten zich steeds meer beleggers op zilver. Omdat met name van industriele kant de orderportefeuilles weer goed gevuld raken, moet met een verdere prijssteun worden gerekend voor het edelmetaal.

Sinds 2009 is de zilverprijs met bijna 70% gestegen. De GOUDprijs steeg met slechts 40%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$