EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8006 tot 8010
Geplaatst op: woensdag 3 november 2010

Ook Iran vlucht in GOUD

Steeds meer landen beginnen het nut en belang van GOUD in te zien. Zou er iets op komst zijn?

Steeds meer landen beginnen het nut en belang van GOUD in te zien. Zou er iets op komst zijn?

Na China, Rusland, India heeft nu ook Iran bekendgemaakt dat ze de afgelopen twee jaar maar liefst $15 miljard van de nationale reserves heeft gebruikt om GOUD bij te kopen.

Saillant detail, Iran heeft hiervoor Europese banktegoeden gebruikt, om zodoende onkwetsbaar te worden voor eventuele westerse sancties.

Volgens analisten gaat het hierbij om minimaal 345 ton GOUD. Dat is iets meer dan de helft van de totale Nederlandse GOUDvoorraad. In de statistieken van de World Gold Council (WGC) is Iran tot nog toe niet terug te vinden op de lijst van landen met GOUDreserves. Met deze aankoop is de Iran goed voor een plek bij de top 20.

Lees verder op Middelkoop Goud
Geplaatst op: dinsdag 2 november 2010

Aziaten torpederen de zilvermanipulators

Een contactpersoon van King World News uit de fysieke GOUD en zilvermarkt in Londen heeft ons bevestigd dat er een “enorme aankoopgolf uit Azië op komst is die de eigenaars van de zilvershortcontracten gaan dwingen hun contracten na te leven en fysiek zilver op te leveren. Alle tijdelijke correcties van de zilverprijs zullen agressief gekocht worden, deze spelers willen boter bij de vis en zullen de levering van het fysiek zilver eisen.” De bron – die anoniem wenst te blijven – volgt daarmee Eric Sprott dat deze ’squeeze’ in de zilvermarkt de prijs van het witte edelmetaal wel eens naar $ 50 zou kunnen duwen in een amper paar weken tijd.

En hoewel de belegger zich op korte termijn aan flinke fluctuaties aan de prijs van zilver kan verwachten, blijft het belangrijk vandaag te onthouden dat grote spelers in Azië bloed hebben geroken. Er valt niet aan te twijfelen dat de intentie van de Aziaten om de zilvershorts fijn te knijpen haar effect niet zal missen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 1 november 2010

Willem Middelkoop: manipulatie zilverprijs officieel

In 2002 beschreef ik in maar liefst drie columns hoe de prijzen van GOUD en zilver worden gemanipuleerd. Door dit besef heb ik de afgelopen jaren mijn professionele leven compleet overhoop gegooid.

Ik wilde zo goed mogelijk profiteren van het feit dat deze manipulatie vroeger of later aan de oppervlakte zou komen, waarna GOUD en zilver, al ballonnen onder water, hun normale waardering zouden krijgen. Daarom startte ik zowel een beleggingsfonds als een webshop gericht op edelmetalen.

Inmiddels kan ik constateren dat we midden in deze herstelbeweging zitten. Zo stegen GOUD en zilver dit jaar respectievelijk 21 en 38%. Maar meest opvallend is de tweede bevestiging dit jaar dat vooral de zilvermarkt al jaren zwaar gemanipuleerd wordt.

Lees verder op IEX.nl
Geplaatst op: zondag 31 oktober 2010

GOUDzoekers: DĂ© top is nog ver weg

Door een groeiende media aandacht zal het enthousiasme over het beleggen in GOUD alleen maar verder toenemen. Gedreven door een pure hebzucht verliezen beleggers op een gegeven moment het risico uit het oog en bereikt de GOUDprijs haar top. Op het moment dat uw huisbank vervolgens een GOUDfonds gaat adviseren, of wanneer de GOUDprijs dagelijks in het 10-uur Journaal wordt genoemd (zoals met de Nasdaq in 1999 het geval was!) weet u dat de gekte een kookpunt heeft bereikt.

Wanneer dat moment wordt bereikt en welke prijs er dan voor een troy ounce wordt betaald, is het betere giswerk. Maar wie naar bovenstaande grafiek kijkt, zal zich realiseren dat we nog enkele duizenden dollars te gaan kunnen hebben… Riemen vast dus!

Lees verder op Telegraaf.nl
Geplaatst op: zaterdag 30 oktober 2010

China kan posities in GOUD verder uitbreiden

Gaat China op grote schaal GOUD kopen en zo de GOUDprijs verder ondersteunen. De krant International Business Daily meldde vanmorgen dat China nieuwe aankopen van GOUD overweegt.

Aanleiding zou de diversificatie van de reserves zijn, reserves die momenteel hoofdzakelijk uit dollars bestaan. De International Business Daily heeft banden met het Chinees ministerie van Handel en geldt dus als een betrouwbare bron.

Lees verder op Cash.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs