Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 8011 tot 8015
Bron: Cash.be
Geplaatst: zondag 4 juli 2010

Iedereen praat over GOUD

In de afgelopen dagen viel de correctie bij de grondstoffen opnieuw op. De financiële markten anticiperen op een economische groeivertraging, die onvermijdelijk een verminderde vraag naar grondstoffen met zich gaat meebrengen. Maar er was nog een andere opvallende vaststelling: de GOUDprijs hield goed stand. Wil dat zeggen dat we een hogere GOUDprijs mogen verwachten?

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): “Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: GOUD. Of twee eigenlijk, want GOUDmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer.”

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juli 2010

GOUDprijs daalt met 60 euro per troy ounce onder de 1000 euro

De GOUDprijs is vandaag gedaald met bijna € 60 tot € 956,84 per troy ounce de daling in dollars was $ 43,80 tot $ 1198,60. Sinds lange tijd sluit de GOUDprijs onder de 1000 euro en onder de 1.200 dollar. Een combinatie van slechte economische berichten uit de Verenigde Staten en China gaf aanleiding tot een massale verkoop van aandelen en grondstoffen. Zoals al vaker aangegeven in onze analyses gaan de edelmetalen en de aandelen van GOUD- en zilvermijnen ook mee in deze algehele daling.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

Over de crisis, Keynes en waarom overheden GOUD haten

Enkele weken geleden hebben nieuwe en bestaande crises de aandacht van de Griekse staatsschuld afgeleid. Maar de Griekenland-crisis duurt voort. Door bailouts schuift men het probleem steeds verder voor zich uit en verergert daardoor de situatie voor de belasting betalende burger nog meer.

Helaas is Griekenland met zijn onverantwoordeljke uitgavenpolitiek geen op zichzelf staand geval. Schuldenexplosies zoals in Griekenland slaan van het ene op het andere land over, ook de Verenigde Staten behoren tot de dominostenen, die aan de beurt zullen komen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

GOUDmarkt: Trends en ontwikkelingen in 2009

Het belangrijkste jaarlijkse rapport over de zilvermarkt is eind mei uitgegeven, de World Silver Survey 2010. In dit rapport worden de statistieken en trends van het afgelopen jaar besproken, alsmede de verwachting voor het komende jaar. Naast de Silver Survey is er ook een variant voor de GOUDmarkt; de World Gold Survey.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

G20. Europa op het goede pad?

In de markt gonzen geruchten dat de FED nogmaals een een injectie wil plegen van ruim 2 triljard dollar, en u kunt wel raden waar dat geld naar toe zal gaan. Ook kunt u wel raden wat dit op termijn voor de koers gaat betekenen voor GOUD en zilver.

 

Ik voorspel u nu al dat de stress-test van de grote Europese banken ook onverwacht goed zal uitpakken! Misschien dat er ergens een stapeltje biljetten van 100 miljard ingepompt moet worden, maar dan heb je ook wat!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$