Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 8011 tot 8015
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 6 september 2010

Waarom beleggen in zilver interessant is

Voor een groeiend aantal personen is GOUD een van de weinige veilige havens in onzekere tijden, dit zorgt ervoor dat GOUD terug is als serieuze investeringsmogelijkheid. Dit wordt veroorzaakt door de huidige financiële situatie waar de vraag is of de ontwikkelde economieën voor een periode van Japanse deflatie of juist voor een Duitse hyperinflatie staan.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 4 september 2010

Een glimp uit een toekomst met een parallelle GOUD standaard

Economen en analisten hebben vaak discussies over het opnieuw invoeren van de GOUD standaard als vervanging van ons papieren geldsysteem. Er is echter ook een situatie denkbaar waarbij naast het huidige papieren geld een tweede op GOUD en zilver gebaseerd geldsysteem functioneert. Een voorbeeld hiervan zien we in Indonesië waar Islamitisch organisaties een alternatief geldsysteem promoten gebaseerd op de GOUDen dinar en zilveren dirham.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

Goldnugget van ruim 23 KG gevonden in Australië

The Gold Digger is jaloers. Er is namelijk een héle grote GOUDklomp gevonden in het westen van Australië. Volgens de NOS is het de op 2 na grootste GOUDklomp GOUD ooit gevonden, maar uit de statistieken van The Gold Digger komt deze nugget niet eens in de top 10 voor. Het is wél de op 2 na grootste GOUDklomp ooit die met een detector is gevonden. De allergrootste goldnugget blijft natuurlijk de Welcome Stranger, met een gewicht van 2520 troy ounce (78,1 kilo), gevonden in februari 1869, Moliagul, Victoria, Australië. De grootste nugget die met een detector is gevonden is de Hand of Faith.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

Geld – hoe verder?

[...]

In het begin gaf ik aan dat ik een goldbug ben. Ik heb over veel alternatieven nagedacht, maar heb geen betere gevonden. GOUD heeft duizenden jaren, niet voor niets, gewerkt. Andere metalen of grondstoffen worden verbruikt en zijn daardoor minder stabiel. GOUD wordt wel gebruikt voor sieraden, maar veel mensen, met name in India, kopen GOUDen juwelen om koopkracht te bewaren. Ongedekt geld zou op een vrije markt niet tot stand zijn gekomen. Begin zelf maar eens ongedekt geld uit te geven, je zal weinig klanten trekken.

Bron: ForexNews
Geplaatst: vrijdag 3 september 2010

GOUDprijs naar $1500 denken analisten

De GOUDprijs is dit jaar al met 14% gestegen, maar analisten denken dat de koers van GOUD nog verder kan stijgen, tot de psychologische grens van $1500. Het voorlopige record van dit jaar werd afgelopen 21 juni bereikt, toen de actuele GOUDprijs $1.265,30 per ounce noteerde op de Comex in New York. Als de koers van het GOUD dit jaar hoger sluit dan eind vorig jaar, zal dat het voor het 10e jaar op rij zijn dat de GOUDprijs stijgt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$