EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
63
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8011 tot 8015
Geplaatst op: donderdag 28 oktober 2010

Zilver is het nieuwe GOUD

De echte edelmetaalbeleggers hadden het al een tijdje in de smiezen natuurlijk. Hoewel de afgelopen maanden alle aandacht uitging naar de rally in GOUD, steeg zilver heel geruisloos een stuk harder. Logisch want gezien de historische prijsverhouding tussen GOUD en zilver moet die laatste nog een flinke inhaalslag maken. Steeds meer beleggers beginnen dat te ontdekken, want de vraag naar zilverbeleggingen is de afgelopen weken stormachtig toegenomen, stelt Citywire.

Lees verder op IEX Profs.nl
Geplaatst op: woensdag 27 oktober 2010

Aflevering GOUD - Uitzending: woensdag 27 oktober, 19.25 uur, Nederland 2

GOUDzoekers duikt in GOUD en onderzoekt of GOUD een nieuwe zeepbel is of dat het edelmetaal iedereen rijk gaat maken.

De GOUDprijs breekt alle records en dus zijn veel mensen op zoek naar GOUDen sieraden die omgesmolten en verkocht kunnen worden. In Duitsland worden in rap tempo automaten opgesteld waar je GOUD kunt pinnen. En er worden initiatieven opgestart om met GOUD te kunnen betalen, zoals in Drachten.

Waar komt deze hype vandaan? Heeft het te maken met berichten in de media over de euro of Griekenland? Of zijn het optredens van mensen als Willem Middelkoop die zeggen dat je geld niet meer veilig is?

Een gesprek met voormalig journalist en GOUDbelegger Willem Middelkoop en Matthijs Bouwman als de criticaster.

Bekijk de promo:

Lees verder op Weblogs.VPRO
Geplaatst op: woensdag 27 oktober 2010

GOUDmarkt.nl ondersteunt het advies van de AFM over beleggen in GOUD

Een aantal commentatoren vroegen zich af waarom de AFM zich moet bemoeien met de beleggingsbeslissingen van beleggers. Is de volgende stap het verbieden van specifieke aandelen? Deze commentatoren hebben blijkbaar het echte bericht van de AFM niet of niet goed gelezen. De AFM waarschuwt in haar bericht namelijk voor de risico’s van verschillende GOUDproducten. Naast fysiek GOUD in eigen bezit zijn er namelijk een groot aantal financiële instellingen die beleggingsproducten bieden die op een of andere manier zijn gekoppeld aan GOUD, zilver of platina. De AFM waarschuwt terecht voor de risico’s van dit soort producten. Deze producten zijn een papieren contract dat de belegger met de financiële instelling aangaat en de belegger is dus afhankelijk van de financiële instelling of die zijn contractuele verplichting nakomt. Voorbeelden hiervan zijn ETF’s (Exchange Traded Funds), beleggingsfondsen in edelmetaal, edelmetaal trackers, edelmetaal opties en futures.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: dinsdag 26 oktober 2010

Ander Moment, Zelfde Boodschap

[...]

Omdat vrijwel alle centrale banken van de wereld hun beleid van kwantitatieve verruiming voortzetten, wat feitelijk een modieuze naam is voor het printen van geld, kunnen we verwachten dat de koopkracht van nationale betaalmiddelen nog verder zal worden aangetast. Anders gezegd: de inflatie begint te versnellen. Dat is wat de stijgende zilverprijzen, GOUDprijzen en andere grondstoffenprijzen ons duidelijk vertellen. Hun prijzen stijgen niet omdat er een tekort is aan grondstoffen. Nee, feit is: er is een overvloed aan fiat betaalmiddelen.

Lees verder op Vrijspreker.nl
Geplaatst op: zondag 24 oktober 2010

Middelkoop: GATA-watch

Al meer dan 10 jaar heb ik contact met de mensen achter de Amerikaanse actiegroep GATA. Dit is een soort financiële Greenpeace, die strijdt voor eerlijke financiële markten, vooral op het gebied van edelmetalen. GATA heeft ondermeer onthuld dat het IMF centrale banken toestaat uitgeleend GOUD gewoon op de balans te laten staan. (In het jaarverslag van DNB heten dat GOUDvorderingen).

Maar omdat dit GOUD óók al is verkocht, is hierdoor sprake van een dubbeltelling. Als gevolg van deze dubbeltelling is naar schatting van verschillende analisten de GOUDvoorraad van de westerse centrale banken de helft van de 30.000 ton die er officieel in de boeken staat.

Lees verder op IEX.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs