Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 8016 tot 8020
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDprijs verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska GOUDmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het GOUD concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver GOUD door de China National Gold GOUD raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse GOUDmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDprijs.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste GOUDproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële GOUDvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in GOUD en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar GOUD reserves verder te verhogen.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 21 juni 2010

Grondstofprijzen stijgen nu China koppeling wil loslaten

De aangekondigde loskoppeling van de Chinese yuan aan de dollar stuwt de prijzen van grondstoffen. Volgens Dr Doom Roubini zou de yuan overigens ook kunnen gaan zakken.

Koppeling yuan
Koper, olie en mais stijgen in waarde op speculatie dat de vraag naar grondstoffen zal stijgen nadat China heeft aangegeven de vaste koers van de yuan aan de dollar te willen loslaten. Olie stijgt naar het hoogste niveau in zes weken, GOUD stijgt fractioneel ten opzichte van het vorige record. Wanneer de yuan sterker mag worden tegenover andere valutas worden grondstoffen goedkoper in yuan gemeten. China is de grootse verbruiker van koper en de tweede verbruiker van energie ter wereld.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 20 juni 2010

GOUD is geld en geeft rente in Vietnam

Tegenstanders van het beleggen in GOUD gebruiken vaak het argument dat GOUD geen geld is maar een grondstof en GOUD levert geen rente op zoals andere valuta. In Vietnam is de situatie op dit moment in 2010 echter geheel anders. In Vietnam is GOUD geld en wordt ook als zodanig in het dagelijkse ruilverkeer gebruikt en banken betalen rente in grammen GOUD uit aan GOUDbezitters die hun GOUD bij de bank deponeren.

Bron: Z24! Business nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 juni 2010

GOUDprijs bereikt nieuw record

De GOUDprijs heeft vrijdag 18 juni een nieuw recordniveau bereikt van 1257,85 dollar (1016 euro) per ounce (31,1 gram). Het vorige record lag op 1251,20 dollar.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

GOUDprijs kan nog jaren stijgen

Een prijsdoel geef ik niet af, maar als we naar de fundamentele ontwikkelingen kijken dan kan de GOUDprijs nog jaren stijgen. Waarom? Omdat de productie in 2001 een piek heeft bereikt.

Dat zegt Evy Hambro, fondsmanager van het BlackRock World Gold Fund, in een gesprek met Fondsnieuws. Het interview is vandaag verschenen in een special van Fondsnieuws over alternatieve beleggingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$