Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 8026 tot 8030
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Derivaten: de grootste bedreiging voor ons huidig financieel systeem

Het zijn niet alleen de GOUD- en zilvermarkten die gemanipuleerd worden door de grootmachten. Wordt GOUD en zilver in prijs gedrukt omdat beide edelmetalen het werkelijke geld zijn in tegenstelling tot de euro’s en dollars, het grote geld wordt verdiend door manipulatie op de beurs.

 

Een fraai voorbeeld van manipulatie is de zogenaamde High Frequency Trading.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 juni 2010

GOUD is geld

GOUD is geld, en niets anders.” Dat waren de woorden van de Amerikaanse bankier J.P. Morgan, bijna honderd jaar geleden onder ede uitgesproken voor een Amerikaanse parlementaire commissie. Vandaag daarentegen wordt GOUD zelden op een dergelijke wijze omschreven. Het wordt een commodity genoemd of het wordt soms gekarakteriseerd door haar gebruik in juwelen, maar weinig mensen zien het als geld.

Is GOUD, dat als geld fungeerde duizenden jaren nog voordat Morgan sprak, fundamenteel veranderd gedurende de laatste 100 jaar?

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juni 2010

GOUDMarkt: Ben Bernanke over de GOUDprijs

Wij geloven niet dat Ben Bernanke zo dom is dat hij niet weet waarom de GOUDprijs stijgt. Integendeel hij is zich heel goed bewust van de onderliggende oorzaken maar kan dit vanuit zijn functie als voorzitter van de FED nooit toegeven. De werkelijke reden voor het stijgen van de koers van GOUD is dat GOUD niet als grondstof moet worden beschouwd maar als een alternatieve veilige munteenheid die niet onder controle staat van politici en centrale banken.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 10 juni 2010

Verkopen GOUDen Eagle munten stijgt tot hoogste niveau sinds 1999

In de maand mei werden er wereldwijd 190.000 GOUDen American Eagle munten verkocht. Met uitzondering van de maand juni uit 1999 zijn er niet eerder zoveel GOUDen munten verkocht in één maand door de US Mint.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juni 2010

Bernanke snapt niet waarom GOUD stijgt

Ben ‘B52′ Bernanke hield gisteren een pleidooi voor het Amerikaanse congres. Op een gegeven ogenblik werd hem gevraagd waarom de prijs van GOUD aan het stijgen is. Hij gaf er het volgende antwoord op:

Well the signal that gold is sending is in some ways very different from what other asset prices are sending [...] I don’t fully understand the movements in the gold price, but I do think there’s a great deal of uncertainty and anxiety in financial markets right now [...]

 Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$