Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 8031 tot 8035
Bron: ForexNieuws
Geplaatst: woensdag 9 juni 2010

GOUDprijs naar record hoogte - vrees voor nieuwe crisis drijft prijs op.

De GOUDprijs heeft gisteravond een nieuwe record hoogte bereikt. Nadat de koers van GOUD een paar weken geleden de $1.250 al tot 30 dollar cent was genaderd, moest de psychologisch belangrijke grens er gisteren daadwerkelijk aan geloven. De GOUDprijs noteerde op het hoogtepunt gisteravond $1.254, 50 per troy ounce.

De afgelopen jaren is de GOUDprijs explosief gestegen. Zo werd er begin 2003 nog geen $280 betaald voor een troy ounce. Nu is dat dus bijna $1.000 meer. Beleggers in GOUD hebben daarmee over de afgelopen 7 jaar een rendement van meer dan 400% gehaald. Zie hieronder de kwartaal grafiek van de ontwikkeling van de GOUDprijs (iedere candle is 1 kwartaal).

Bron: EdelMetaal Blog.nl
Geplaatst: dinsdag 8 juni 2010

GOUDen Krugerrand munten zeer gewild binnen Europa

Wereldwijd is de GOUDen Krugerrand één van de meest bekende en daardoor best verhandelbare GOUDen munten. Deze GOUDen munten worden geslagen door de Rand Refinery in Zuid-Afrika en het munthuis heeft om aan de hoge vraag te kunnen blijven voldoen de productie verhoogd naar het hoogste niveau in 25 jaar.

Bron: EdelMetaalBlog.nl
Geplaatst: maandag 7 juni 2010

Zilver: een oneindig doorlopende call optie op GOUD

Wat zijn opties en welke rol speelt zilver hierin? Hoe staat zilver in dit verband tegenover GOUD en welke biedt op lange termijn de meeste potentie?

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 6 juni 2010

GOUDprijs sluit opnieuw boven 1000 euro

Op 4 juni 2010 is de koers van GOUD gesloten op € 1.018,75 naast een absoluut record in euro’s is de GOUDprijs opnieuw terug boven de duizend euro. Een combinatie van factoren heeft aanleiding gegeven tot deze sterke stijging van de GOUDprijs begin juni 2010. Ten eerste de steeds zwakker wordende euro, ten tweede de tegenvallende werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten en ten derde het plotselinge bericht dat de financiële situatie in Hongarije een stuk slechter is dan tot nu toe werd gerapporteerd.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 5 juni 2010

Alternatieven voor fysiek zilver en GOUD

Er zijn verschillende alternatieven voor het zelf in bezit hebben van fysiek GOUD en zilver. In dit artikel wil ik kort de voor- en nadelen van deze alternatieven met u doornemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$