Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8031 tot 8035
Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Jim Rogers: “GOUD gaat minstens naar 2000 dollar”

Jim Rogers, de charismatische topman van Rogers Holdings, staat al langer bekend om het scepticisme waarmee hij de financiële markten benadert. Afgelopen weekend herhaalde hij zijn boodschap nogmaals. “Verkoop obligaties en koop grondstoffen als zilver en rijst”, zo luidt kort samengevat de inhoud van die boodschap. Vooral voor het GOUD is Rogers optimistisch. Jim Rogers: “De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is.”
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 juli 2010

Het mysterie omtrent de BIS GOUD Swap

De nodige mysterie is ontstaan omtrent de BIS swap van 349 ton GOUD met een of meerdere banken. Het is nog steeds niet duidelijk wat of wie de tegenpartij van de BIS was.

De eerste geruchten die naar de markt sijpelden van potentiële banken, waren een of meerdere noodlijdende Zuid-Europese centrale banken, aangezien zij over de nodige GOUDreserves beschikken. Griekenland, Spanje en Portugal bezitten respectievelijk 112.2, 281.6 en 382,5 tong GOUD, waardoor Portugal meteen als de tegenpartij werd beschouwd in de financiële middens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 12 juli 2010

Te midden van een seculaire bull market

Terwijl de populaire media de jongste verkoopgolf in GOUD en Zilver weer eens aangrijpen om hun afkeer ten toon te spreiden, en dramatische voorspellingen vooruit schuiven voor de toekomstige evolutie van de prijs van beide edelmetalen, zijn het net diezelfde media die er nu al 10 jaar naast zitten met hun voorspellingen.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 12 juli 2010

GOUD is terug als geld! B.I.S. heeft GOUD swaps met Europese Banken

De Bank of International Settlements (B.I.S.), ook wel de centrale bank van de centrale banken genoemd, heeft in een voetnoot in haar jaarrapport over 2010 bekend gemaakt dat het in totaal voor 346 ton GOUD aan swap-overeenkomsten heeft met Europese commerciële banken. Deze bekendmaking is opnieuw een bewijs dat GOUD geld is voor internationale transacties en roept tegelijkertijd een groot aantal vraagtekens op.

[...]

Een groot vraagteken is het feit dat de swaps zijn gedaan met commerciële Europese banken. Dit is zeer ongebruikelijk. Van centrale banken is bekend dat ze nog steeds grote hoeveelheden reserves in GOUD aanhouden maar er is geen enkele commerciële bank of groep van banken bekend die beschikt over zo’n grote GOUDvoorraad als eigen reserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 11 juli 2010

GOUD & Zilver – De Seculaire Bull Market

Terwijl de populaire media de jongste verkoopgolf in GOUD en Zilver weer eens aangrijpen om hun afkeer ten toon te spreiden, en dramatische voorspellingen vooruit schuiven voor de toekomstige evolutie van de prijs van beide edelmetalen, zijn het net diezelfde media die er nu al 10 jaar naast zitten met hun voorspellingen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$