Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 8036 tot 8040
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 10 augustus 2010

Pas op voor de Zwitserse KB GOUDverkopers

De laatste tijd worden veel web-seminars (webinars) georganiseerd waarbij men kleine GOUDbaren van 1, 2.5 en 5 gram GOUD probeert te verkopen. De organisator hierachter is de Zwitserse KB bank. Wat men er echter niet bij verteld is dat deze GOUDbaren 35% to 50% boven de actuele GOUDkoers worden verkocht.

Bron: Geld & Beleggen
Geplaatst: vrijdag 6 augustus 2010

Nu geen GOUD, maar zilver

Over GOUD als belegging is de laatste tijd erg veel geschreven. GOUD wordt vaak als een aantrekkelijke vluchthaven gezien in economisch woelige tijden. De GOUDprijs zit ook al een tijd in de lift. Zilver krijgt doorgaans minder aandacht. Toch stijgt ook de prijs van dit edelmetaal, terwijl de recordstanden van 1980 nog ver weg zijn.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: woensdag 28 juli 2010

Waarom fysiek GOUD beter presteert dan aandelen in GOUD

Als de keuze voor uw investering gaat tussen aandelen gerelateerd aan edelmetalen zoals mijnbedrijven of het fysieke bezit van deze edelmetalen moet u onthouden dat ze heel verschillende risico/opbrengst attributen hebben. Aandelen en edelmetalen presteren erg verschillend als de globale economie in opschudding is. Bankencrisis, triljoenen tekorten en de versnellende waardevermindering van de meeste valuta zorgt voor negatieve effecten op de aandelenmarkten. Hierdoor vluchten investeerders naar de veiligheid van fysieke edelmetalen.

Bron: Indexus
Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010

Dalende productie positief voor GOUDprijs

Zolang de onrust op de financiële markten aanhoudt zal de vraag naar GOUD waarschijnlijk op een hoog niveau blijven, terwijl het aanbod achterblijft. Dit zal de GOUDprijs ondersteunen, zo stellen marktvorsers.

GOUD en andere traditionele veilige havens gedijen uitstekend onder de huidige onzekere economische omstandigheden. De GOUDprijs zet zijn opmars dan ook onverdroten voort en tikte een paar weken geleden zelfs een nieuw record (in US dollars) aan. Beleggers vrezen een terugval van de economische groei en zijn nog niet gerust op de Europese schuldencrisis.

Bron: BeursPlaza
Geplaatst: dinsdag 27 juli 2010

GOUDprijs kan oplopen tot ruim $ 3000

De GOUDprijs kan de komende jaren oplopen tot wel boven de 3000 dollar.

[...]

Zwakke economie
Volgens hem zullen de voortdurende economische problemen de vraag opdrijven naar edelmetalen, en dan GOUD in het bijzonder. Hernieuwde zorgen over de staat van de economie betekenen dat beleggers hun cash veilig willen herbeleggen, zegt Foster in een gesprek met het Britse fondsenplatform Citywire.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$