Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8041 tot 8045
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 2 juli 2010

GOUDprijs daalt met 60 euro per troy ounce onder de 1000 euro

De GOUDprijs is vandaag gedaald met bijna € 60 tot € 956,84 per troy ounce de daling in dollars was $ 43,80 tot $ 1198,60. Sinds lange tijd sluit de GOUDprijs onder de 1000 euro en onder de 1.200 dollar. Een combinatie van slechte economische berichten uit de Verenigde Staten en China gaf aanleiding tot een massale verkoop van aandelen en grondstoffen. Zoals al vaker aangegeven in onze analyses gaan de edelmetalen en de aandelen van GOUD- en zilvermijnen ook mee in deze algehele daling.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

Over de crisis, Keynes en waarom overheden GOUD haten

Enkele weken geleden hebben nieuwe en bestaande crises de aandacht van de Griekse staatsschuld afgeleid. Maar de Griekenland-crisis duurt voort. Door bailouts schuift men het probleem steeds verder voor zich uit en verergert daardoor de situatie voor de belasting betalende burger nog meer.

Helaas is Griekenland met zijn onverantwoordeljke uitgavenpolitiek geen op zichzelf staand geval. Schuldenexplosies zoals in Griekenland slaan van het ene op het andere land over, ook de Verenigde Staten behoren tot de dominostenen, die aan de beurt zullen komen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

GOUDmarkt: Trends en ontwikkelingen in 2009

Het belangrijkste jaarlijkse rapport over de zilvermarkt is eind mei uitgegeven, de World Silver Survey 2010. In dit rapport worden de statistieken en trends van het afgelopen jaar besproken, alsmede de verwachting voor het komende jaar. Naast de Silver Survey is er ook een variant voor de GOUDmarkt; de World Gold Survey.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 29 juni 2010

G20. Europa op het goede pad?

In de markt gonzen geruchten dat de FED nogmaals een een injectie wil plegen van ruim 2 triljard dollar, en u kunt wel raden waar dat geld naar toe zal gaan. Ook kunt u wel raden wat dit op termijn voor de koers gaat betekenen voor GOUD en zilver.

 

Ik voorspel u nu al dat de stress-test van de grote Europese banken ook onverwacht goed zal uitpakken! Misschien dat er ergens een stapeltje biljetten van 100 miljard ingepompt moet worden, maar dan heb je ook wat!

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zaterdag 26 juni 2010

GOUDprijs verder ondersteunt door China

China heeft een overeenkomst afgesloten met de Amerikaanse Kensington Alaska GOUDmijn onderdeel van Coeur d’Alene Mines.  China zal al het GOUD concentraat van deze mijn kopen en verder raffineren tot zuiver GOUD door de China National Gold GOUD raffinaderij. Dit is de eerste deal die China maakt met een Amerikaanse GOUDmijn en moet als ondersteunend worden gezien voor de GOUDprijs.

Het is al lange tijd bekend dat China grote hoeveelheden grondstoffen zoals olie, staal, aluminium aankoopt en hiervan grote voorraden aanlegt. China is eveneens de grootste GOUDproducent ter wereld, heeft de laatste jaren zijn officiële en niet-officiële GOUDvooraden meer dan verdubbeld en stimuleert Chinese burgers actief om te investeren in GOUD en zilver door middel van tv-reclames. Er zal weinig twijfel over bestaan dat ook de Chinese overheid bezig is haar GOUD reserves verder te verhogen.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$