EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8041 tot 8045
Geplaatst op: maandag 27 september 2010

De GOUDstandaard Leert Ons een Les

[...]

De huidige financiële crisis is niet verschillend van de vorige crisissen die zich doorheen de monetaire geschiedenis voordeden. Hoewel de pond, de euro, de dollar en andere nationale betaalmiddelen niet langer gedekt worden door GOUD, kunnen deze papieren munteenheden 24 uur per dag voor GOUD ingeruild worden.

Mensen stemmen met hun portemonnee. In de maanden die voorbijgingen sinds het failliet van Lehman Brothers in september 2008 hebben mensen van over de hele wereld hun papiergeld ingeruild tegen fysiek GOUD.

Deze trend om fysiek metaal te verkiezen boven papiergeld is in opmars en zal zich naar alle waarschijnlijkheid doorzetten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 23 september 2010

Het is GOUD dat blinkt

De prijs van GOUD breekt bijna dagelijks een nieuw record. De stijging wordt onder meer gestuwd door aankopen van centrale banken en momentumtraders, maar het grote publiek is nog niet mee. We hebben nog een hele weg af te leggen.

GOUD blinkt, harder dan ooit tevoren! De prijs van het edelmetaal is op ramkoers en tekent de jongste weken bijna iedere dag een nieuwe recordkoers op. Op het moment van schrijven zien we wederom een nieuwe recordprijs op de koerstabellen staan: 1283,5 dollar/ounce. Het is een fantastische klim!

Lees verder op Beursduivel.be
Geplaatst op: donderdag 23 september 2010

10 jaar gevangenisstraf

Dat was de straf voor iedere Amerikaan die het in 1933 waagde om zijn of haar GOUD niet bij de overheid in te leveren. Alleen Amerikanen die hun GOUD op tijd in het buitenland hadden ondergebracht konden de dans ontspringen. De rest begroef het GOUD diep, of leverde het tegen $20,67 per ounce in bij de overheid.

Het was toegestaan per persoon hooguit 5 ounces in GOUD in munten aan te houden. Zo konden relatief kleine, persoonlijke historische muntenverzamelingen intact blijven.

Lees verder op BeursBox.nl
Geplaatst op: woensdag 22 september 2010

Jim Rogers: Nog een lange weg te gaan in de huidige stierenmarkt voor GOUD

Kitco News wist de legendarische grondstoffenbelegger Jim Rogers te strikken voor een exclusief interview. Hierin wordt zijn mening gepolst naar de recente positieve ontwikkelingen omtrent de prijs van GOUD.

Volgens Jim Rogers hebben we nog een lange weg af te leggen in de huidige stierenmarkt voor GOUD (en zilver). De centrale banken wereldwijd hebben de geldkraan wagenwijd openstaan, terwijl de grote massa nog amper kennis heeft van GOUD als belegging/bescherming.

Lees verder op Slim Beleggen
Geplaatst op: woensdag 22 september 2010

GOUDportal aan het woord

Beste lezer van GOUD-Portal. Gister avond (21 september) hebben we kunnen waarnemen dat GOUD en zilver opnieuw records neer hebben gezet. Dit is niet het enige opmerkelijke. Ik raad U ook aan de dollar index wat meer in de gaten te houden. Deze dreigt namelijk onder de 80 punten te zakken op de index. Dit kan gevaarlijk worden voor de dollar en de koersen van GOUD en zilver sneller de lucht in stuwen.

Lees verder op Goud-Portal

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs