Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8046 tot 8050
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 21 juni 2010

Grondstofprijzen stijgen nu China koppeling wil loslaten

De aangekondigde loskoppeling van de Chinese yuan aan de dollar stuwt de prijzen van grondstoffen. Volgens Dr Doom Roubini zou de yuan overigens ook kunnen gaan zakken.

Koppeling yuan
Koper, olie en mais stijgen in waarde op speculatie dat de vraag naar grondstoffen zal stijgen nadat China heeft aangegeven de vaste koers van de yuan aan de dollar te willen loslaten. Olie stijgt naar het hoogste niveau in zes weken, GOUD stijgt fractioneel ten opzichte van het vorige record. Wanneer de yuan sterker mag worden tegenover andere valutas worden grondstoffen goedkoper in yuan gemeten. China is de grootse verbruiker van koper en de tweede verbruiker van energie ter wereld.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 20 juni 2010

GOUD is geld en geeft rente in Vietnam

Tegenstanders van het beleggen in GOUD gebruiken vaak het argument dat GOUD geen geld is maar een grondstof en GOUD levert geen rente op zoals andere valuta. In Vietnam is de situatie op dit moment in 2010 echter geheel anders. In Vietnam is GOUD geld en wordt ook als zodanig in het dagelijkse ruilverkeer gebruikt en banken betalen rente in grammen GOUD uit aan GOUDbezitters die hun GOUD bij de bank deponeren.

Bron: Z24! Business nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 juni 2010

GOUDprijs bereikt nieuw record

De GOUDprijs heeft vrijdag 18 juni een nieuw recordniveau bereikt van 1257,85 dollar (1016 euro) per ounce (31,1 gram). Het vorige record lag op 1251,20 dollar.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

GOUDprijs kan nog jaren stijgen

Een prijsdoel geef ik niet af, maar als we naar de fundamentele ontwikkelingen kijken dan kan de GOUDprijs nog jaren stijgen. Waarom? Omdat de productie in 2001 een piek heeft bereikt.

Dat zegt Evy Hambro, fondsmanager van het BlackRock World Gold Fund, in een gesprek met Fondsnieuws. Het interview is vandaag verschenen in een special van Fondsnieuws over alternatieve beleggingen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 18 juni 2010

Antwoord op lezersvraag over manipulatie GOUDprijs en zilverprijs

Een van de lezers van dit blog stelde de vraag hoe lang de onderdrukking van de edelmetaalprijs nog doorgaat, hoe je zou kunnen zien dat men de controle verliest en wat de signalen zijn waarop je als belegger zou moeten letten.  Ik hoop hier in onderstaand artikel antwoord op te geven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$