Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 8046 tot 8050
Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 17 juli 2010

US Mint verkoopt 20 miljoen Silver Eagle munten in een half jaar

De afgelopen jaren neemt de vraag naar fysiek zilver flink toe. De oorzaken hiervoor kunnen gevonden worden in de aanhoudende onzekerheid over de wereldwijde schuldencrisis en de daardoor verwachte inflatie. Beleggers zoeken een veilige belegging en kiezen voor onder andere GOUD en zilver. Zilver, dat historisch gezien in verhouding tot GOUD enorm goedkoop is en daarnaast steeds schaarser wordt doordat zilver in de moderne industrie verbruikt wordt, wint aan populariteit.

Bron: Blikopdebeurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 juli 2010

Verkoop voor vakantie je aandelen

TA-goeroe en oud Goldman Sachs analist Charles Nenner waarschuwt voor een crash na augustus, waarbij de Dow Jones tot 5.000 punten kan kelderen. Nenner is omstreden, maar zijn recente trackrecord is beter dan veel mensen denken.

De technische modellen van Nenner zijn omstreden, maar zijn recente trackrecord is succesvol. Toen begin 2009 markten voor een ravijn stonden voorspelde hij een rally van de S&P van 660 naar 1.000 punten binnen een jaar. Ook zijn prognoses over GOUD kwamen uit. Verder voorspelde Nenner in december 2009 de voorlopige top van Amerikaanse indices binnen een tijdsbestek van vier dagen.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Inflatie - een Havenstein moment

Rudolf Havenstein was president van de Reichsbank gedurende de Weimarrepubliek. Vandaag de dag nemen centrale banken helaas dezelfde route die hij nam, welke leidde tot vernietigende hyperinflatie en de ondergang van de Reichsmark begin jaren 20. Fysiek GOUD en zilver kunnen u hierbij beschermen. De voortdurende koopkracht vermindering van nationale valuta wordt gemaskeerd door vermogensvernietiging van overgewaardeerde vermogensbestandsdelen als huizen die terugzakken naar realistische niveaus. Deze vermogensafname door dalende prijzen voelt als deflatie, maar is het niet. In feite is het een afleiding die onze ogen afhoudt van het werkelijke probleem: dat van de euro, de dollar en de meeste andere nationale valuta die koers hebben gezet richting hyperinflatie. Over hyperinflatie schreef ik reeds eerder.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

de Bank for International Settlements

De afgelopen periode zijn zowel GOUD en zilver flink in waarde zijn gedaald. Een van de redenen die hiervoor worden genoemd zijn GOUDswaps van het International Monetair Fonds (IMF) aan de Bank for International Settlements (BIS), waarmee het IMF cash in handen krijgt en het het GOUD verkocht wordt door de BIS aan de markt, wat de prijsdaling van het GOUD zou verklaren.

Zoals zoveel commentaren vanuit de officiële pers aangaande GOUD en zilver, is ook dit weer een kletsverhaal. Bij een SWAP blijft het GOUD in handen van de BIS om later tegen een vergoeding weer te worden terugverkocht aan het IMF.

Bron: Cash.be
Geplaatst: donderdag 15 juli 2010

Jim Rogers: “GOUD gaat minstens naar 2000 dollar”

Jim Rogers, de charismatische topman van Rogers Holdings, staat al langer bekend om het scepticisme waarmee hij de financiële markten benadert. Afgelopen weekend herhaalde hij zijn boodschap nogmaals. “Verkoop obligaties en koop grondstoffen als zilver en rijst”, zo luidt kort samengevat de inhoud van die boodschap. Vooral voor het GOUD is Rogers optimistisch. Jim Rogers: “De wereldeconomie gaat problemen blijven ontmoeten, zodat obligaties niet de beste plaats zijn om te beleggen. Commodities zijn en blijven mijn inziens de beste bescherming. Het maakt niet zo veel uit om welke grondstof het gaat, of het nu zilver of rijst is.”


Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$