Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 806 tot 810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Nooit gezien! Wereldwijde elite roept ‘Koop GOUD

Als het over GOUD gaat, heb je meestal 2 kampen: de elite die GOUD een barbaars relikwie noemt … en de GOUDkevers die hun kluizen vol GOUD stoppen in afwachting van het einde van de wereld. Maar wat als er enkelingen uit de eerste groep openlijk hun liefde gaan verklaren voor GOUD? Wat betekent dat?

Om duidelijk te zijn, beide kampen zijn verkeerd, zegt Jim Rickards. De wereld zal niet vergaan maar iedereen zou toch een deel GOUD moeten hebben als een soort verzekering tegen financiële onheil. Wanneer het toverstokje van de centrale banken uitgewerkt is, kan GOUD best wat financiële soelaas brengen. En dat lijkt de elite stilaan te beseffen.

Wanneer de afzweerders van GOUD ineens GOUD gaan omarmen, kan je spreken van een aardverschuiving. Kenneth Rogoff, Harvard professor en auteur van ‘This time is different’ (een technisch maar zéér interessant boek over de gevolgen van te veel overheidsschulden) riep onlangs op dat groeilanden GOUD moeten kopen als diversificatie van hun dollars.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Wanneer gaan de GOUDmijnaandelen corrigeren?

We kregen wat positieve reacties over onze nieuwste column, met de titel ‘Een ‘beter voorkomen dan genezen’ markt’. Maar toch hadden hier enkele lezers ook wat vragen bij. Of onze visie niet te beknopt was. Een wolk maakt immers nog geen onweer, maar er duiken steeds meer wolken op aan de hemel.

Zo zijn banken terughoudend met het verstrekken van krediet. Dit is het rechtstreekse gevolg van de zwakkere terugbetalingscapaciteit van de ondernemingen.

Dat ziet u goed op de onderstaande grafiek. Het aantal niet-presterende leningen in de VS begint zorgwekkend toe te nemen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

Vraag naar GOUD naar recordniveau gestegen

De vraag naar GOUD is in het eerste kwartaal van dit jaar tot recordhoogte gestegen. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de vraag met 21% naar 1.290 ton. Zorgen over de wereldeconomie en negatieve rente was voor veel mensen reden om meer fysiek GOUD te kopen. Dat blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport dat de World Gold Council vandaag naar buiten bracht.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 12 mei 2016

JP Morgan: Nieuwe bull market voor GOUD is begonnen

De GOUDprijs is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in GOUD. De bank adviseert haar klanten zelfs om GOUD te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties. 

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Edelmetalen in Ban van de FED

GOUD en zilver staan flink in de plus dit jaar. De komende maanden zal de ontwikkeling van de prijzen.....Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$