EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8051 tot 8055 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 7 december 2010

Update GOUD/Zilver Ratio: steun op 50 breekt!

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zilver heeft nog genoeg potentie

Zoals u op bovenstaande grafiek ziet, (klik lees verder) heeft de ratio definitief de steun op 50 neerwaarts doorbroken. Momenteel zit de GOUD/Zilver ratio in een stroomversnelling naar beneden, waarbij de eerste halte mogelijk op 40 ligt.

Welke prijzen mogen dan verwachten? We denken dat GOUD nog wel verder kan doorstijgen tot 1500 à 1600 dollar/ounce gezien het huidige momentum.

Dit betekent dat, indien we rekening houden met een GOUD/Zilver ratio van 40, we een mogelijk koersdoel voor zilver bekomen van 37,5 à 40 USD/ounce!

Of met andere woorden: de huidige rit zit er nog steeds niet op volgens de statistieken. Dit wordt tevens bevestigd door het (nog steeds) uitblijven van de door ons aangekaarte ‘blow off’ top.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs op hoogste niveau in 30 jaar door China

De gestegen vraag uit China heeft de prijs van zilver naar het hoogste punt in 30 jaar gestuwd.

Zwakkere euro en dollar
De prijs van zilver is gestegen tot boven de $30 per troy ounce. Zowel de euro als de dollar waren uit de gunst van beleggers als gevolg van de zorgen over de Europese schuldencrisis en opmerkingen van Fed-topman Bernanke dat het programma van monetaire verruiming kan worden uitgebreid. Zilver en GOUD zijn gevraagd omdat beleggers een bescherming zoeken tegen dalende valutakoersen.

Zilver al 76% gestegen
Zilver heeft het dit jaar beter gedaan dan de GOUDprijs. Beleggers verwachten een grotere rendementen voor het goedkopere alternatief. Tegelijkertijd is de industriële vraag, goed voor 80% van de totale vraag, sterk hersteld. Sinds januari is de prijs van zilver met 76% gestegen. GOUD werd 29% duurder.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs door de $30,- per ounce

De prijs voor een ounce zilver staat voor het eerst sinds 1980 boven de $30,- per ounce. Eerder schreef ik al over de exploderende zilverprijs. Er kwam echter een correctie, geleid door de zwakke dollar, maar daarna vervolgde zilver de weg naar het noorden. Het GOUD van de armen steeg maandag 6 december tot een record van $30,24. Ook de GOUDprijs steeg even kort tot boven de $1420,- per ounce. Voor GOUD is het nog net geen record, want op 9 november zette de GOUDkoers een top neer van $1424,60. Het lijkt echter een kwestie van tijd totdat er wederom een hogere zilver- GOUDprijs op de borden staat. De handel van GOUD en zilver is explosief gestegen en dat is terug te zien in de prijs van de edelmetalen. De all time high van zilver stamt nog steeds uit de tijd van de gebroeders Hunt. De zilverprijs steeg toentertijd door de verzameldrift van de familie Hunt tot rond de $50,- per ounce. JP Morgan, de Amerikaanse bank met de grootste zilver short positie ter wereld, is momenteel trouwens zijn verliezen aan het goedmaken door de halve kopermarkt op te kopen, zo blijkt aan een artikel van The Telegraph.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 december 2010

Zilverprijs stijgt tot hoogste punt sinds 1980: $30 per troy ounce

De zilverprijs steeg vandaag tot boven $30 per troy ounce, het hoogste niveau van de zilverprijs sinds 1980. De zilverprijs steeg naar aanleiding van aanhoudende zorgen over de huidige financiële malaise in zowel Europa als in Amerika. Waar op zondag Ben Bernanke al aangaf dat de Federal Reserve meer staatsobligaties op zou kopen kwam ook het bericht naar buiten dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) haar noodfonds voor de Eurolanden wilde vergroten. In beide gevallen is het de vraag op wat voor termijn deze ‘maatregelen’ nog nut hebben, beleggers blijken er weinig vertrouwen in te hebben getuige de vlucht in het zilver en GOUD.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: maandag 6 december 2010

GOUDkopers uit het oosten

China maakte onlangs bekend dat de GOUDimporten met bijna 500% zijn gestegen ten opzichte van 2009. Chinese huishoudens zijn, naast de aankopen van de Chinese centrale bank, daarmee verantwoordelijk voor 16% van de wereldwijde vraag. Ook in de India stegen de importen ondanks dat de GOUDprijs met 23% steeg.

Nu de koopkracht van Indiërs en Chinezen toeneemt, wordt de verleiding om GOUD en zilver te kopen steeds groter. Daarnaast wordt het beleggen in GOUD in China een stuk eenvoudiger door de beursintroductie van het Chinese Lion Global Gold Fund dat in GOUD en GOUDgedekte ETFs gaat beleggen.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs