EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
18
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8056 tot 8060 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: zondag 7 november 2010

Aangekondigde FED maatregelingen stuwen de prijs van GOUD en zilver omhoog

Op woensdag 3 november heeft de Amerikaanse centrale bank (FED) aangekondigd opnieuw 600 miljard nieuwe dollars te creëren en deze aan te wenden om de Amerikaanse economie te stimuleren. Deze quantitative easing (QE) of monetaire kwantitatieve verruiming is een experiment dat nog nooit op deze schaal is toegepast in de geschiedenis. Een van de eerste effecten is een sterke stijging van de prijzen van grondstoffen en specifiek GOUD en zilver. Zowel GOUD als zilver eindigde de handelsdag van vrijdag 5 november met een nieuw hoogste niveau. GOUD sloot op $ 1.394,- en zilver sloot op $ 26,76.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: zondag 7 november 2010

Zilver en GOUD niet geintimideerd: zilver +13 procent

Op 3 november, de dag van de aankondiging van de langverwachte Kwantitatieve Verruiming II, toen voorzitter Ben Bernanke aankondigde dat de Amerikaanse Centrale bank in de maanden die komen iedere maand 75 miljard dollar geld uit het niets zal creƫren en in de economie zal pompen, was het belangrijk dat niet het edelmetaal, maar wel het papiergeld zou schitteren.

Daarom werd op het traditionele moment, de tweede price fix van de London Bullion Market, een papieren uppercut aan GOUD en zilver gegeven (voor hoe dat werkt, zie ons zilverdossier en het te verschijnen GOUDdossier). Echter de fysieke markt was niet geĆÆntimideerd en vastbesloten afstand te nemen van de dollar in het voordeel van GOUD en zilver:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 5 november 2010

Euraziƫ koopt GOUD

Een zeer interessante ontwikkeling:

Een zeer interessante ontwikkeling:

Volgens Alisdair Macleod, econoom en oud-bankier is de Shanghai Cooperation Organization (SCO), de Euraziatische tegenhanger van de EU en NAFTA, bezig met de opbouw van een nieuwe economische wereldorde. Terwijl de oude economische orde bestaande uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en Japan geen waarde hecht aan de betekenis van GOUD, ziet Macleod bij de deelnemende landen van het SCO, met Rusland en China als drijvende kracht, het tegenovergestelde.

Lees verder op Middelkoops GOUD
Geplaatst op: vrijdag 5 november 2010

Jim Rogers: Ben Bernanke begrijpt niets van economie

Ben Bernanke begrijpt niets van economie, noch begrijpt hij hoe de valutamarkten in elkaar zitten, hij begrijpt ook niets van financiën. Hij begrijpt blijkbaar alleen hoe je geld moet drukken. Bernankes intellectuele carrière is volledig gebaseerd op de gelddrukkunst. Geef de man een drukpers en hij zal sneller drukken dan wie ook ter wereld.

[...]

Rogers blijft bij zijn voorspelling dat GOUD over de volgende 10 jaar in waarde zal verdubbelen omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Verder raadt hij aan te investeren in grondstoffen in het algmeen en olie, katoen en suiker in het bijzonder. Voor de Amerikaanse economie is Rogers alles behalve hoopvol. 'Tegen 2012 krijgen we een nieuwe recessie, die veel erger zal zijn dan de vorige. Gegarandeerd.'

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 5 november 2010

Chinese GOUDmarkt kan gaan verdubbelen

De Chinese GOUDmarkt kan in de komende 10 jaar gaan verdubbelen, zo meent de World Gold Council. De overkoepelende organisatie verwacht een sterke vraag zowel van de juwelenproducenten als vanuit de beleggershoek.

De consumptie van GOUD in China kan in het volgende decennium oplopen tot 800 à 900 ton per jaar. Wang Lixin, bij de World Gold Council general manager voor China, zei dit gisteren op een persconferentie in Shanghai.

Lees verder op Cash.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs