Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 8056 tot 8060
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 9 juli 2010

GOUD daalt, leve GOUD!

De GOUDprijs is de laatste dagen gedaald, naar het niveau dat het voor het eerst in mei dit jaar haalde.

De redenen hiervoor zijn, voor zover ik kan zien, vrij eenvoudig.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 7 juli 2010

Banken verkopen GOUDreserves

Europese commerciële banken zetten een deel van hun GOUDreserves om in contant geld.

13 miljard dollar
Dat blijkt uit cijfers van de bank voor Internationale Betalingen, het instituut aan wie de nationale centrale banken rapporteren. Het afgelopen jaar hebben de banken in totaal bijna 350 ton GOUD verkocht. Daarmee is een bedrag gemoeid van zon 13 miljard dollar.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 6 juli 2010

Stichtelijke woorden uit de glazen bol

Zoals uit de koersbeweging van zowel GOUD, zilver als de daaraan gerelateerde aandelen maar weer blijkt ( -3,5 , -7,- 8 % in een week tijd), is het voorspellen van de koers op korte termijn een zeer hachelijke zaak.  Wat wel duidelijker wordt, is dat de koersbewegingen een steeds grotere uitslag krijgen, en dat geldt met name ook voor de valuta.
Het grote geld reageert op ultrakorte ontwikkelingen met steeds grotere heftigheid, grotendeels gestuurd door computerprogramma’s. Deze grote variatie is een uiting van een groeiende onzekerheid in de markt, een zichzelf versterkend fenomeen.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 juli 2010

Zullen GOUD & Zilver crashen met de (Amerikaanse) aandelenmarkt?

GOUD en zilver deelden in de afgelopen dagen weer eens in de klappen, in samenspraak met de verkoopgolf op de aandelenbeurzen.

George van Inflation.us nam een tijdje geleden contact op met een kennis uit de sector om de plotse dalingen te bespreken, en bekijken wat er mogelijk in de pijplijn zit voor beide edelmetalen.

Bron: Cash.be
Geplaatst: zondag 4 juli 2010

Iedereen praat over GOUD

In de afgelopen dagen viel de correctie bij de grondstoffen opnieuw op. De financiële markten anticiperen op een economische groeivertraging, die onvermijdelijk een verminderde vraag naar grondstoffen met zich gaat meebrengen. Maar er was nog een andere opvallende vaststelling: de GOUDprijs hield goed stand. Wil dat zeggen dat we een hogere GOUDprijs mogen verwachten?

Boris Cukon (Fuchs Global Natural Resources): “Ik was onlangs in Canada en daar had iedereen de mond vol over maar één ding: GOUD. Of twee eigenlijk, want GOUDmijnaandelen kregen eveneens alle lof toegezwaaid. Van andere grondstoffen lusten de beleggers blijkbaar geen pap meer.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$