EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8061 tot 8065
Geplaatst op: zaterdag 4 september 2010

Een glimp uit een toekomst met een parallelle GOUD standaard

Economen en analisten hebben vaak discussies over het opnieuw invoeren van de GOUD standaard als vervanging van ons papieren geldsysteem. Er is echter ook een situatie denkbaar waarbij naast het huidige papieren geld een tweede op GOUD en zilver gebaseerd geldsysteem functioneert. Een voorbeeld hiervan zien we in Indonesië waar Islamitisch organisaties een alternatief geldsysteem promoten gebaseerd op de GOUDen dinar en zilveren dirham.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 september 2010

Goldnugget van ruim 23 KG gevonden in Australië

The Gold Digger is jaloers. Er is namelijk een héle grote GOUDklomp gevonden in het westen van Australië. Volgens de NOS is het de op 2 na grootste GOUDklomp GOUD ooit gevonden, maar uit de statistieken van The Gold Digger komt deze nugget niet eens in de top 10 voor. Het is wél de op 2 na grootste GOUDklomp ooit die met een detector is gevonden. De allergrootste goldnugget blijft natuurlijk de Welcome Stranger, met een gewicht van 2520 troy ounce (78,1 kilo), gevonden in februari 1869, Moliagul, Victoria, Australië. De grootste nugget die met een detector is gevonden is de Hand of Faith.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 september 2010

Geld – hoe verder?

[...]

In het begin gaf ik aan dat ik een goldbug ben. Ik heb over veel alternatieven nagedacht, maar heb geen betere gevonden. GOUD heeft duizenden jaren, niet voor niets, gewerkt. Andere metalen of grondstoffen worden verbruikt en zijn daardoor minder stabiel. GOUD wordt wel gebruikt voor sieraden, maar veel mensen, met name in India, kopen GOUDen juwelen om koopkracht te bewaren. Ongedekt geld zou op een vrije markt niet tot stand zijn gekomen. Begin zelf maar eens ongedekt geld uit te geven, je zal weinig klanten trekken.

Lees verder op Vrijspreker.nl
Geplaatst op: vrijdag 3 september 2010

GOUDprijs naar $1500 denken analisten

De GOUDprijs is dit jaar al met 14% gestegen, maar analisten denken dat de koers van GOUD nog verder kan stijgen, tot de psychologische grens van $1500. Het voorlopige record van dit jaar werd afgelopen 21 juni bereikt, toen de actuele GOUDprijs $1.265,30 per ounce noteerde op de Comex in New York. Als de koers van het GOUD dit jaar hoger sluit dan eind vorig jaar, zal dat het voor het 10e jaar op rij zijn dat de GOUDprijs stijgt.

Lees verder op ForexNews
Geplaatst op: donderdag 2 september 2010

GOUD op het hoogste podium

Het is nog maar een paar maanden geleden dat de euro er niet zo best op stond. Griekenland zakte hevig door het ijs en andere eurolanden als Spanje, Italië, Ierland en Portugal hoorden het ijs onder hun voeten vervaarlijk kraken. Doemvoorspellingen over het mogelijke einde van de euro zorgden voor een grote waardedaling van de munt en beleggers zochten en masse hun heil in het GOUD. De GOUDprijs brak records. Inmiddels is de grootste kou rond de euro uit de lucht. Maar de GOUDprijs weet van geen zakken.

Lees verder op Wegwijs.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs