Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8125 artikelen gevonden. Artikel 8066 tot 8070
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juni 2010

Wat is geld en waarom overheden tegenstanders van GOUD zijn

Geld wordt dagelijks door iedereen gebruikt zonder er bij na te denken wat geld nu precies is. Overheden willen ons doen geloven dat zij het onbeperkte recht hebben om te bepalen wat geld is, inclusief de mogelijkheid om het geld te manipuleren voor hun eigen voordeel. Het resultaat hiervan kunnen we dagelijks op het nieuws zien: de enorme schulden problematiek van consumenten, bedrijven en overheden primair veroorzaakt door socialistische politici door onverantwoord monetair beleid.

Bron: Euro Pacific Precious Metals
Geplaatst: donderdag 3 juni 2010

Peter Schiff gaat GOUD verhandelen

Peter Schiff gaat deze maand nog zijn eigen webwinkel in Edel Metalen openen.

Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: donderdag 3 juni 2010

Inflatie-deflatie

Michael Kraland voelde Diederik Schmull gistermiddag aan de tand over inflatie, deflatie, valuta, aandelen, China en GOUD.

De podcast van ruim drie kwartier start met het inflatie-deflatie debat. Kraland en Schmull bespreken de Amerikaanse belangen in Europa en het Europese bankwezen. Gaat de ECB voor de nucleaire optie?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 2 juni 2010

Is de bullmarkt in GOUD voorbij?

Gemeten in dollars is de GOUDprijs de afgelopen negen jaar op rij met gemiddeld 17,1% per jaar gestegen. Tijdens deze periode apprecieerde GOUD ten opzichte van alle andere valuta met dubbelcijferige percentages, waaronder met 11,9% gemiddeld per jaar ten opzichte van de euro. GOUD is duidelijk één van de asset klassen die het beste presteerde het afgelopen decennium.

Met dergelijke uitzonderlijke resultaten over zo’n lange periode, is het logisch om jezelf af te vragen of de bullmarkt in GOUD over is. Het antwoord is een duidelijke nee. De reden is dat de koopkracht van alle nationale valuta wereldwijd nog steeds wordt uitgehold.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 juni 2010

Verwachte stijging in de zilverprijs in 2010: Prijs van $20 per troy ounce

De zilverpijs zal gedurende 2010 volgens Philip Klapwijk kunnen stijgen tot een niveau boven de $20 per troy ounce. Philip Klapwijk is de Executive Chairman van GFMS Ltd., uitgever van de World Silver Survey 2010.

[...]

Philip Klapwijk verwacht dat de zilverprijs harder zal gaan stijgen dan de GOUDprijs, aangezien de economische groei ervoor zal zorgen dat er meer elektronica (zoals plasma TV’s, batterijen etc.) verkocht zullen worden met een hogere vraag naar zilver voor industriële doeleinden als gevolg. Daarnaast zijn er weer nieuwe toepassingen voor zilver die populairder zullen worden, zoals het gebruik van zilver in de Nano technologie en zilver in antibacteriële toepassingen. “De vraag naar zilver is afhankelijk van de economie, niet van de zilverprijs” aldus Klapwijk. “De industriële vraag is in een hoog tempo toegenomen vanaf het laagtepunt gedurende 2009 en ik kan me voorstellen dat we dit jaar een hoge vraag naar zilver blijven zien”.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$