Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 8071 tot 8075
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 16 juni 2010

GOUDprijs terug op 1000 euro en gestegen met 30 procent in 1 jaar

De GOUDprijs is vandaag 15 juni 2010 terug op het belangrijke 1.000 euro niveau. Na de stijging begin juni 2010 tot € 1.045,- is de GOUDkoers gestaag gedaald tot € 1.000,-. De euro is in deze periode sterker geworden ten opzichte van de dollar. Ondanks het feit dat in deze periode een all time high van de GOUDprijs in dollars is neergezet, is de prijs in euro’s gedaald. Ten opzichte van 1 jaar geleden is de GOUDprijs gestegen met 30%.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Mammoetvondst Grondstoffendepots Afghanistan

Volgens het Amerikaanse Pentagon zijn er gigantische mineraalrijke grondstofreverses aanwezig in de bodem van Afghanistan. De totale waarde zou tegen 1 biljoen dollar (1 trillion dollar) aanliggen! Het zou een rijke mix zijn van diverse kostbare metalen, waaronder GOUD, zilver, koper, kobalt, …

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Moodys verlaagt rating van Griekenland

Het ratingbureau Moodys heeft vanavond de rating voor Griekenland verlaagd van niveau A3 tot Ba1. Dat niveau wordt door analisten ook wel gelijkgesteld met junk ofte rommel. Het nieuws werd slecht onthaald: zowel de beurs van New York als de GOUD- en olieprijs zagen hun winstreeks krimpen.
 
Een niveau Ba1 betekent dat er een risico bestaat dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Derivaten: de grootste bedreiging voor ons huidig financieel systeem

Het zijn niet alleen de GOUD- en zilvermarkten die gemanipuleerd worden door de grootmachten. Wordt GOUD en zilver in prijs gedrukt omdat beide edelmetalen het werkelijke geld zijn in tegenstelling tot de euro’s en dollars, het grote geld wordt verdiend door manipulatie op de beurs.

 

Een fraai voorbeeld van manipulatie is de zogenaamde High Frequency Trading.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 juni 2010

GOUD is geld

GOUD is geld, en niets anders.” Dat waren de woorden van de Amerikaanse bankier J.P. Morgan, bijna honderd jaar geleden onder ede uitgesproken voor een Amerikaanse parlementaire commissie. Vandaag daarentegen wordt GOUD zelden op een dergelijke wijze omschreven. Het wordt een commodity genoemd of het wordt soms gekarakteriseerd door haar gebruik in juwelen, maar weinig mensen zien het als geld.

Is GOUD, dat als geld fungeerde duizenden jaren nog voordat Morgan sprak, fundamenteel veranderd gedurende de laatste 100 jaar?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$