Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 8071 tot 8075
Bron: infonu.nl
Geplaatst: vrijdag 30 april 2010

(informatief) Handel in grondstoffen: commodities of commodity

De handel in grondstoffen en basisgoederen die de mens nodig heeft, commodities, een vorm van beleggen, bestaat al duizenden jaren. In het begin van de ruilhandel werden goederen tegen goederen geruild, later tegen GOUD en tegenwoordig betalen we met geld. Wat zijn commodities? Wat zijn commodity futures? Wat zijn termijncontracten? Waar heeft de term commodity betrekking op? Wat is het grote voordeel van commodities? En het nadeel van de handel in grondstoffen?

Bron: SlimBeleggen
Geplaatst: donderdag 29 april 2010

Eric Sprott: “GOUD ziet er beter uit dan ooit!”

Eric Sprott is inmiddels geen onbekende meer voor GOUD- en zilverbeleggers. Hij is de topman bij Sprott Asset Management, een fondsbeheerder die hoofdzakelijk belegt in natural resources, en vooral GOUD- en zilver gerelateerde beleggingen

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 28 april 2010

GOUDprijs stijgt tot record van 888 euro in reactie op Griekse schuldenproblematiek

De GOUDprijs is vandaag 27 april 2010 gestegen naar een nieuwe hoogste prijs ooit van 888 euro. In dollars steeg de GOUDprijs van $1155,- naar $1173,- het hoogste niveau sinds het begin van 2010. Deze sterke stijging van de GOUDprijs is een reactie op de verslechterende berichten rond de Griekse schuldencrises door de verlaging van de creditrating van Griekse staatsleningen door Standard & Poors.

Bron: BeursDuivel.be
Geplaatst: dinsdag 27 april 2010

De beste kansen zitten in zilver

De verkoop van Amerikaanse zilvermunten gaat door het dak! Beleggers nemen het zekere voor het onzekere, en slaan massaal fysiek zilver in. Dit biedt kansen voor de aandachtige belegger.

Er is de laatste dagen veel te doen omtrent de massieve shortposities op de futuremarkten voor GOUD. Langzaam maar zeker sijpelt dit verhaal door naar de voorpaginas van diverse media, nu enkele vooraanstaande traders hun boekjes hebben geopend. Het ziet er in ieder geval niet fraai uit voor bepaalde banken: er wordt naar verluidt 100x meer papier verhandeld dan er fysiek GOUD aanwezig is in depots van de handelsbeurzen.

Bron: EdelmetaalBlog
Geplaatst: dinsdag 27 april 2010

Toekomst verwachting GOUD: +$500 in 6 maanden!

John Embry: We zijn in de eerste fase beland van wat ik denk dat weleens kan veranderen in een hyper inflatoire situatie. Er is niet genoeg spaargeld over de gehele wereld om de schulden die de komende jaren gecreëerd worden te dekken. Hierdoor wordt er papier geld bijgedrukt in hoeveelheden die we in de geschiedenis nog nooit eerder hebben meegemaakt. Als de waarde van het papieren geld daalt door de snelle toename zal, per definitie, de waarde van GOUD in deze papieren valuta stijgen.

We zijn door een periode van disinflatie gegaan, zeker sinds ongeveer 1980. Dit is voorbij. We gaan richting een periode die we nog nooit hebben meegemaakt in ons leven, misschien zelfs nog nooit hebben meegemaakt in de geschiedenis van de mensheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$