EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8071 tot 8075 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 26 november 2010

Zwakke euro goed nieuws

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op GOUD-Portal buiten de GOUD-rubriek om:

Valt er ook nog iets positiefs te melden? Dit wordt dan het eerste positieve bericht op GOUD-Portal buiten de GOUD-rubriek om:

Laten we positief blijven. De daling van de euro is goed nieuws voor Europa en vooral voor zijn exporteurs. De val van de euro staat ons toe om sterker terug te komen in een valutaoorlog waarin China en de VS heer en meester zijn.

Eén opmerking over de euro die blijft dalen:
Ten eerste wil ik u op een evidentie wijzen: dat de euro daalt, wat ook de redenen daarvoor mogen zijn, is goed nieuws voor Europa en in het bijzonder voor de Europese exporteurs.

In een economische fase waarin de groei zwak blijft, is een beetje brandstof voor de motor van onze export altijd welkom. En voor Europa is er in deze valutaoorlog geen ander middel – in tegenstelling tot China en de Verenigde Staten – om z’n munt te laten dalen dan het bekend maken van slecht nieuws.

Lees verder op Inveztor.nl
Geplaatst op: donderdag 25 november 2010

Onzekerheden kunnen GOUDprijs opnieuw hoger duwen

Vanmorgen steeg de GOUDprijs in Seoul door richting 1382,50 dollar per troy ounce, alvorens weer terug te vallen richting 1375 dollar. Ook zilver, platina, palladium enzovoort werden duurder.

De bewegingen bij de edelmetalen kunnen niet los worden gezien van de oplopende spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea. Ook andere onzekerheden kunnen de GOUDprijs opnieuw hoger duwen.

Lees verder op Cash.be
Geplaatst op: donderdag 25 november 2010

GOUD is riskant, geld ook

Johan Schaberg, een ondernemende duizendpoot, stuurde anderhalve week geleden een geweldige column naar het NRC. Onder de titel “GOUD is riskant, geld ook” zet hij zijn visie over GOUD en geld uiteen. Wij zijn zo vrij geweest een scan te maken.

De titel van de column van Schaberg verwijst met een knipoog naar de AFM die enige tijd geleden waarschuwde voor beleggingen in GOUD. Schaberg stelt: “[mensen] vluchten niet in het GOUD, maar uit het geld. Zo bezien stijgt niet de waarde van het GOUD, maar daalt de waarde van geld”. Misschien moet de AFM mensen daar ook eens op wijzen, zegt Schaberg eigenlijk.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 24 november 2010

Bankaandelen in Ierland crashen, kans op bankrun

De miljarden van de ECB en het IMF zijn binnen. Ierland krijgt beschikking over 85 miljard euro uit het noodfonds waar eerder Griekenland al gebruik van heeft gemaakt. Waar iedereen stiekem had gehoopt dat hiermee de problemen zouden zijn opgelost, blijkt niets minder waar.

Bank of Ireland: in het begin van 2007 nog goed voor €97,89. De huidige waarde van een aandeel Bank of Ireland is nog geen biertje in de kroeg waard: €1,70.

De koers van de Bank of Ireland daalde dinsdag met maar liefst 23,5%. In de afgelopen 4 handelsdagen daalde BoI al met ruim 40%.

Allied Irish Banks daalde met bijna 20% en sloot op €0,89. In de GOUDen tijden van Ierland werden deze aandelen voor €62,- per stuk verhandeld.

Irish Life and Permanent moest dinsdag 10% inleveren en sloot op drie eurokwartjes per aandeel. De Anglo Irish Bank heeft geen koers meer, want deze bank is in 2009 al genationaliseerd.

Als Europa niet snel meer actie onderneemt riskeert Ierland volgens Mohamed El-Erian, hoofdeconoom van Pimco (grootste obligatiebelegger ter wereld) een heuse bankrun.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 24 november 2010

George Soros: Alles op GOUD

GOUD is dit jaar ongeveer een kwart in prijs gestegen en voltooit daarmee een reeks van tien jaar van prijsstijgingen. En grote namen in de financiële industrie lijken er rekening mee te houden dat het einde van de steile klim nog niet in zicht is. Uit data van de Amerikaanse toezichthouder SEC blijkt dat topbeleggers George Soros en John Paulson nu GOUD als grootste positie hebben voor hun beleggingsvehikels Soros Fund Management LLC en Paulson & Co.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs