Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 8076 tot 8080
Bron: NUzakelijk.nl
Geplaatst: vrijdag 14 mei 2010

GOUD raakt op door GOUDkoorts

AMSTERDAM - Consumenten hamsteren te midden van de onrust op de kapitaalmarkt naarstig naar GOUD. Hierdoor slinkt de voorraad GOUD bij verschillende GOUDhandelaren.

 

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 mei 2010

GOUD wordt s werelds nieuwe betaalmiddel

Steeds meer beleggers geloven dat het schuldenprobleem aanpakken door meer schulden te creëren zich vroeg of laat zal wreken en dat iedereen papiergeld gaat wantrouwen. Dat GOUD in de lift zit bewijst het feit dat de GOUDprijs niet enkel in Amerikaanse dollars stijgt, maar in alle belangrijke munten, op de Canadese dollar na.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 11 mei 2010

Update over beschikbaarheid fysiek zilver en GOUD

Ook Silver Mountain doet melding van de schaarste van het Edelmetaal!

Bij deze wil ik u informeren over de beschikbaarheid van de zilveren en GOUDen baren en munten. Na enkele turbulente weken droogt het aanbod fysiek edelmetaal op en als gevolg hiervan verhogen handelaren en munthuizen de premiums.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Athene in rep en roer, GOUDprijs stijgt door angst over Euro

Na de eerste wereldoorlog werd Duitsland verlamd door de betaling van de gigantische oorlogsschadevergoedingen. Deze vergoedingen dwongen Duitsland ertoe om vele miljoenen Duitse Marken bij te printen. Het resultaat hiervan was de bekende ‘Weimar inflatie’, die op zijn hoogtepunt de prijs van een brood deed opdrijven naar 1 biljard Duitse Marken. Op het eind van dit hoogtepunt werd de kachel opgestookt papiergeld omdat dit minder waard was dan kolen of hout. Echter GOUD behield zijn waarde, als resultaat steeg de lokale koopkracht sterk. Er werd gezegd dat je op een bepaald punt met één enkele one-ounce GOUDen munt een hele wijk kon kopen in Frankfurt.

Terwijl de Federal Reserve en andere grote centrale banken in groot tempo geld bij printen heeft dit nog niet de vorm aangenomen van het Weimar Duitsland. Wel zijn er vele indicaties dat we deze richting opgaan. De wereld beschikt nu over een overschot aan papieren valuta die voor een verhoogde inflatie kan zorgen op wereldwijde schaal. Maar inflatie is niet het enige probleem! Ooit was het ondenkbaar dat er een financiële ineenstorting kon plaatsvinden, maar dit ligt nu op de loer.

Bron: US Markets
Geplaatst: zaterdag 8 mei 2010

Wat is een goede prijs voor een kilogram GOUD?

Zowel GOUD als zilver hebben de voor bankiers en politici onhebbelijke eigenschap dat ze niet kunnen worden bijgedrukt. De megalomane geldschepping die nu nodig is voor het handhaven van de overheidsbegrotingen van bijvoorbeeld Griekenland (Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, enz.) was in het verleden onmogelijk. Het is die situatie die de wereldberoemde econoom Keynes blijkbaar barbaars achtte.

Als we de totale hoeveelheid geld die in omloop is gebracht door centrale banken in verhouding brengen tot de totale hoeveelheid GOUD die de centrale banken in reserve houden, dan krijgen we een schatting van de bovengrens van de GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$