EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
29
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8076 tot 8080
Geplaatst op: woensdag 25 augustus 2010

Chinese honger naar GOUD is nog niet gestild

De laatste 10 jaar is de vraag naar GOUD in China gegroeid. Op dit moment is er voor beleggers in GOUD een interessante ontwikkeling gaande, namelijk dat de People’s Bank of China (PBOC) overweegt om de regels voor banken om GOUD aan te bieden te versoepelen.

De welvaart is de afgelopen jaren toegenomen en tegelijkertijd ook de vraag naar sieraden. De vraag naar GOUD is hiermee gestegen en om aan deze vraag te voldoen wil de PBOC de regels versoepelen zodat het voor banken eenvoudiger wordt om posities af te dekken en GOUD te ‘leasen’. Zodra deze regels inderdaad worden versoepeld zal dit de mogelijkheden vergroten voor Chinezen om te beleggen in GOUD.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: woensdag 25 augustus 2010

Blijft GOUD de ultieme veilige haven?

In een zeer onstabiel economisch landschap is GOUD de ultieme veilige haven. En terwijl de relatieve onzekerheid over de gezondheid van bankbalansen en van het financiële systeem blijft aanhouden, biedt deze sector uitstekende vooruitzichten, getuige de niveaus van ETF-beleggingen in fysiek GOUD.

Bovendien profiteert GOUD van de heersende devaluatie van de valuta’s: het massale reflatiebeleid dat regeringen voeren om de financiële crisis te lijf te gaan zal uiteindelijk voor alle valuta’s een toenemend risico van een zwakke munt creëren. Waarschijnlijk zal GOUD, dat tot op zekere hoogte als valuta het laatste toevluchtsoord is, daarvan profiteren. Het belangrijkste is echter dat GOUD een goede waarborg is tegen zowel het landenrisico als het systeemrisico. GOUD is een goede verzekeringspolis bij crisissituaties.

Lees verder op fd.nl
Geplaatst op: vrijdag 20 augustus 2010

Is zilver een goede belegging?

Na de run op GOUD storten zich steeds meer beleggers op zilver. Omdat met name van industriele kant de orderportefeuilles weer goed gevuld raken, moet met een verdere prijssteun worden gerekend voor het edelmetaal.

Sinds 2009 is de zilverprijs met bijna 70% gestegen. De GOUDprijs steeg met slechts 40%.

Lees verder op Todio
Geplaatst op: woensdag 18 augustus 2010

GOUDprijs weer terug naar 950 euro

De GOUDprijs heeft de afgelopen dagen een bodem neergezet op het EUR 900 niveau en is nu gestegen tot EUR 951. Het lijkt erop dat de traditioneel zwakkere zomermaanden die altijd een goed koopmoment voor GOUD bieden ten einde lopen. Een combinatie van een sterkere GOUDprijs en een zwakkere dollar heeft de GOUDkoers in euro’s de laatst dagen sterk laten stijgen.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: woensdag 18 augustus 2010

George Soros blijft geloven in het beleggen in GOUD

Het meest recente kwartaalverslag van Soros Fund Management is gepubliceerd. Wat opvalt is dat George Soros zijn positie in Amerikaanse aandelen aanzienlijk heeft afgebouwd terwijl zijn positie in GOUD is toegenomen.

Lees verder op EdelMetaal Blog

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs