Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 8091 tot 8095
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 23 april 2010

Hoe Goldman Sachs de grootste GOUDmijn van Ghana failliet liet gaan

Goldman Sachs een van de grootste Amerikaanse investeringsbanken die onlangs door de SEC is aangeklaagd vanwege fraude gepleegd met hypotheek-derivaten, heeft een zeer slechte reputatie op het gebied  van eerlijk zakendoen. Het feit waarvoor Goldman Sachs nu is aangeklaagd, is dat men producten aan investeerders verkocht waarbij Goldman Sachs tegenstrijdige belangen had. Goldman Sachs verdiende als dealer aan de verkoop van deze producten en adviseerde deze aan zijn klanten als goede investering. Dit terwijl men zelf een grote short-positie had genomen op de daling van diezelfde producten. Zodra Goldman Sachs de producten verkocht had, had zij er een zeer groot belang bij dat deze in waarde zouden dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 23 april 2010

Marc Faber: “Cash is trash, accumuleer GOUD en zilver!

Marc Faber was vandaag te gast bij het ochtendprogramma van CNBC Asia. Hij ziet in de recente fraudezaak van de SEC tegen Goldman Sachs een goed excuus om weer geld bij te drukken. Verder adviseert hij beleggers om zich te ontdoen van hun ‘papieren’ cash, en fysiek GOUD en zilver te accumuleren, en voor extra exposure verkiest hij de (junior) exploratie GOUD- en zilvermijnaandelen.

Bron: EdelmetaalBlog
Geplaatst: donderdag 22 april 2010

Peter Schiff: Comex kan failliet gaan, koop fysiek GOUD en zilver.

GATA heeft het opnieuw over de manipulatie van de GOUDprijs. Overheden willen het stijgen van GOUDprijzen tegengaan.

Verder gaat het over het bankroet gaan van COMEX dat ervoor zal zorgen dat de GOUDprijzen ultiem zullen stijgen. Dit is geen onrealistisch scenario.

WallStreet verkoopt papier, geen echte grondstoffen. Dat is de reden dat men de prijs van grondstoffen als GOUD en zilver zo laag als mogelijk wilt houden.

Peter legt verder uit hoe de COMEX totaal de afgrond in kan gaan. De kans is zeer onwaarschijnlijk dat de overheid de COMEX gaat redden om iedereen uit te betalen die long gaat op zilver en GOUD, tenzij ze natuurlijk hyperinflatie op hun programma hebben staan. Dit kan nog wel eens spannend worden!

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 19 april 2010

Chinese official adviseert overheid om meer GOUD te kopen

Li Lianzong het hoofd van het economische departement van het onderzoeksinstituut van de Chinese communistische partij adviseert dat de Chinese overheid meer fysiek GOUD aanschaft en meer investeert in buitenlandse energie en grondstoffen bedrijven.

Bron: express.be
Geplaatst: vrijdag 16 april 2010

Zolang ik clowns als Bernanke en Geithner bezig zie zal ik mijn GOUD nooit verkopen

Wanneer het percentage interesten dat moet betaald worden op de staatsschuld een te groot gedeelte van de belastinginkomsten opslorpt, zal het snel duidelijk worden dat de regering opnieuw de drukpers moet bovenhalen. Op dat moment zal het vertrouwen in de dollar worden opgezegd. De vraag is of op dat moment het vertrouwen in alle valuta zal worden opgezegd. Ik denk dat mensen dan massaal in edelmetalen zullen vluchten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$