EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
17
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8091 tot 8095 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 11 november 2010

GOUDstandaard in ere herstelt?

Wordt de GOUDstandaard weer in ere herstelt? Zo ja, zal dit in haar originele vorm of in een aangepaste vorm zijn?

Als het aan Robert Zoellick, de leider van de wereldbank, ligt wordt er een aangepaste vorm van de GOUDstandaard ingevoerd. Deze vorm zal de vele valutaschommelingen tegen moeten gaan en toekomstige valuta oorlogen voorkomen. Deze nieuwe GOUDstandaard zal voor een nieuwe stabiliteit op de markten moeten zorgen nu het erop lijkt dat het Bretton Woods II systeem na 40 jaar gebruik hier niet meer toe in staat is.

Lees verder op EdelMetaal Blog
Geplaatst op: woensdag 10 november 2010

Willem Middelkoop: Nieuwe wereldvaluta

Robert Zoellick, president van de Wereldbank, schreef een opmerkelijk opiniestuk in de Financial Times. Hij roept wereldleiders op om het huidige falende financiële stelsel te hervormen. Hij drukt hen daarbij op het hart dat GOUD hierbij een belangrijke rol moet spelen.

Zoellick is niet de eerste official die oproept tot internationale hervormingen. De Verenigde Naties, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en tal van prominenten deden soortgelijke suggesties. In de media leek het erop dat Zoellick oproept tot een nieuwe GOUDstandaard. Maar dat is veel te kort door de bocht en onjuist.

Hij zinspeelt op een speciale nieuwe wereldvaluta, die het beste te vergelijken is met de huidige special drawing rights (SDR) van het IMF. Bij het vaststellen van een dergelijk valutamandje ziet Zoellick dus ook een rol weggelegd voor GOUD.

Lees verder op IEX.nl
Geplaatst op: woensdag 10 november 2010

GOUD doorbreekt de $1400 grens!

Wederom is een mijlpaal doorbroken. De GOUDprijs steeg gisteren met gemak door naar ruim boven de $1400 per troy ounce. Wij zijn van mening dat het einde nog lang niet in zicht is. Het huidige tekort in aanbod en $600 miljard nieuwe dollars die op zoek gaan naar rendement, zullen de stijging in de GOUDprijs versterken.

Uit cijfers van de World Gold Council blijkt dat de vraag naar GOUD in het derde kwartaal van 2010 is gestegen naar ruim 1.000 ton. Met een geprojecteerde wereldwijde vraag van 4.000 ton en een jaarlijks aanbod van 2.300 ton achten wij een prijsdoel van tal van gerenommeerde banken zoals Citibank, Credit Suisse, Erste Bank en Credit Agricole boven de $2.000 per troy ounce op korte termijn zeer reëel.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: dinsdag 9 november 2010

Staat GLD op ‘t punt om 200 ton GOUD te kopen?

[...]

Onder grote kopers verstaan we overheden, banken, institutionele beleggers, … maar ook ETF’s. Zerohedge merkte op dat de SPDR Gold Trust ETF, de grootste GOUD ETF ter wereld, wellicht aan de vooravond staat om een gigantische aankoop van fysiek GOUD door te voeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 9 november 2010

Vrees zeepbel grondstoffen door nieuwe indexfondsen

Britse beurshandelaren vrezen dat een nieuw type beleggingsfonds in grondstoffen de markt voor onder meer koper kan verstoren.

Zogenoemde indexfondsen of trackers voor grondstoffen met fysieke voorraden als onderpand, bestaan al voor GOUD, en hebben veel succes op de beurs. Banken als JP Morgan, Goldman Sachs en Deutsche Bank hebben plannen om dit succes te kopiëren door vergelijkbare fondsen voor koper en andere metalen te lanceren, zo meldt de Britse krant The Daily Telegraph maandag 8 november.

Lees verder op Z24! Business-Nieuws
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs