Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 8096 tot 8100
Bron: rt[z]
Geplaatst: dinsdag 18 mei 2010

Willem Middelkoop: Vlucht naar GOUD in tweede versnelling

Een greep uit het artikel:

Fort Knox
De verkoop is dus niet gestopt omdat GOUD en zilver op zijn. Centrale banken zullen tot het uiterste gaan om GOUD beschikbaar te houden voor GOUDproducenten. De eerste melding van producenten dat ze niet meer aan GOUD kunnen komen zou de GOUDprijs en vraag namelijk pas echt laten exploderen. Daarom zal desnoods de laatste GOUDbaar uit Fort Knox worden gehaald.

Zilver is uitzondering
Voor zilver maak ik een uitzondering. In tegenstelling tot GOUD, dat slechts van kluis naar kluis verhuist, wordt zilver meestal als grondstof gebruikt. Daarnaast bestaan er, ook weer in tegenstelling tot GOUD, geen grote bovengrondse (centrale bank) zilvervoorraden meer. Het GOUD raakt dus niet snel op maar het zilver wel.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: maandag 17 mei 2010

Rob McEwen: “GOUD 2000$ tegen eind 2010!”

Rob McEwen, de man achter het meest succesvolle GOUDmijn-aandeel Goldcorp, en momenteel hoofdaandeelhouder in onder meer US Gold, is goed geplaatst om uitspraken te doen over de evolutie van de GOUDprijs.

Bron: HBnews - De waarheid over de kredietcrisis
Geplaatst: maandag 17 mei 2010

Massale vlucht uit papier, bevolking hamstert GOUD

De trouwe leden van hbnews.nl kennen de site al meer dan 2 jaar en hebben zich in eerste instantie voor de nieuwsbrief aangemeld, omdat wij een van de weinigen waren die in GOUD geloofden. We staan er nu niet meer alleen voor.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: zondag 16 mei 2010

Duitse kooppaniek naar Kruggerrands

Sinds Trichet de nucleaire knop van QE (Quantitative Easing) heeft ingedrukt, is er een ware kooppaniek naar fysieke GOUDmunten ontstaan in Duitsland. Vooral de Zuid-Afrikaanse Krugerrands zijn populair! De officiële South African Rand Refinery (SARR) wordt overstelpt met gigantische orders uit Duitsland.

Gecorrigeerd voor inflatie is de huidige GOUDprijs van rond $1230/ounce nog maar halverwege van de absolute recordprijs rond $2300/ounce.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: zondag 16 mei 2010

Een kaartje leggen met Frau Merkel, deel II

Dat GOUD en zilver het zo goed doen is des te opmerkelijker omdat de shortpositie van de grote banken op GOUD op een recordhoogte staat. Men probeert er dus alles aan te doen op de GOUDprijs te drukken, maar dat is deze week maar nauwelijks gelukt. En wat als men gedwongen wordt, bij een verder stijgende GOUDprijs, hun shortposities te coveren? Een enorme stijging ( short-squeeze) van de GOUDprijs zal het gevolg zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$