Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 8096 tot 8100
Bron: BeursBlik.nl
Geplaatst: vrijdag 16 april 2010

GOUD op recordniveau in euro’s

GOUD bereikte in december 2009 een recordniveau in dollars even boven $ 1200 per troy ounce (31,1 gram), maar liet daarna het gaspedaal los.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 april 2010

Verkoop van zilver door het dak!

Er is de laatste dagen veel te doen omtrent de massieve shortposities op de futuremarkten voor GOUD. Langzaam maar zeker sluipt dit verhaal naar de voorpagina’s van diverse media, nu enkele vooraanstaande traders hun boekje hebben geopend. Het ziet er in ieder geval niet fraai uit voor bepaalde banken: er wordt naar verluidt 100x meer papier verhandeld dan er fysiek GOUD aanwezig is in depots van de handelsbeurzen. Over leverage gesproken…

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 april 2010

De grootste financiële fraude ooit

Er circuleerden al veel langer geruchten en aanwijzingen over grootschalige manipulaties in de GOUD- en zilvermarkten. Maar harde bewijzen waren er tot op heden niet.

Daar kwam recent echter verandering in. Andrew Maguire, een voormalig handelaar voor Goldman Sachs trad naar voren en beschreef tot in de kleinste details hoe JP Morgan de GOUD- en zilvermarkt naar zijn hand zet.

Wat betekenen deze manipulaties nu precies voor ons als beleggers?

Weet je wat er gebeurt wanneer je een bal onder water probeert te houden en dan opééns loslaat? Dat is wat je mag verwachten van de prijs van het GOUD wanneer de manipulaties stoppen. De koers zal niet meer omkijken en exploderen met tientallen procenten.

Bron: IEX Profs
Geplaatst: dinsdag 13 april 2010

VS graaft eigen graf, GOUD verdubbelt

James Turk is de man die jaren geleden voorspelde dat GOUD naar 8.000 dollar zou stijgen. Voor dit jaar zette hij zijn koersdoel eerder al op 2.000 dollar en vorige week bevestigde hij nog maar eens dat hij daaraan vasthoudt. Die waardestijging van GOUD staat natuurlijk niet op zich. Turk baseert zijn scenario op het verkruimelen van de dollar en de verslechterende schuldpositie van de VS. Vooral dat laatste is het speerpunt in zijn betoog: de verschuiving van de VS van Creditor Nation naar Debtor Nation.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 13 april 2010

Zilververkopen in de VS exploderen in Q1 2010

De U.S. Mint publiceert meerdere keren per maand de verkopen van de door haar geproduceerde GOUDen en zilveren munten. Deze keer was er geen GOUD record te melden maar een record in de verkoop van het aantal Silver Eagles. In het eerste kwartaal van 2010 zijn in totaal 9.023.500 American Silver Eagles van 1 troy ounce verkocht. Dit is het hoogste aantal sinds de start van de productie in 1986.

[theorie] (lees artikel)

Wanneer de bovenstaande theorie juist is, dan zou dit betekenen dat we de eerste signalen zien dat het grote publiek zich realiseert dat de aankoop van fysiek GOUD en zilver een verzekering is tegen verlies van vermogen en in deze periode van grote economisch en financiële onzekerheid een verstandige investering. Gelet op de kleine omvang van de totale wereldwijde zilvermarkt, kan dit een explosie in de zilverprijs tot gevolg hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$