Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8168 artikelen gevonden. Artikel 8096 tot 8100
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Mammoetvondst Grondstoffendepots Afghanistan

Volgens het Amerikaanse Pentagon zijn er gigantische mineraalrijke grondstofreverses aanwezig in de bodem van Afghanistan. De totale waarde zou tegen 1 biljoen dollar (1 trillion dollar) aanliggen! Het zou een rijke mix zijn van diverse kostbare metalen, waaronder GOUD, zilver, koper, kobalt, …

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Moodys verlaagt rating van Griekenland

Het ratingbureau Moodys heeft vanavond de rating voor Griekenland verlaagd van niveau A3 tot Ba1. Dat niveau wordt door analisten ook wel gelijkgesteld met junk ofte rommel. Het nieuws werd slecht onthaald: zowel de beurs van New York als de GOUD- en olieprijs zagen hun winstreeks krimpen.
 
Een niveau Ba1 betekent dat er een risico bestaat dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 15 juni 2010

Derivaten: de grootste bedreiging voor ons huidig financieel systeem

Het zijn niet alleen de GOUD- en zilvermarkten die gemanipuleerd worden door de grootmachten. Wordt GOUD en zilver in prijs gedrukt omdat beide edelmetalen het werkelijke geld zijn in tegenstelling tot de euro’s en dollars, het grote geld wordt verdiend door manipulatie op de beurs.

 

Een fraai voorbeeld van manipulatie is de zogenaamde High Frequency Trading.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 juni 2010

GOUD is geld

GOUD is geld, en niets anders.” Dat waren de woorden van de Amerikaanse bankier J.P. Morgan, bijna honderd jaar geleden onder ede uitgesproken voor een Amerikaanse parlementaire commissie. Vandaag daarentegen wordt GOUD zelden op een dergelijke wijze omschreven. Het wordt een commodity genoemd of het wordt soms gekarakteriseerd door haar gebruik in juwelen, maar weinig mensen zien het als geld.

Is GOUD, dat als geld fungeerde duizenden jaren nog voordat Morgan sprak, fundamenteel veranderd gedurende de laatste 100 jaar?

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juni 2010

GOUDMarkt: Ben Bernanke over de GOUDprijs

Wij geloven niet dat Ben Bernanke zo dom is dat hij niet weet waarom de GOUDprijs stijgt. Integendeel hij is zich heel goed bewust van de onderliggende oorzaken maar kan dit vanuit zijn functie als voorzitter van de FED nooit toegeven. De werkelijke reden voor het stijgen van de koers van GOUD is dat GOUD niet als grondstof moet worden beschouwd maar als een alternatieve veilige munteenheid die niet onder controle staat van politici en centrale banken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$