EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 8096 tot 8100 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: donderdag 2 december 2010

Wereldwijde recordverkopen zilver

Velen vragen zich hardop af of GOUD en zilver in een speculatieve bubbel zitten. Van speculatie is zeker sprake, maar van een zeepbel zeker niet. De prijzen voor edelmetalen worden nu eenmaal door termijnmarkten bepaald en deze markt wordt al jarenlang gekenmerkt door grote speculatieve posities.

[...]

Waar het uiteindelijk om gaat zijn de netto posities. Die posities zijn voor zowel GOUD alsook zilver short*. Met andere woorden, de papieren verkoop van GOUD en zilver die speculeren op lagere prijzen overtreffen ruimschoots de posities op hogere prijzen. De hoeveelheden GOUD en zilver die hiermee gemoeid zijn overtreffen ruimschoots de jaarlijkse productie. Er wordt dus velen malen meer verkocht dan er aan GOUD en zilver uit de aardbodem wordt gehaald. GOUD- en zilverprijzen worden momenteel dus niet opgeblazen tot een zeepbel, integendeel. Zij verlaten juist de compressietank.

De toenemende vraag naar fysiek GOUD en zilver, vooral afkomstig uit Azië, verkleinen de mogelijkheden om te blijven speculeren op lagere prijzen. Het interessante van de GOUD- en zilvermarkt nu is dat die compressietank kuren begint te vertonen. Het apparaat is nog niet buiten werking gesteld, maar het is flink aan het haperen..

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: donderdag 2 december 2010

Goldalert - Breaking News!

De GOUDprijs is vanochtend [30 november] omhoog geschoten, brak door de €34.000-grens en is daarmee het recordniveau van mei eerder dit jaar gepasseerd. Vanochtend opende GOUD met een kiloprijs van €33.500 en schoot direct omhoog en staat op het moment van versturen op €34.300. Dit is ver boven de €32.000 per kilo van een week geleden en ruim €24.500 begin dit jaar. GOUD is vanaf 1 januari 2010 al met 38% gestegen!

Als gevolg van de aanhoudende problemen in Ierland en Griekenland, beginnen nu ook Portugal en Spanje in de problemen te raken. Bovendien wordt nu al openlijk getwijfeld aan de schuldenpositie van Italië en België. Het vertrouwen van de financiële markten in een Europese oplossing is aanzienlijk afgenomen en dat is terug te zien in rentes op staatsobligaties die omhoog zijn geschoten.

De vooruitzichten voor edelmetalen blijven gunstig. Een verdere prijsstijging is dan ook te verwachten.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 1 december 2010

Maniefase in GOUD & Zilver: of hoe complete waanzin er kan uitzien…

Terwijl de aandelenbeurzen het steeds zwaarder te verduren krijgen, zitten de prijzen voor GOUD en zilver opnieuw in de lift.

Zilver klimt op ’t moment van schrijven naar z’n hoogste stand van de afgelopen 30 jaar, terwijl GOUD op weg lijkt naar een nieuwe all-time-high.

Het zijn ‘GOUDen’ tijden voor beleggers in edelmetalen. Vooral aandeelhouders van GOUDmijnbedrijven zien hun posities fors aandikken!

Lees verder op Slim Beleggen
Geplaatst op: woensdag 1 december 2010

Willem Middelkoop + Hans de Geus: waarin beleggen?

De GOUDen tip is volgens Willem: stap in Aziatische aandelen wanneer de markten daar naar beneden gaan. Hans is voorzichtiger: aandelen staan nu op een hoog niveau, ook in opkomende markten.

FED
Willem als Hans zijn het er over eens dat het Fed-beleid averechts werkt. Willem haalt voormalig Fed-topman Greenspan aan die denkt dat de stijging van de prijzen van edelmetalen de allereerste indicator is voor de eerste fase van een vlucht uit papier. Dan wordt GOUD de ultieme zeepbel, als iedereen uit papier wil en in grondstoffen is dat de snelste manier om het systeem op te blazen. Hans vreest niet zoveel schade als Willem, de Fed wil immers ook inflatie, op de langere termijn is dat echter anders. Mensen moeten uiteindelijk toch hun schulden betalen.

Lees verder op rt[z]
Geplaatst op: dinsdag 30 november 2010

GOUD en Zilver breken €-recordprijzen

Hele mooie grafieken:Hele mooie grafieken:

De GOUDprijs brak zojuist door de € 1067 voor een ounce, 25 euro hoger dan de vorige recordprijs van € 1044.

Ook zilver breekt potten: het noteert nu aan € 21,22 per ounce, 40 cent hoger dan het record van begin deze maand.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs