Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 811 tot 815
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

De ups en downs van GOUD

In 2011 tikte de GOUDprijs $1.921 per ounce aan, beleggers zochten een veilige haven voor de wrakken van de financiële crisis. Maar in plaats van hoge inflatie en een imploderende aandelenmarkt, toverden de centrale banken een enorm wit konijn uit hun hoed en GOUD verloor zijn glans. De geschiedenis van GOUD kent zo al langer zijn ups en downs.

Mansa Musa leefde van GOUD, de Inkas aanbidden het en in de 19e eeuw ontstond er een ware rush naar in Californië terwijl schepen vandaag nog steeds de bodem van de zee aftasten naar gezonken GOUD. Het gele edelmetaal beroerde menig harten maar verloor veel van zijn glans sinds 2013.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 mei 2016

Grote beleggers storten zich massaal op GOUD

De afgelopen jaren heeft de GOUDsector het niet bepaald gemakkelijk gehad. Zo hebben de meeste GOUDmijnaandelen de afgelopen jaren hun beurswaarde in een rap tempo zien verdampen. Sinds het begin van dit jaar is de GOUDsector echter bezig met een inhaalslag. En deze inhaalslag heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers beginnen te geloven in de GOUDsector.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

GOUDreserves China stijgen verder

De GOUDreserves van China zijn vorige maand wederom gestegen. De Cntrale Bank van China kocht.....

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2016

China voegt 11 ton GOUD aan reserves toe

De GOUDreserve van China is in de maand april gestegen van $71,48 naar $74,75 miljard, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de centrale bank. De stijging kan deels toegeschreven worden aan een uitbreiding van de GOUDvoorraad en deels aan de hogere GOUDkoers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Lex Hoogduin: Beleid centrale banken is doorgeschoten

Marketupdate sprak met Lex Hoogduin over de negatieve rente, de onafhankelijkheid van centrale banken en de rol van GOUD in het monetaire systeem. Ook vroegen we hem hoe we ons geldsysteem duurzamer kunnen maken. Hebben we daarbij centrale banken eigenlijk wel nodig?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$