Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 816 tot 820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

‘Een hogere GOUDprijs is de beste oplossing voor de schuldencrisis’

Met zijn boek ‘The Big Reset’ verwierf Willem Middelkoop internationale faam en roem op het gebied van het globale monetaire systeem, het zet gemakkelijk zijn voet naast Jim Rickards en Mike Maloney. Middelkoop is er namelijk ook van overtuigd dat GOUD een belangrijke rol zal spelen in het volgende systeem en dat China daarvoor zal zorgen. Een herwaardering van de GOUDprijs is namelijk de gemakkelijkste oplossing om de huidige monetaire malaise te overwinnen.

We schreven eerder al dat er mogelijk geheime afspraken zijn gemaakt onder de centrale banken om hun monetair beleid op elkaar af te stemmen. Vooral China moet een voet tussen de deur krijgen vooraleer een nieuw globaal monetair systeem uitgetekend wordt. Veel mensen vergeten dat de laatste 100 jaar al 3 verschillende monetaire systemen kende, steeds met een andere rol voor GOUD.

Epoch Times had een zeer interessant interview met Middelkoop over de rol van China en GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Infographic: De GOUDmarkt van Londen

Londen is nog steeds de grootste GOUDmarkt ter wereld. Volgens cijfers van de Londen Bullion Market Association (LBMA) wordt er dagelijks voor 5.500 ton aan GOUD verhandeld, dat is op maandbasis bijna evenveel als de wereldwijde bovengrondse GOUDvoorraad van ongeveer 187.000 ton. Er wordt op papier veel meer GOUD verhandeld dan er fysiek in de kluis aanwezig is, een soort fractioneel banksysteem voor GOUD.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2016

GOUD ETF ziet sterkste instroom sinds 2011

Beleggers kochten afgelopen maandag 20 ton GOUD via de grootste GOUD ETF. In het verleden bleek.....

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

Miljardair Druckenmiller stapt in GOUD

Volgens miljardair en vermogensbeheerder Stan Druckenmiller is de bull market in aandelen uitgeput geraakt en is het nu tijd om GOUD te kopen. Hij ziet het edelmetaal als een vorm van geld en verklaarde tegenover Bloomberg dat zijn positie in GOUD op dit moment groter is dan zijn positie in andere valuta.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2016

GOUDprijs kan op korte termijn naar $1.340

De GOUDprijs heeft het moeilijk om de barrière van $1.300 te doorbreken. Toch kan daar op korte termijn verandering in komen. De GOUDprijs doorbrak al verschillende neerwaartse trendlijnen waarmee de dalende trend van 2011 officieel doorbroken is. Nu is het enkel wachten tot de consolidatie ten einde is.

Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de GOUDprijs 5 neerwaartse trendlijnen heeft doorbroken. Het is ook belangrijk om zien dat de kleine correcties steeds hebben standgehouden boven $1.200.

GOUD dient ook als voorbeeld voor andere grondstoffen en dat zien we duidelijk bij olie en zilver, het gele edelmetaal wees de weg en andere grondstoffen zijn gevolgd. Dit duidt op een definitieve trendbreuk in de mindset van de beleggers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$