Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 826 tot 830
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Dollar lager, euro en GOUD omhoog

GOUD lijkt een krachtige comeback te maken na 3 jaar aan lagere prijzen. De GOUDprijs tikte vandaag wederom boven de $1.300 per ounce. Ook de euro weet flink te stijgen ten opzichte van de dollar en noteerde vandaag al boven de 1,16. De Amerikaanse dollar lijkt de grote verliezer.

Maar niet alleen de US dollar doet het slecht, vooral ook de Australische dollar – beter bekend als de Aussie. Haar centrale bank kondigde vandaag aan dat zij haar belangrijkste rentetarief 0,25 procentpunt naar beneden bijstelt naar 1,75 procent. Voor het land het laagste rentetarief ooit.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

Video: Lars Schall in gesprek met Ronan Manly

Lars Schall van Matterhorn Asset Management sprak met GOUDmarktanalist Ronan Manly over de laatste ontwikkelingen op de GOUDmarkt. Manly werkte de afgelopen maanden aan een uitgebreide encyclopedie van de wereldwijde GOUDmarkt en vertelt daarover in een bijna half uur durend gesprek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

669 Canadese mijnbouwers dreigen hun beursnotering te verliezen!

GOUDaandelen zijn een fantastische opportuniteit voor beleggers. Volgens verschillende bronnen zijn ze in decennia zo goedkoop niet meer geweest. Toch is het oppassen geblazen. Op de beurs van Canada zijn zelfs 669 ‘zombiemijnen’ gesignaleerd!

De Canadese beurs staat bekend voor haar mijnbedrijven. Van grote mijnbouwgiganten tot kleine mijnbouwoperaties, van GOUD- tot ijzerertsmijnen: de beurs van Toronto was het voorbije decennium hun favoriete plek om kapitaal op te halen.

Maar dat kapitaal wordt niet altijd even goed besteedt, zeker nu grondstofprijzen al jaren in het slop zitten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2016

GOUD is het eerlijkste geld dat er bestaat

Het team van Slim Beleggen is ervan overtuigd dat de traditionele beleggingen het stilaan moeten afleggen tegenover nieuwe, alternatieve beleggingen. Dit proces duurt jaren maar de trends zijn duidelijk zichtbaar. Vooral GOUD is een van onze stokpaardjes. Spijtig genoeg bestaat er nogal wat verwarring rond GOUD. Tijd voor wat opheldering.

De grootste fout die de meeste mensen maken, is dat ze GOUD zien als een investering. GOUD is geen belegging, GOUD is geld. 100 aandelen Royal Dutch Shell is een belegging, RDS heeft activa, cash flow, maakt winst, … Vastgoed is een investering wanneer je het verhuurt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 mei 2016

GOUDprijs loopt op tot hoogste niveau sinds begin 2015

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs is maandagochtend opgelopen tot het hoogste niveau sinds begin vorig jaar.

De zwakke economische groei trekt beleggers al maanden naar het veilig geachte edelmetaal en die lijn werd aan het begin van de nieuwe week doorgezet.

De GOUDprijs piekte in de ochtendhandel op 1300,88 dollar per troy ounce (31,1 gram). Daarmee werd de grens van 1300 dollar voor het eerst sinds eind januari 2015 doorbroken. Begin dit jaar stond de prijs nog op circa 1060 dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$