Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 841 tot 845
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Lex Hoogduin: Beleid centrale banken is doorgeschoten

Marketupdate sprak met Lex Hoogduin over de negatieve rente, de onafhankelijkheid van centrale banken en de rol van GOUD in het monetaire systeem. Ook vroegen we hem hoe we ons geldsysteem duurzamer kunnen maken. Hebben we daarbij centrale banken eigenlijk wel nodig?

Bron: Prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

GOUDprijs doet een stapje terug: $1300 uit het zicht

Vandaag doet de GOUDprijs een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. Handelaren lijken de winsten te nemen en het effect van het banen rapport uit de VS van vorige week lijkt te zijn uitgewerkt. Sloot GOUD de vorige handelsweek nog af op een stand van $1.289 per troy ounce, doet het edelmetaal nu een stap terug naar een GOUDprijs van $1.272.

Vandaag doet de GOUDprijs een stapje terug, na een week met een mooi positief resultaat. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

De GOUDen stier ontwaakt!

Laat ons een kijkje nemen over hoe de stand van zaken is in de GOUDmarkt.

Laat ons beginnen met er een lange termijn grafiek bij te halen, eentje die dateert van het begin van deze seculaire stierenmarkt tot de dag van vandaag.

De stierenmarkt in GOUD begon in 2001 rond de $250 per troy ounce en duurde tot in de zomer van 2011, waar het gele metaal zijn top van $1920 bereikte.

Na een uitzonderlijk lange stijging van meer dan 10 jaar was  het gele edelmetaal relatief duur geworden en was het tijd voor een cyclische correctie in deze meerjarige stierenmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

‘Een hogere GOUDprijs is de beste oplossing voor de schuldencrisis’

Met zijn boek ‘The Big Reset’ verwierf Willem Middelkoop internationale faam en roem op het gebied van het globale monetaire systeem, het zet gemakkelijk zijn voet naast Jim Rickards en Mike Maloney. Middelkoop is er namelijk ook van overtuigd dat GOUD een belangrijke rol zal spelen in het volgende systeem en dat China daarvoor zal zorgen. Een herwaardering van de GOUDprijs is namelijk de gemakkelijkste oplossing om de huidige monetaire malaise te overwinnen.

We schreven eerder al dat er mogelijk geheime afspraken zijn gemaakt onder de centrale banken om hun monetair beleid op elkaar af te stemmen. Vooral China moet een voet tussen de deur krijgen vooraleer een nieuw globaal monetair systeem uitgetekend wordt. Veel mensen vergeten dat de laatste 100 jaar al 3 verschillende monetaire systemen kende, steeds met een andere rol voor GOUD.

Epoch Times had een zeer interessant interview met Middelkoop over de rol van China en GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 mei 2016

Infographic: De GOUDmarkt van Londen

Londen is nog steeds de grootste GOUDmarkt ter wereld. Volgens cijfers van de Londen Bullion Market Association (LBMA) wordt er dagelijks voor 5.500 ton aan GOUD verhandeld, dat is op maandbasis bijna evenveel als de wereldwijde bovengrondse GOUDvoorraad van ongeveer 187.000 ton. Er wordt op papier veel meer GOUD verhandeld dan er fysiek in de kluis aanwezig is, een soort fractioneel banksysteem voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$