Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 841 tot 845
Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

Turkije probeert GOUD kopen te ontmoedigen

In navolging op India probeert nu ook Turkije GOUD kopen te ontmoedigen. De bevolking van het land koopt GOUDen sieraden, munten en GOUDbaren als vorm van spaargeld, tot ongenoegen van de banken. Zij willen graag het spaargeld van de Turken beheren en proberen daarom klanten te verleiden hun GOUD in te leveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

2x zoveel GOUD (zonder extra investering)

Ik ga je vandaag iets tof leren. Een simpele manier om aan het einde van de rit twee keer zoveel GOUD te hebben.

Zonder dat je er een euro extra voor op tafel moet leggen.

Dat dacht ik al...

Als je vandaag een ounce GOUD bezit, kan je die ruilen voor 81 ounces zilver.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

GOUD is beste belegging voor pensioenfondsen

Pensioenfondsen zouden tot 70% van hun vermogen in GOUD of GOUDgerelateerde beleggingen moeten investeren. Dat zegt vermogensbeheerder Christopher Wood van het toonaangevende Aziatische beleggingsfonds CLSA. De uitbreiding van het stimuleringsprogramma van de ECB en de invoering van een negatieve rente door de Bank of Japan laten volgens de vermogensbeheerder zien dat centrale banken verslaafd zijn geraakt aan ‘onconventioneel monetaire beleid’.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Video: GOUD is het geld van de vrije markt

Waarom werd GOUD en zilver vroeger gebruikt als geld? Was er een keizer, koning of regering die het aan de bevolking oplegde? Nee, het was de keuze van de vrije markt. Uit een langdurig proces van indirecte ruil kwamen GOUD en zilver naar voren als het meest geschikte ruilmiddel. Maar wat ging daar allemaal aan vooraf?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

GOUD is geld en geen investering’

Weinig mensen begrijpen het nut en het belang van GOUD. GOUD is geld en geen investering. Wanneer je je vermogen wil beschermen zodat het in de toekomst zijn waarde kan behouden, dan is geld een goede plaats om te starten, zo verklaart Jim Rickards.

Wanneer je in je portemonnee kijkt en eurobriefjes ziet, denk je aan geld. Je ziet je euro’s als geld, niet als een investering. Een investering brengt risico en rendement met zich mee. Je kan geld gebruiken om een investering te doen. Maar een briefje van €50 brengt niets op en is volgend jaar nog steeds een briefje van €50. Het is geld.

GOUD is ook geld. Een ounce GOUD is over een jaar ook nog steeds een ounce GOUD. Een klomp geel edelmetaal brengt niets op, het zal zich niet mysterieus vermenigvuldigen, het zal niet roesten of van kleur veranderen. GOUD is geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$