Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 851 tot 855
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

Hogere GOUDkoers stuwt GOUDreserve Rusland naar 15%

De waarde van de Russische GOUDvoorraad bereikte in februari een record van meer dan $57 miljard, wat betekent dat de centrale bank voor het eerst meer dan 15% van haar totale reserves in GOUD heeft. Het GOUD van Rusland werd in februari $5,89 miljard meer waard, wat voor een belangrijk deel toegeschreven kan worden aan de stijging van de GOUDkoers.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2016

GOUDprijs stijgt 20%

De GOUDprijs is dit jaar al 20% gestegen. Een trend aan het begin van het jaar zoals in de afgelopen 4 jaar is gezien. Het grote verschil in 2016 is......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Hoe hoog kan Bitcoin stijgen?

De spanning op de markten loopt weer op, nu blijkt dat de groei in China niet voldoet aan de (hoge) verwachtingen. Tja, het loopt niet meer van een leien dakje op de beurs, en dan drukken we ons eerder voorzichtig uit. In een dergelijk klimaat kan je aandelen best mijden. Of je tenminste terughoudend opstellen, tot de figuurlijk lucht is opgeklaard. Vandaag wil je averechts handelen, wars van de beurs.

Je moet opzoek naar activa met een lage of zelfs negatieve correlatie met aandelen. In eerste instantie denk je als belegger dan aan obligaties, grondstoffen, GOUD, zilver, …

En dat klopt ook allemaal in minder of grote mate (buiten de prijs van olie dan tegenwoordig gerekend). Maar toch zijn kapitaalmarkten tegenwoordig meer met mekaar verweven dan iedereen denkt. Als je ergens aan een touwtje trekt, dan beweegt de hele poppenkast.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 maart 2016

Rente verlaging ECB verwacht, volgende week de Fed aan de beurt

De euro en GOUD staan lichtelijk onder druk en aandelen in Azië gingen omhoog, aangemoedigd door olie en de verwachtingen dat de Europese Centrale Bank later op de dag meer stimuleringsmaatregelen door gaat voeren om de economieën in de eurozone te ondersteunen. Een rente verlaging wordt verwacht.

De kwakkelende mondiale economie zorgt er voor dat Amerikaanse beleidsmakers de rente waarschijnlijk niet gauw zullen verhogen. Zeker wanneer centrale banken elders – zoals de ECB – het beleid juist versoepelen zal de Fed wel twee keer nadenken, aldus verschillende analisten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Klaar voor de volgende beweging van de GOUDprijs … naar beneden?

Vorige week vrijdag eindigde de zegereeks van de GOUDprijs. GOUDkevers verwachten nu een tussentijdse consolidatie, maar AG Thorson van Gold-Eagle verwacht dat GOUD een top neerzette en dat het gele edelmetaal zich nu mag opmaken voor de (laatste) rit naar beneden.

AG Thorson zag in de bewegingen van GOUD en zilver afgelopen vrijdag hetzelfde patroon als begin 2014 wanneer de GOUDprijs van januari tot maart steeg met 18% om daarna terug te vallen tot een nieuw dieptepunt. De GOUDprijs steeg parabolisch door terwijl de zilverprijs faalde een nieuw top te bereiken. Hetzelfde patroon zien we ook in 2016. (klik grafiek om te vergroten)Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$