Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 april 2016

Kopen India en China echt zoveel GOUD?

Vaak wordt er gezegd dat China en India echt de koplopers zijn wat betreft het inkopen van GOUD. De statistieken die op het internet voorhanden zijn maken inderdaad duidelijk dat de Chinezen en Indiërs gek zijn op het gele edelmetaal. Daarnaast is het nog maar de vraag of de cijfers over de Chinese import van GOUD wel betrouwbaar zijn. De kans is namelijk groot dat de Chinezen in werkelijkheid nog meer GOUD importeren.

Een grafiek afkomstig van ValueWalk laat echter ook de andere kant van het verhaal zien. Op basis van de groei van de economie in beide landen kunnen we namelijk zien dat de Chinezen en Indiërs steeds minder GOUD beginnen in te kopen. Vooral de daling in India, als percentage van het bruto binnenlands product, is opmerkelijk te noemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

HSBC: “Koop GOUD

De gedachten over de kansen binnen de GOUDsector lijken de afgelopen maanden wel 180 graden gedraaid te zijn. Terwijl de meeste zakenbanken vorig jaar nog van mening waren dat de GOUDsector vermeden moest worden, zien we op dit moment dat juist zakenbanken koopposities beginnen aan te raden.

Deze complete draai heeft vooral te maken met de overtuigende opwaartse beweging die de GOUDprijs in gang heeft gezet. De afgelopen weken hebben we te maken gehad met de nodige consolidatie, maar de kans is groot dat we ook in de nabije toekomst verder in waarde zullen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje dat nog lang niet voorbij is

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje. En er zit meer in de kluis, zo verwachten analisten.

De rente blijft langer laag dan gedacht, beleggers zijn onzeker, donkere wolken pakken zich samen boven het cijferseizoen dat deze week is begonnen en vanuit Azië is veel vraag naar het edelmetaal. De goldrush onder beleggers kan aanhouden, schrijft beurssite Marketwatch.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen

De zilverprijs is de afgelopen drie dagen met 6,5% gestegen tot €461 per kilogram. Dat is het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Ook doet zilver het opeens veel beter dan GOUD, want de GOUDprijs steeg in dezelfde periode met slechts 1,6% naar €1.105 per troy ounce. Sinds het begin van dit jaar maakte GOUD een indrukwekkende rally van ongeveer 20%, maar bleef de zilverprijs achter.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China lanceert GOUDprijs fixing in yuan

China lanceert op 19 april haar eigen GOUDprijs fixing in Chinese yuan, die twee keer per dag op de Shanghai Gold Exchange (SGE) wordt vastgesteld. Dat betekent dat GOUDhandelaren, juweliers en GOUDmijnen en China niet langer afhankelijk zijn van de fixing in Londen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$