Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 861 tot 865
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

Grote schulden in mijnbouw en energiesector nog altijd een tikkende tijdbom

Even was daar de opluchting in de grondstoffenwereld. De plotselinge stijging van olie, GOUD, koper en andere commodities zorgde voor een rally in olie- en mijnbouwbedrijven. Maar beleggers die denken dat de problemen nu snel zullen verdwijnen, zullen van een koude kermis thuiskomen. De schulden in de energiesector en mijnbouw zijn nog altijd een tikkende tijdbom.

Veel bedrijven zijn vorig jaar dan wel begonnen om hun schuldposities te verkleinen, maar de lage grondstoffenprijzen zorgen ervoor dat de schulden niet zijn afgenomen. Een graadmeter die het schuldniveau meet van bedrijven in de mijnbouw, energie en agricultuur, is in het vierde kwartaal van 2015 verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 maart 2016

De wederopstanding van de commodities in beeld

Een aantal maanden geleden moesten maar weinig beleggers iets van de commoditysector hebben. Deze sector had immers de afgelopen jaren sterk teleurgesteld en als gevolg daarvan zochten heel wat beleggers een ander plekje op.

In dit nieuwe jaar ziet alles er een heel stuk anders uit. Zo zijn de GOUDmijnaandelen op dit moment de best presterende aandelen van 2016. De GOUDmijnaandelen ETF (GDX) wist sinds het begin van dit jaar bijvoorbeeld al met enkele tientallen procenten in waarde te stijgen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe hard de GOUDprijs sinds het begin van dit jaar in waarde is gestegen. Ook de koper- en olieprijs weten de afgelopen weken goede zaken te doen. Volgens Marc Elliott, analist bij Investec Plc, kan de huidige rally nog wel even voortduren. Volgens hem zijn heel wat shortposities de afgelopen weken immers gesloten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Waarom GOUD geen grondstofbelegging is

GOUD heeft weinig praktisch nut, vergeleken met andere grondstoffen. Toch heeft het edelmetaal specifieke eigenschappen die het interessant maken voor beleggers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

GOUD: langste onafgebroken instroom ETF’s sinds 2010

Beleggingen in fysiek GOUD door ETF’s zit al 18 dagen aan een stuk in de lift. De langste onafgebroken stijgingsperiode sinds mei 2010.

Het is een open deur intrappen door te stellen dat beleggers GOUD hebben herontdekt. Heel wat kopen zelf geen fysiek GOUD maar doen dit onrechtstreeks door een ETF te kopen die op de beurs noteert. Welnu, volgens berekeningen van Bloomberg houden ETF’s vandaag 1 725,1 ton GOUD aan. Dat is het hoogste niveau in 18 maanden. De voorbije 18 dagen kochten ETF’s trouwens onafgebroken GOUD.

De GOUDprijs is zoals kon worden verwacht flink gecorreleerd met de aan- en verkoop van ETF’s. Het voorbije jaar gingen ze 10 op de 12 maanden in dezelfde richting. Op jaarbasis houden ETF’s 18% meer GOUD aan. Tussen 2013 en 2015 daalde het GOUD onder beheer nog met 44%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2016

Vraag naar GOUDen munten explosief gestegen sinds 2008

De vraag naar GOUDen munten is sinds het uitbreken van de financiële crisis explosief gestegen, zo blijkt uit onderzoek van GOUDstandaard. In vergelijking met de periode van 2000 tot en met 2007 is de vraag naar beleggingsmunten zoals de Krugerrand en de GOUDen Maple Leaf meer dan verdrievoudigd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$