Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 861 tot 865
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

GOUDvoorraad GLD naar hoogste niveau sinds september 2014

De GOUDvoorraad van het grootste GOUD-ETF ter wereld is weer terug op het hoogste niveau sinds september 2014, zo blijkt uit de laatste cijfers. Sinds het begin van dit jaar is er al 135 ton GOUD aan het GOUD ETF toegevoegd, een toename van 21%. Met een instroom van $4,55 miljard sinds het begin van dit jaar voert GLD de ranglijst aan van meest populaire ETF’s van dit moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Dit is je kans! Het echte vuurwerk bij zilver moet nog beginnen.

Wie dacht dat het grootste spektakel te vinden was bij GOUD, die heeft het verkeerd. GOUD trekt altijd de kar, maar het echte spektakel is te vinden bij zilver. En het goede nieuws is dat het vuurwerk daar nog moet losbarsten. Heb je de GOUDtrein gemist, spring dan nu op de zilvertrein.

De grootste zilverproducenten ter wereld graven zilver op als nooit tevoren. Dit is mogelijk de reden dat de zilverprijs momenteel nog wat achterblijft op de GOUDprijs. Maar op lange termijn is dit een sterke katalysator voor een fors hogere zilverprijs.

Zilver is meer een bijproduct bij de ontginning van andere grondstoffen, maar er zijn ook pure zilvermijnen. De meerderheid bevindt zich in Mexico. De zilverproductie in Mexico stijgt terwijl de productie in de rest van de wereld daalt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stijging GOUDprijs jaagt ook verkoop fysiek GOUD aan

GOUD blijkt dit jaar weer de veilige haven in roerige beurstijden. De stijging van de prijs stimuleert ook de vraag naar GOUDmunten.

Door de onrust op de aandelen- en valutamarkten, zorgen om de wereldeconomie en de verwachting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken binnenkort de rente zal verhogen, is de prijs van GOUD na drie opeenvolgende jaren van daling dit jaar al met ruim 15 procent opgelopen.

Door de prijsstijging trekt ook de vraag naar fysiek GOUD weer aan. Zowel kleine als grote beleggers slaan GOUD in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

GOUD kopen vandaag is als aandelen kopen in 2009

GOUD blijft de doorn in het oog van Wall Street. De gemiddelde leeftijd van papieren valuta bedraagt 27 jaar, van een wereldreservemunt 95 jaar. Maar GOUD weet doorheen de geschiedenis steeds zijn waarde te behouden. Het was dus in theorie de perfecte indekking tegen het beleid van de centrale banken. De praktijk wees anders uit, al lijkt daar nu verandering in te komen.

GOUD is geld, overal ter wereld en al eeuwen lang. In het oude Babylon kocht men 350 broden met 1 ounce GOUD. Dat is niet veel verschil met de huidige koopkracht van 1 ounce GOUD. GOUD doorstaat de tand des tijds, ook al kan de GOUDprijs op kortere termijn sterk variëren. Er zijn 5 signalen waarom het nu een goed moment is om GOUD te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg zilver 455%

De GOUD/zilver-ratio bedraagt momenteel 83 en dat is het hoogste niveau van de voorbije 20 jaar.

Onderstaande grafiek laat ook netjes zien hoe dit niveau een plafond lijkt:

Telkens wanneer we in het verleden boven de 80 gingen, duurde het niet zo heel lang vooraleer de ratio terug naar beneden kwam.

De GOUD/zilver-ratio vertelt eigenlijk heel simpel hoeveel ounces zilver je krijgt voor één ounce GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$