Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 866 tot 870
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

RTL-Z in de GOUDkluis van de Nederlandsche Bank

Elianne Kuepers van RTL-Z mocht voor het programma Money Talks een kijkje nemen in de kluis van de Nederlandsche Bank in Amsterdam. Aerdt Houben van de Nederlandsche Bank legt in de video uit dat de GOUDvoorraad dient als ultieme verzekering voor als er ooit iets gebeurt in het financiële systeem.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 april 2016

Moet GOUD onteigend worden?

Met grote interesse en verbazing las ik vanmorgen in de Volkskrant het artikel getiteld ‘Moet GOUD onteigend worden?’. Het is geschreven door Peter de Waard en het gaat over het voorstel van obligatiebelegger Pimco om de centrale bank GOUD te laten kopen tegen een veel hogere koers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

Handelen in kleine hoeveelheden GOUD binnenkort mogelijk

GOUD verhandelen zonder derde persoon en dus ook zonder extra meerkosten? Dat is weldra allemaal mogelijk dankzij de startup Digix. Het Singaporese bedrijf maakt gebruikt van het Ethereum-platform waardoor investeerders slimme contracten met elkaar kunnen afsluiten zonder de tussenkomst van bv. een notaris.

Net zoals bij de bitcoin zal er gebruikt worden gemaakt van de blockchain-technologie. Een grote openbare database waarin alle orders en transacties worden bijgehouden in blokken, die het mogelijk maakt om alles wat er ooit verhandeld is geweest terug te koppelen naar de desbetreffende partijen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

Digitaal handelen in milligrammen GOUD: deze startup maakt het mogelijk met ‘bitcoin-technologie’

De startup Digix maakt het rendabel om digitaal te handelen in kleine hoeveelheden GOUD. Daarbij maken ze gebruik van Ethereum, een gedecentraliseerd platform dat slimme contracten kan afsluiten.

Ethereum maakt gebruik van dezelfde technologie als de virtuele munt bitcoin: de blockchain. Dit is een openbaar, decentraal register waarin alle transacties staan die ooit zijn gedaan. Deze technologie maakt het mogelijk om zonder tussenkomst van een derde partij een betrouwbare transactie uit te voeren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 27 april 2016

DNB mag pensioenfondsen uit GOUD jagen

Pensioenfondsen die overwegen in GOUD te beleggen zijn gewaarschuwd, want het college van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft deze week bepaald dat de Nederlandsche Bank toch geen schadevergoeding van €4,8 miljoen hoeft te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$