Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 876 tot 880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Zilver explodeert

We schreven eerder al dat zilver bijzonder goedkoop geworden was en dat de GOUD/zilver ratio boven 80 slechts 3 keer eerder is voorgekomen: tijdens WOII, de Golfoorlog en bij de val van Lehman Brothers. De financiële markt lijkt nu ook te beseffen hoe goedkoop zilver op dit moment is.

Beleggers kopen in eerste instantie GOUD wanneer er problemen aan de horizon verschijnen. Hierdoor stijgt de GOUD/zilver ratio. Maar op een gegeven moment beseft men dat er nog een ander edelmetaal is dat dient als veilige haven: zilver. Wanneer ze zien dat zilver achtergebleven is op GOUD, stort men zich op de zilvermarkt.

Dit was duidelijk zichtbaar na de beslissing van de Federal Reserve om in maart geen renteverhoging door te voeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Jim Rickards: “De reden waarom de GOUDprijs naar $10.000 kan stijgen”

Jim Rickards is zowat de Willem Middelkoop van de Verenigde Staten. Beide heren hebben een enorme kennis van de monetaire geschiedenis en zien GOUD als een belangrijk onderdeel in de oplossing van de huidige problemen. Rickards voorspelt net als Middelkoop ook een veel hoger GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs als vandaag.

Momenteel bevindt de wereld zich niet in een financiële crisis. Rickards ziet wel een recessie in de Verenigde Staten en een daling van de aandelenmarkt, maar geen nieuwe crisis. In 1987 was er een financiële crisis zonder recessie, in 1990 was er een recessie zonder financiële crisis. In 2008 was er beide. Maar nu zitten we meer in het scenario van 1990.

Het kan dus nog een tijdje duren vooraleer de GOUDprijs echt naar de hemel schiet. Dit is dus goed nieuws voor beleggers die nog geen GOUD kochten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Is de juwelenbelasting een bedreiging voor GOUD?

India is de op één na grootste afnemer van GOUD. Uiteraard staat China nog steeds op de eerste plaats. Het probleem is echter dat de Indiase overheid het besluit heeft genomen om een juwelenbelasting te gaan heffen van 1 procent.

Volgens kenners kan deze belasting zorgen voor een vraagafname naar onder andere GOUDen sieraden. Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe groot de vraag naar GOUD is vanuit India en vanuit die gedachten zou een belastingheffing van 1 procent een flinke inkomstenbron kunnen gaan worden voor de overheid van India.

Sommige mensen denken dat deze belastingheffing zal gaan zorgen voor een daling van de GOUDprijs. Beleggers moeten echter goed in hun oren knopen dat de GOUDprijs de afgelopen twee maanden voornamelijk zo hard is gestegen door de twijfels over de groei van de wereldeconomie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

EU medeplichtig aan daling olieprijs!

De meeste beleggers in de oliesector verwachten dat de prijs van het zwarte GOUD snel weer zal opveren. Net zoals in 2008 en in 1985. Toch kan het ook een hele andere kant opgaan.

Sommige analisten kijken namelijk naar de steenkoolmarkt om te voorspellen wat er met de olieprijs zal gebeuren.

Steenkool noteerde in 2008 nog aan een prijs van $140 per ton. Nu is dat nog slechts $40 per ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Maak van €25.000 binnen enkele jaren meer dan €500.000

De uitgestelde renteverhoging van de Federal Reserve kwam niet als een verrassing. Wat wel als een verrassing kwam was de bijgestelde verwachting tot het aantal renteverhogingen in 2016 van 4 naar 2. GOUD en zilver stegen 2,5% en GOUDmijnaandelen explodeerden opnieuw. De Federal Reserve staat met de rug tegen de muur. GOUD en zilver zetten hun stevige opmars verder. Maar GOUDmijnaandelen stelen pas echt de show.

De GOUDprijs moet nog steeds de barrière nemen van $1.287 om terug het opwaartse traject te kiezen na een consolidatieperiode. Maar gisteren werd in ieder geval in 1 dag de helft van het verlies in de consolidatieperiode goedgemaakt. Dat belooft voor de toekomst. Als de GOUDprijs pas echt explodeert, kunnen GOUDmijnaandelen 100-en tot 1.000-en procenten stijgen, zegt expert Doug Casey.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$