Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 881 tot 885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

HSBC: “Koop GOUD

De gedachten over de kansen binnen de GOUDsector lijken de afgelopen maanden wel 180 graden gedraaid te zijn. Terwijl de meeste zakenbanken vorig jaar nog van mening waren dat de GOUDsector vermeden moest worden, zien we op dit moment dat juist zakenbanken koopposities beginnen aan te raden.

Deze complete draai heeft vooral te maken met de overtuigende opwaartse beweging die de GOUDprijs in gang heeft gezet. De afgelopen weken hebben we te maken gehad met de nodige consolidatie, maar de kans is groot dat we ook in de nabije toekomst verder in waarde zullen gaan stijgen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje dat nog lang niet voorbij is

Voor GOUDbeleggers is 2016 een feestje. En er zit meer in de kluis, zo verwachten analisten.

De rente blijft langer laag dan gedacht, beleggers zijn onzeker, donkere wolken pakken zich samen boven het cijferseizoen dat deze week is begonnen en vanuit Azië is veel vraag naar het edelmetaal. De goldrush onder beleggers kan aanhouden, schrijft beurssite Marketwatch.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen

De zilverprijs is de afgelopen drie dagen met 6,5% gestegen tot €461 per kilogram. Dat is het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Ook doet zilver het opeens veel beter dan GOUD, want de GOUDprijs steeg in dezelfde periode met slechts 1,6% naar €1.105 per troy ounce. Sinds het begin van dit jaar maakte GOUD een indrukwekkende rally van ongeveer 20%, maar bleef de zilverprijs achter.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: woensdag 13 april 2016

China lanceert GOUDprijs fixing in yuan

China lanceert op 19 april haar eigen GOUDprijs fixing in Chinese yuan, die twee keer per dag op de Shanghai Gold Exchange (SGE) wordt vastgesteld. Dat betekent dat GOUDhandelaren, juweliers en GOUDmijnen en China niet langer afhankelijk zijn van de fixing in Londen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Het is nu of nooit, dit is de bevestiging. GOUD en zilver breken uit!

Knoop het goed in je oren, het is nu of nooit. Edelmetalen GOUD en zilver kenden een furieuze start van het jaar. Na 9 weken van forse prijsstijgingen consolideerden beide edelmetalen. Gisteren kwam er een einde aan de consolidatie en zilver bevestigde de nieuwe uitbraak, zoals het hoort.

Begin dit jaar was het vooral de GOUDprijs die het voortouw nam in de nieuwe stierenmarkt in edelmetalen. Dit verontruste veel beleggers een beetje aangezien zilver traditioneel sterker stijgt dan de GOUDprijs tijdens een nieuwe opwaartse beweging. Maar daar is nu een einde aan gekomen, zilver neemt resoluut het voortouw en bevestigt hiermee de definitieve trendbreuk.

Tot begin maart kende de GOUDprijs een dubbel zo sterke prijsstijging als zilver. Zilver stond 7,6% hoger en GOUD 17,9%. Maar de afgelopen maand heeft de zilverprijs dit gat bijna volledig dichtgereden waarbij de GOUDprijs nu een kleine 20% winst boekt in 2016 en zilver dichterbij sluipt met een winst van meer dan 15%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$