Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 886 tot 890
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

GOUD kopen vandaag is als aandelen kopen in 2009

GOUD blijft de doorn in het oog van Wall Street. De gemiddelde leeftijd van papieren valuta bedraagt 27 jaar, van een wereldreservemunt 95 jaar. Maar GOUD weet doorheen de geschiedenis steeds zijn waarde te behouden. Het was dus in theorie de perfecte indekking tegen het beleid van de centrale banken. De praktijk wees anders uit, al lijkt daar nu verandering in te komen.

GOUD is geld, overal ter wereld en al eeuwen lang. In het oude Babylon kocht men 350 broden met 1 ounce GOUD. Dat is niet veel verschil met de huidige koopkracht van 1 ounce GOUD. GOUD doorstaat de tand des tijds, ook al kan de GOUDprijs op kortere termijn sterk variëren. Er zijn 5 signalen waarom het nu een goed moment is om GOUD te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

De laatste keer dat dit gebeurde, steeg zilver 455%

De GOUD/zilver-ratio bedraagt momenteel 83 en dat is het hoogste niveau van de voorbije 20 jaar.

Onderstaande grafiek laat ook netjes zien hoe dit niveau een plafond lijkt:

Telkens wanneer we in het verleden boven de 80 gingen, duurde het niet zo heel lang vooraleer de ratio terug naar beneden kwam.

De GOUD/zilver-ratio vertelt eigenlijk heel simpel hoeveel ounces zilver je krijgt voor één ounce GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Beleggers keren terug naar GOUD ETFs

Beleggers stappen weer massaal in ETF’s die gedekt worden door GOUD of andere edelmetalen, zo schrijft Bloomberg. Alleen deze maand al stroomde er netto meer dan $4 miljard richting fondsen die fysiek edelmetaal als onderpand aanhouden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

India introduceert nieuwe belasting op GOUD

De Indiase regering heeft opnieuw een belasting op GOUDen sieraden ingevoerd. Bovenop de importheffing van 10% die juweliers moeten betalen om GOUD te importeren moeten zij vanaf nu ook 1% extra belasting in rekening brengen bij de verkoop van sieraden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 februari 2016

Vooral de GOUDmijnaandelen stelen vandaag de show!

Je voelde in de voorbije dagen een zucht van verlichting door de markten gaan. De onderbreking van de beurscorrectie zette door. De koersen lijken nu eindelijk te draaien. Helaas zitten er weinig fundamenten achter. De koersen werden met name gedragen door de flinke herstelbeweging in de oliemarkt.

Daar waar de olieprijs recent nog flirtte met 25 dollar per vat, klopte olie deze week al eens aan bij 35 dollar. Zo snel kan het gaan bij grondstoffen…Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$