Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 896 tot 900
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Gold bugs: terug van nooit weg geweest

Negatieve interesten (i.e. een aanval op uw spaargeld), tanende dollarhegemonie, een spartelende Yellen… kortom, we staan voor erg zwaar noodweer. En in nood kent men zijn vrienden.

Februari is een boerenmaand voor de GOUDhandel. Beurzen zijn ontzettend volatiel, olieprijzen kelderen tot prijzen die zelfs niet eens werden gesimuleerd door institutionele investeerders. Niemand weet wat er precies gaande is. Op zo’n momenten lijkt GOUD een veilige haven.

Zo denkt bekende investeerder Marc Cuban er ook over. Hij verklaarde voor Amerikaanse CNBC dat hij zich meer en meer tot GOUD voelt aangetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Dit is waarom Gordon Brown de Britse GOUDvoorraad verkocht op het dieptepunt

De beslissing van Gordon Brown als Brits Minister van Financiën eind jaren ’90 om een groot deel van de Brits GOUDvoorraad te verkopen, is een van de meest bizarre financiële ingevingen ooit. The Telegraph denkt te weten waarom Brown de welvaart van Groot-Brittannië op het spel zette.

Tussen 1999 en 2002 verkocht Groot-Brittannië bijna 400 ton GOUD aan dumpingprijzen. De GOUDreserves werden verkocht tussen $256 en $296 per ounce. Deze prijs bleek het dieptepunt van de GOUDmarkt te zijn. Het is echter niet alleen bizar dat Brown het GOUD verkocht aan een zeer lage prijs, maar ook de manier waarop stelt vragen.

Ten eerste kondigde Brown ruim op voorhand de verkoop aan. In een markt gedreven door vraag en aanbod is dit ongeveer het slechtste dat je kan doen. Wanneer de markt een overaanbod verwacht, daalt de prijs, wat ook gebeurde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

GOUDen Koets krijgt opknapbeurt van belastinggeld, maar Rutte wil kosten niet noemen

Na het gedoe over het onderhoud van De Groene Draeck staat er weer een koninklijk vervoersmiddel in de schijnwerpers. De GOUDen Koets krijgt een opknapbeurt, maar premier Mark Rutte wil niet zeggen hoeveel dat gaat kosten. Ook al draait de belastingbetaler ervoor op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Zilver bodemt uit, koersexplosies in de maak?

Beleggen in edelmetalen lijkt risicoloos maar dat is het nooit natuurlijk. In de zomer van 2011 stond zilver nog op 45 dollar per ounce maar het edelmetaal is de laatste jaren in het sukkelstraatje beland met een waarde van slechts 14 – 15 dollar per ounce. Een ideaal koopmoment volgens James Turk, die ervan overtuigd is dat zilver nu spotgoedkoop is.

Je zou kunnen stellen dat de meest populaire edelmetalen, GOUD en zilver, een bodem aan het vormen zijn. Dat beweert alleszins James Turk, investeerder en voormalig bankier met 40 jaar ervaring op de teller.

Een zilverprijs van 14 tot 15 dollar per ounce klinkt als muziek in de oren voor Turk omdat hij ervan overtuigd is dat de zilvermarkt een flinke opwaartse explosie gaat meemaken. Hij baseert zich op de historische koersevoluties van zilver waarbij duidelijk te zien is dat het edelmetaal in cycli beweegt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 februari 2016

Stijging GOUDprijs stuwt vraag naar beleggingsGOUD

De GOUDprijs is de afgelopen weken flink gestegen en staat nu al 11% hoger dan aan het begin van dit jaar. In dollars is de prijs van GOUD dit jaar al bijna 17% gestegen. Onrust op de aandelenmarkt, zorgen over de degelijkheid van de Europese bankensector en de dreiging van een nog lagere rente zijn de belangrijkste factoren die een vlucht richting GOUD uitlokken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$