Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 91 tot 95
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 februari 2017

Olieprijs kan terugvallen naar $30 (of – 40%)

Volgens Hans van Cleef, ABN AMRO, kan de olieprijs de komende maanden terugvallen naar $30 per vat. De productiebeperking van de OPEC was maar geldig tijdens de eerste 6 maanden van 2017. Er moet dringend duidelijkheid komen over de periode daarna, anders kan de olieprijs met tientallen procenten dalen.

Eind november kwamen de OPEC-leden overeen om de olieproductie met 1,2 miljoen vaten per dag in te krimpen. Rusland sprong aan boord waardoor de beperking opliep tot 1,8 miljoen vaten per dag. Hierop schoot de olieprijs omhoog. Maar sindsdien blijft de prijs van het zwarte GOUD stil hangen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 23 februari 2017

GOUDprijs naar hoogste niveau in bijna vijf maanden

De GOUDprijs steeg donderdag naar €37.941 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna vijf maanden tijd. Ook de zilverprijs zit in de lift, de prijs van dit edelmetaal kwam donderdag boven de €550 per kilogram. Voor zilver was dat het hoogste niveau sinds begin oktober. De prijzen van beide edelmetalen zitten sinds eind vorig jaar in een opgaande trend, toen de Federal Reserve haar tweede renteverhoging in meer dan tien jaar doorvoerde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

GOUD: Fed binnenkort volledig in handen Trump

Twee weken geleden stapte Federal Reserve Gouverneur Daniel Tarullo op. Hij is van plan per april niet meer actief te zijn als Fed gouverneur, dit terwijl hij een aanstelling had tot 2011.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

Rusland kocht in januari 31 ton GOUD

Rusland heeft in de eerste maand van het nieuwe jaar 31,1 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Russische centrale bank. Het land beschikt nu over een GOUDvoorraad van 1.645,37 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste GOUDvoorraden. De totale GOUDreserve staat tegen een waarde van $62,93 miljard op de balans en vertegenwoordigt daarmee bijna 16% van de totale reserves van de centrale bank.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 21 februari 2017

GOUDprijs stijgt na renteverhogingen VS

De GOUDprijs gedraagt zich de laatste jaren anders dan wat je op basis van de gangbare economische theorieën mag verwachten. De laatste twee renteverhogingen van de Federal Reserve zorgden namelijk voor een flinke stijging van de GOUDprijs, terwijl een stijgende rente in veel economieboeken juist wordt uitgelegd als zeer negatief signaal voor GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$