Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 911 tot 915
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

Het is nu of nooit, dit is de bevestiging. GOUD en zilver breken uit!

Knoop het goed in je oren, het is nu of nooit. Edelmetalen GOUD en zilver kenden een furieuze start van het jaar. Na 9 weken van forse prijsstijgingen consolideerden beide edelmetalen. Gisteren kwam er een einde aan de consolidatie en zilver bevestigde de nieuwe uitbraak, zoals het hoort.

Begin dit jaar was het vooral de GOUDprijs die het voortouw nam in de nieuwe stierenmarkt in edelmetalen. Dit verontruste veel beleggers een beetje aangezien zilver traditioneel sterker stijgt dan de GOUDprijs tijdens een nieuwe opwaartse beweging. Maar daar is nu een einde aan gekomen, zilver neemt resoluut het voortouw en bevestigt hiermee de definitieve trendbreuk.

Tot begin maart kende de GOUDprijs een dubbel zo sterke prijsstijging als zilver. Zilver stond 7,6% hoger en GOUD 17,9%. Maar de afgelopen maand heeft de zilverprijs dit gat bijna volledig dichtgereden waarbij de GOUDprijs nu een kleine 20% winst boekt in 2016 en zilver dichterbij sluipt met een winst van meer dan 15%.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 12 april 2016

GOUD ETFs profiteren van toestroom Chinese beleggers

Chinese beleggers die hun vertrouwen in de aandelenmarkt verloren hebben en die zich niet durven te wagen aan de vastgoedmarkt zien GOUD kopen als een interessant alternatief, zo bericht Reuters. De stijging van de GOUDprijs begin dit jaar ging ook in China gepaard met een toegenomen vraag naar GOUDbaren, GOUDen munten en ETF’s die het edelmetaal als onderpand aanhouden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Oostenrijkse Munthuis ziet verkoop zilver met 57% stijgen

De verkoop van zilveren munten door het Oostenrijkse munthuis zijn afgelopen jaar met 57% gestegen. De verkoop van de GOUDen munt steeg een waanzinnige.....

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2016

GOUD profiteert van zwakke Dollar

GOUD is in het eerste kwartaal met ruim 16% gestegen. De GOUDprijs bereikte het hoogste punt dit jaar op $1271,25 per troy ounce op 10 maart 2016 . In 2015 sloot de prijs op $1061. Een mooie winst in de eerste 3 maanden van het jaar. De AEX heeft het in 2016 een stuk slechter gedaan met een verlies van 1,7%.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 april 2016

De echte reden waarom de GOUDprijs wordt gemanipuleerd, is simpel

Een barbaars relikwie als GOUD heeft achter de schermen zo veel macht dat een manipulatie van de GOUDprijs niet uitzonderlijk is. De GOUDprijs wordt in verschillende vormen al decennia lang gemanipuleerd. Nu manipuleert vooral China de GOUDprijs, onder het toeziend oog van de Verenigde Staten.

In eerste instantie lijkt het bizar, maar de Verenigde Staten laat toe dat het GOUD van west naar oost vloeit. China manipuleert de GOUDprijs om zo goedkoop mogelijk GOUD in te slaan en de Verenigde Staten laat dit oogluikend toe. (maar of dit zal blijven met Donald Trump als President, is nog maar de vraag)

De VS laat dit toe omdat China voldoende ‘chips’ aan de (poker)tafel moet hebben wanneer de onderhandelingen over een nieuw monetair systeem starten. Historisch gezien zal men deze onderhandelingen uitstellen tot het monetaire systeem in elkaar klapt en een hervorming onvermijdelijk is. Tot die dag moet China aan zo veel mogelijk GOUD zien te geraken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$