Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 916 tot 920
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Wil de GOUD/zilver ratio ons iets zeggen?

In het verleden is de GOUD/zilver ratio een goede indicator geweest voor de economische en monetaire toestand. De stress in het financieel systeem uit zich door een stijging van deze ratio die momenteel op 80 staat – aan de hoge kant historisch gezien.

Dit komt waarschijnlijk omdat de GOUDprijs als eerste stijgt, zilver is meer een achterblijvende indicator. Centrale banken, overheden en de rijken kopen GOUD bij de eerste signalen van financiële stress.

GOUD is de munt van de Koningen, zilver van de Heren. Wanneer de bevolking merkt dat er iets niet klopt, willen ze mee op de edelmetalentrein. De meesten kiezen dan voor zilver waardoor de zilverprijs aan een inhaalbeweging begint en de GOUD/zilver ratio daalt.

Dit is wat de geschiedenis tot nu toe vertelde:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

GOUD of zilver..?

Veel cliënten stellen mij of één van mijn collega’s de vraag of er nu zilver of GOUD aangekocht dient te worden en welke verhouding tussen de twee ze het beste kunnen kiezen. Vaak antwoord ik dat spreiding van beide edelmetalen het meest aan te raden is. Dit hangt natuurlijk vooral af van de persoonlijke situatie, welke voor iedereen verschillend is. Overigens vind ik spreiding binnen een beleggingsportefeuille sowieso het belangrijkste tijdens deze woelige tijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

OPINIE: GOUD uitbraak gemist? Geen probleem!

Hè hè, dat was een zware bevalling. De markten boekten hun eerste weekwinst voor 2016! Jawel, het nieuwe jaar is al bijna 2 maanden ver. We hebben het nooit eerder meegemaakt. Ook de geschiedenisboeken laten er geen misverstand over bestaan: we begeven ons op onbekend terrein.

De bescheiden weekwinst van zo’n 2,5% is in dat opzicht dan ook mager te noemen. Maar het was wel hoogstnodig, want als de koersen nog lagere niveaus opzochten, dan kraakte de beursvloer… bijna letterlijk!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

Negatieve rente opent de deur naar GOUD

Beleggers zoeken een veilige haven en parkeren hun geld het liefst in staatsobligaties van landen met een goede kredietstatus. Maar omdat de vraag naar dit schuldpapier veel groter is dan het aanbod moet men genoegen nemen met een negatieve rente. Voor kortlopend schuldpapier uit de Eurozone is een negatieve rente inmiddels zelfs de norm geworden.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 21 februari 2016

GOUDreserves Rusland groeien 22 ton in 2016

De GOUDreserves van Rusland zijn afgelopen maand weer flink toegenomen. Rusland kocht 22 ton GOUD op wat neerkomt op....Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$