Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 921 tot 925
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 april 2016

Diamonds are a girl’s best friend…. Waarom verkeert de sector dan in crisis?

“Diamonds are a girl’s best friend”. Dit gezegde werd tientallen jaren geleden vaak opgevoerd waarbij er een grote vraag was naar diamanten in de vorm van juwelen. Deze edelsteen is dan ook al eeuwen gekend, gaande van kindersprookjes tot de kroonjuwelen van de Britse familie.

Deze fonkelende edelsteen was de afgelopen eeuwen een zeer waardevol item waarbij net als bij GOUD de waarde ervan niet verdween. De laatste jaren is de vraag naar diamant echter sterk gedaald doordat er nu een veel grotere interesse bestaat voor technologische gadgets, luxe vakanties, etc… . Voor mijnbouwbedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontginning van diamant is het laatste decennia er dan ook één om snel te vergeten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 10 april 2016

Problemen bij tweede grootste GOUD ETF!

Op beurs.com wordt wel vaker gehamerd op het feit dat wie in GOUD belegt dat best doet door fysiek GOUD te kopen. De problemen bij een grote GOUD ETF tonen dat nogmaals aan…

Begin vorige maand kondigde de iShares Gold Trust (IAU) aan dat het tijdelijk geen nieuwe aandelen meer kon registreren.

Een kleine administratieve fout die geen gevolgen zou hebben voor de beleggers in de ETF.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 9 april 2016

GOUDreserves China groeien verder

China heeft afgelopen maand de GOUDreserves verder uitgebreid. De centrale bank van China kocht.....

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

China koopt 9 ton GOUD en waardeert reserves in SDR

De Chinese centrale bank heeft in maart 9 ton GOUD aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die deze week naar buiten zijn gebracht. De totale GOUDvoorraad van China groeide naar 1.797,5 ton, wat omgerekend naar de GOUDkoers van eind maart een waarde van $71,48 miljard vertegenwoordigt. Dat is meer dan een maand geleden.

De Chinese centrale bank geeft sinds juni vorig jaar maandelijks een overzicht van alle reserves, inclusief de GOUDvoorraad. De waarde van de GOUDvoorraad verandert maandelijks door zowel de aankoop van GOUD als door de verandering van de GOUDkoers. Sinds juni 2015 steeg de waarde van het edelmetaal op de balans van de centrale bank van $62,39 naar $71,48 miljard en werd er in totaal bijna 140 ton van het gele metaal aan de reserves toegevoegd.

China blijft GOUD kopen

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 april 2016

Einde van de dollar als wereldreservemunt lijkt (alweer) in zicht

Het begint een beetje gênant te worden. Met de regelmaat van de klok wordt het einde van de dollar als wereldreservemunt aangekondigd.

De implosie van de olieprijzen zou de petrodollar wegblazen, de GOUDkoopwoede van de Russen en een versterking van de yuan zou de monetaire hegemonie van de Fed onderuit halen.

Maar voorlopig geeft de dollar geen krimp. De dollar blijft de meest betrouwbare munt ter wereld. Zelfs de Russen slaan massaal dollars in.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$