Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 926 tot 930
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 februari 2016

OPINIE: GOUD ruikt onraad!

Saved by the bell. Dat lijkt ons de beste beschrijving voor de slotkoersen op Wall Street. Aandelen veerden stevig op, in het kielzog van een forse prijssprong bij olie van zo’n 12%. Maar laten we de feestvreugde vooral bescheiden houden. Ondanks de ‘relief rally’ sloten de belangrijkste indices in de VS nog altijd af met weekverliezen. Ook de bounce bij olie is relatief, als je weet dat de olieprijs amper 29 dollar per vat noteert.

Nee, het echte verhaal werd in de voorbije week geschreven in Japan. Daar kelderde de Nikkei-index met bijna 7%: een historisch weekverlies!

Deze mokerslag volgde op het ingrijpen van de Bank of Japan, die eerder een negatieve rente installeerde.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

“Wat we nu zien, is het einde van het deflatie-tijdperk”

De wereld is in de ban van deflatie. Het woord inflatie lijkt wel uit het financiële woordenboek verbannen. Maar op de financiële markten gebeurt heel vaak het tegenovergestelde van wat iedereen verwacht. De recente uitbraak van GOUD kan dan ook gezien worden als het eerste echte signaal dat het einde van het deflatie-tijdperk nabij is.

Hoewel ze bij de Federal Reserve uilskuikens zijn, zijn ze er ook niet dom. Er lopen 250 van de slimste economen rond. Dat is ook de reden waarom ze dit jaar de rente nog 4 keer willen verhogen. Zoals te zien is op volgende grafiek, trekt looninflatie aan. Dit is een belangrijk signaal voor toekomstige inflatie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

GOUDprijs naar recordniveau ten opzichte van olie

De GOUDprijs is deze week gestegen naar een nieuwe all-time high ten opzichte van een andere belangrijke grondstof in de wereld, namelijk olie. Op het moment van schrijven krijg je meer dan 46 vaten ruwe olie voor een troy ounce GOUD, een niveau dat zelfs in de financiële crisis van 2008 en de oliecrisis van 1973 niet bereikt werd.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Canada verkoopt groot deel GOUDvoorraad

Canada heeft begin dit jaar een groot deel van haar GOUDvoorraad verkocht. Eind vorig jaar beschikt het land nog over een officiële GOUDreserve van 3 ton, maar de laatste cijfers van het ministerie van Financiën laten zien dat er nu nog maar 0,62 ton van het gele metaal in de kluis ligt. Dat is een daling van bijna 80%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Het is weer zover: mensen staan aan te schuiven om GOUD te kopen

De GOUDprijs gaat bijna kaarsrecht omhoog dit jaar uit vrees voor een nieuwe financiële crisis. Maar deze week is de manie compleet. Enkele GOUDhandelaren verklaren aan het Britse Telegraph dat bankiers en mensen weer staan aan te schuiven om GOUD te kopen.

BullionByPost, de grootste Britse online GOUDhandelaar, verkocht deze week op 1 dag voor £5,6 miljoen GOUD. Dit is meer dan het vorige dag record van £4,4 miljoen in oktober 2014. BullionByPost neemt orders tot £25.000 aan via de website en hoger via de telefoon.

Sinds eind vorig jaar neemt de interesse toe zegt oprichter Rob Halliday-Stein, maar deze week is het knotsgek. Hij voegde er nog aan toe dat sommige bankiers ongewoon hoge orders plaatsen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$