Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8025 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Chinezen kopen meer GOUD door stijging GOUDkoers

Ook in China heeft de stijging van de GOUDkoers een run op beleggingsGOUD ontketend, zo verklaarde een woordvoerder van de World Gold Council tegenover Reuters. Dit jaar was de belangstelling voor GOUDbaren en GOUDen munten in China zelfs groter dan voor sieraden, een uitzonderlijke situatie.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Goldman Sachs verwacht daling GOUDprijs

De GOUDprijs is de afgelopen weken hard gestegen en bereikte vorige week zelfs het hoogste niveau in een jaar tijd. Met een stijging van meer dan 11% sinds het begin van dit jaar is het edelmetaal zelfs de best presterende belegging. Maar als we Goldman Sachs moeten geloven is de huidige rally in GOUD geen lang leven beschoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

ABN Amro voorspelt 44 procent hogere GOUDprijs

ABN Amro heeft officieel haar verwachtingen bijgesteld voor de GOUDprijs en dat geeft een belangrijke verschuiving aan in eerdere voorspellingen. In haar vooruitzichten voor 2016, gepubliceerd in december, zei de bank te verwachten dat de GOUDprijs zal dalen tot $900 per ounce.

Nu, minder dan 3 maanden later, verwacht de bank dat GOUD tegen het einde van het jaar de $1300 dollar per ounce aan zal doen. Die verwachting komt overeen met een stijging in GOUDprijs van 44,44 procent ten opzichte van de vorige voorspelling in december.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 februari 2016

Meer en meer economen waarschuwen voor onstabiele fundamenten wereldeconomie

Het huidige financiële systeem is niet sterk genoeg om een nieuwe crisis aan te kunnen. Het hangt namelijk teveel af van het geld van de centrale banken. Centrale banken welke zelf niet meer weten van welk hout pijlen maken al lijkt men het GOUDen kalf (weer eens) gevonden te hebben.

De ongerustheid op de aandelenmarkten neemt de laatste tijd sterk toe waardoor de vrees voor een nieuwe financiële crisis een realiteit lijkt te worden voor de beleggers. De financiële wereld en in navolging de alledaagse wereld lijkt de vorige echter nog niet verteerd te hebben. In tegenstelling wat men in officiële rapporten graag probeert te verkondigen is er wel degelijk een structureel probleem aanwezig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Het ongezonde banksysteem: waarom bijna alle banken gedoemd zijn te verdwijnen

Een artikel over een gezond banksysteem zou saai moeten zijn, helaas is het dat niet. Slechts heel weinig mensen kunnen het verschil herkennen tussen een gezonde en een ongezonde bank. Niemand weet meer hoe banken werken. Alleen al over dat feit zouden we ons zorgen moeten maken.

Bankieren is ontstaan uit GOUDsmeden die GOUD leenden en ontleenden. Nog geen 100 jaar geleden waren GOUDen munten nog dagdagelijks gebruikte betaalmiddelen. Banken waren GOUDsmeden zonder hamer, banken waren gewone bedrijven – niets speciaal. Nu zijn banken zo complex dat ze de hele wereld bedreigen … en dus in hun macht hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$