Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 936 tot 940
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

Rendementsvrij risico

Een veel gehoord (terecht) argument in het verleden tegen het kopen van GOUD is dat het geen rente of dividend oplevert. Maar nu veel staatsobligaties ook geen rendement meer opleveren, kunnen we dit argument naar de prullenbak verwijzen. Waarom zou u als belegger nog voor staatsobligaties kiezen, als u tegen dezelfde kosten ook bijvoorbeeld fysiek GOUD kunt bezitten?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 8 februari 2016

GOUDprijs naar hoogste niveau in acht maanden

De GOUDprijs is vandaag gestegen naar het hoogste niveau in acht maanden tijd. Op het moment van schrijven staat de prijs 2,4% in de plus op €1.064 per troy ounce en €34.226 per kilogram. Mogelijk heeft het vastlopen van de onderhandelingen tussen de Griekse overheid en haar schuldeisers een positief effect gehad op de prijs van het edelmetaal. De aandelenmarkten staan vandaag flink lager.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

GOUDmijnen stijgen 38%

De aandelenkoersen van de grootste GOUDmijnen zijn in de eerste 5 weken van 2016 met 38% gestegen. De grootste stijger was....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

GOUDprijs stijgt na gemengde banencijfers VS

GOUD ging gisteren wederom hoger in een erg volatiele handel. Het sloot op zijn hoogste punt in zeker 3 maanden tijd. Een gemengd Amerikaans banenrapport zorgde voor de nodige twijfel bij beleggers of de Fed de rente daadwerkelijk gaat verhogen dit jaar.

Het edelmetaal kende – door deze twijfel – deze week zijn sterkste wekelijkse prestatie op meer dan een jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

TA-specialist: eerste belangrijke signalen voor bodem van GOUD en zilver in 4 jaar

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over GOUD en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt kijkt om te beginnen liever naar de GOUDprijs dan naar de zilverprijs. De zilverprijs kan $1 op of neer bewegen zonder dat er enige betekenis achter zit.

Sinds 2011 vormde de GOUDprijs weinig bodempatronen op de dag grafiek, maar tussen 6 en 26 januari was er duidelijk een te zien. Een cup-formatie na een symmetrische driehoek is een typisch patroon op het einde van een berenmarkt. Het was het eerste duidelijke bodempatroon in meer dan 3 jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$