Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 941 tot 945
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

Is de juwelenbelasting een bedreiging voor GOUD?

India is de op één na grootste afnemer van GOUD. Uiteraard staat China nog steeds op de eerste plaats. Het probleem is echter dat de Indiase overheid het besluit heeft genomen om een juwelenbelasting te gaan heffen van 1 procent.

Volgens kenners kan deze belasting zorgen voor een vraagafname naar onder andere GOUDen sieraden. Op de grafiek hierboven kunnen we zien hoe groot de vraag naar GOUD is vanuit India en vanuit die gedachten zou een belastingheffing van 1 procent een flinke inkomstenbron kunnen gaan worden voor de overheid van India.

Sommige mensen denken dat deze belastingheffing zal gaan zorgen voor een daling van de GOUDprijs. Beleggers moeten echter goed in hun oren knopen dat de GOUDprijs de afgelopen twee maanden voornamelijk zo hard is gestegen door de twijfels over de groei van de wereldeconomie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2016

EU medeplichtig aan daling olieprijs!

De meeste beleggers in de oliesector verwachten dat de prijs van het zwarte GOUD snel weer zal opveren. Net zoals in 2008 en in 1985. Toch kan het ook een hele andere kant opgaan.

Sommige analisten kijken namelijk naar de steenkoolmarkt om te voorspellen wat er met de olieprijs zal gebeuren.

Steenkool noteerde in 2008 nog aan een prijs van $140 per ton. Nu is dat nog slechts $40 per ton.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Maak van €25.000 binnen enkele jaren meer dan €500.000

De uitgestelde renteverhoging van de Federal Reserve kwam niet als een verrassing. Wat wel als een verrassing kwam was de bijgestelde verwachting tot het aantal renteverhogingen in 2016 van 4 naar 2. GOUD en zilver stegen 2,5% en GOUDmijnaandelen explodeerden opnieuw. De Federal Reserve staat met de rug tegen de muur. GOUD en zilver zetten hun stevige opmars verder. Maar GOUDmijnaandelen stelen pas echt de show.

De GOUDprijs moet nog steeds de barrière nemen van $1.287 om terug het opwaartse traject te kiezen na een consolidatieperiode. Maar gisteren werd in ieder geval in 1 dag de helft van het verlies in de consolidatieperiode goedgemaakt. Dat belooft voor de toekomst. Als de GOUDprijs pas echt explodeert, kunnen GOUDmijnaandelen 100-en tot 1.000-en procenten stijgen, zegt expert Doug Casey.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen heeft een probleem als de markt hier achter komt

Janet Yellen heeft stilaan een heel groot probleem. Het beleid van de globale centrale banken, en de Federal Reserve in het bijzonder, staat of valt met hun geloofwaardigheid. De geloofwaardigheid van Yellen begint stilaan af te brokkelen. Als inflatieverwachtingen niet zorgt voor een hogere GOUDprijs, dan is het verlies aan controle door de Federal Reserve dat zeker wel.

Steve Liesman van CNBC stelde een eenvoudige vraag aan Yellen na het besluit om de rente niet te verhogen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Nieuwe juwelenbelasting in India bedreiging voor GOUDprijs?

De GOUDprijs vaart wel bij het goedkoop-geldbeleid van centrale banken. Maar een nieuwe juwelenbelasting in India vormt een bedreiging - Aldus de MSMLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$