Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Het grootste risico bij GOUDmijnaandelen is …

Het viel ons de voorbije dagen op dat we weer opmerkelijk veel vragen kregen over GOUD, maar meer specifiek GOUDmijnaandelen.Geen vragen over hoeveel hoger GOUDmijnaandelen konden stijgen. Dat zou immers de logische vraag zijn van een grotere groep beleggers, na een verdubbeling op enkele weken. Nee, we kregen redelijk angstige mails. Mails van lezers die bestookt werden met waarschuwingsberichten over de GOUDmijnsector. Berichten van zowel van lokale als internationale spelers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

1 grafiek laat zien waarom de GOUDprijs (even) stagneert

De GOUDprijs stagneert al enkele weken. Dit is het signaal voor sceptische marktwaarnemers om de opmars van GOUD af te doen als een tijdelijk fenomeen. Nochtans is dit een normaal seizoen voor de GOUDprijs om minder goed te presteren. Hedge Funds manager Dan Tapiero verwacht zelfs dat de comeback van het gele edelmetaal kan duren tot $3.000.

De laatste 40 jaar, sinds GOUD terug legaal werd, is de maand maart gemiddeld de zwakste maand van het jaar. Na een stijging van 20% op 9 weken is het ook niet onbegrijpelijk dat even de voet van het gaspedaal wordt genomen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Chinese beleggers duiken op GOUDbaren en munten

De stijging van de GOUDprijs sinds het begin van dit jaar valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een nieuwe opleving van de Chinese GOUDmarkt. En het zijn dit keer geen sieraden waarvoor men in de rij staat, maar de in groot volume geproduceerde GOUDbaren en GOUDen munten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Jim Rickards “Wereldgeld is op komst bij de volgende crisis”

Voor de vaste lezers van GOUDPortal en Slim Beleggen moeten we Jim Rickards niet meer voorstellen. Hij is een fondsenbeheerder, overheidsadviseur en vooral de laatste jaren bekend als besteller auteur van diverse boeken over het monetaire systeem. Volgens Jim Rickards is de wereld nu op weg naar … wereldgeld.

Epoch Times had een interview met Rickards naar aanleiding van zijn nieuwste boek “The New Case for Gold” over de aanstaande hervormingen van het monetaire systeem en de rol die China daarin zal spelen.

Volgens Rickards hebben de centrale banken ten tijde van de financiële crisis alles gedaan wat nodig was. Zonder interventie zouden we een herhaling van de Grote Depressie hebben gezien, misschien zelfs erger. Maar het probleem nu is dat de situatie nog steeds niet genormaliseerd werd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Waarom koopt men in Duitsland zoveel GOUD?

Sinds het begin van dit jaar is de GOUDprijs al met bijna 20% gestegen, de beste start van het jaar in lange tijd. Wat daarbij opvalt is dat vooral in Europa de vraag naar GOUD sterk is toegenomen, net als in de Verenigde Staten. Vooral Duitsland valt daarbij op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$