Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8129 artikelen gevonden. Artikel 946 tot 950
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Video: GOUD is het geld van de vrije markt

Waarom werd GOUD en zilver vroeger gebruikt als geld? Was er een keizer, koning of regering die het aan de bevolking oplegde? Nee, het was de keuze van de vrije markt. Uit een langdurig proces van indirecte ruil kwamen GOUD en zilver naar voren als het meest geschikte ruilmiddel. Maar wat ging daar allemaal aan vooraf?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

GOUD is geld en geen investering’

Weinig mensen begrijpen het nut en het belang van GOUD. GOUD is geld en geen investering. Wanneer je je vermogen wil beschermen zodat het in de toekomst zijn waarde kan behouden, dan is geld een goede plaats om te starten, zo verklaart Jim Rickards.

Wanneer je in je portemonnee kijkt en eurobriefjes ziet, denk je aan geld. Je ziet je euro’s als geld, niet als een investering. Een investering brengt risico en rendement met zich mee. Je kan geld gebruiken om een investering te doen. Maar een briefje van €50 brengt niets op en is volgend jaar nog steeds een briefje van €50. Het is geld.

GOUD is ook geld. Een ounce GOUD is over een jaar ook nog steeds een ounce GOUD. Een klomp geel edelmetaal brengt niets op, het zal zich niet mysterieus vermenigvuldigen, het zal niet roesten of van kleur veranderen. GOUD is geld.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Japanners kopen veel meer GOUD door negatieve rente

Door de extreem lage rente neemt ook de vraag naar GOUD in Japan weer toe, zo verklaarde de grootste GOUDhandelaar van het land tegenover Bloomberg. De GOUDprijs is dit jaar al meer dan 17% gestegen, maar dat weerhoud de bevolking er niet van een deel van hun spaargeld om te zetten in GOUD.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2016

Zilver zwaar ondergewaardeerd tov GOUD

Zilver is sterk ondergewaardeerd ten opzichte van GOUD. De laatste keer dat deze ratio werd behaald steeg de zilverprijs maar liefst met....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 maart 2016

Een eenvoudige manier om je GOUDvoorraad te verdubbelen

De GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs consolideert zijn winst van begin dit jaar, maar de GOUDvergelijken.nl//kopen/1-troy-ounce-zilver-maple-leaf-munt" title="Zilverprijs" alt="Zilverprijs">zilverprijs ligt er de laatste tijd wat beter bij. Zilver bleef dan ook achter op GOUD waardoor de historische onderwaardering alleen maar groter werd. Wil je echt profiteren van de volgende stierenmarkt in edelmetalen en je GOUDvoorraad verdubbelen, dan moet je nu zilver kopen.

De GOUD/zilver ratio bedroeg de laatste 40 jaar gemiddeld 54 met een deviatie van 20. Dit betekent dat zilver boven 74 fors ondergewaardeerd is ten opzichte van GOUD en zilver onder 34 fors overgewaardeerd. Momenteel ligt de GOUD/zilver ratio boven 80 én zijn er verschillende specialisten die aangeven dat de GOUDprijs nog veel hoger kan, dubbele winst voor beleggen in zilver.

Jeffrey Gundlach heeft nog steeds een prijsdoel van $1.400 voor GOUD op korte termijn, nog steeds een stijging van 12%. Pierre Lassonde, een van de meest gerespecteerde experts in de sector zegt dat iedere seculaire stijging van GOUD altijd eindigt met een GOUD/aandelen ratio van 1.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$