Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8026 artikelen gevonden. Artikel 96 tot 100
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

Uitgelicht: Hoe worden GOUDbaren gemaakt?

Wat komt er allemaal kijken bij het produceren van GOUDbaren en zilverbaren? In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die nodig zijn om van oude sieraden, munten en baren weer nieuw beleggingsGOUD te maken. Het smelten en zuiveren van GOUD is in de basis al eeuwen lang hetzelfde gebleven, maar dat door nieuwe productietechnieken gebeurt dat steeds nauwkeuriger, veiliger en milieuvriendelijker. Een rondleiding door de smelterij.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: GOUDprijs binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de GOUDprijs binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel GOUD kopen, terwijl het aanbod van GOUDmijnen vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van GOUD verder toenemen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Moeten we ons zorgen maken over de oliemarkt?

Vorig jaar wist de OPEC een akkoord te bereiken voor het terugdringen van de overproductie op de oliemarkt. Destijds wist dit akkoord te zorgen voor een flinke olieprijsstijging. Ook de meeste beleggers begonnen weer in het ‘zwarte GOUD’ te geloven. De afgelopen handelsdagen liep dit vertrouwen echter een flinke deuk op.

Vorige week woensdag hadden we te maken met de grootste olieprijsdaling van het jaar. Daarnaast kwamen we uit op de laagste stand van het jaar. Niet bepaald een hoopgevende dag dus. Deze flinke prijsdaling had met name te maken met cijfers die afkomstig waren vanuit Amerika. Ook de dagen daarna kreeg de dalende trend een vervolg.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

China heeft bijna 20.000 ton GOUD

China heeft de afgelopen jaren veel GOUD verzameld en beschikt naar schatting over bijna 20.000 ton aan GOUD, zo concludeert Koos Jansen van Bullionstar. Het grootste deel daarvan is in handen van particulieren, die al sinds 2004 door de overheid gestimuleerd worden GOUD te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Er loert een crash van de olieprijs om de hoek

Na een periode van relatieve stabiliteit zit het zwarte GOUD opnieuw in onrustig vaarwater. Verschillende signalen wijzen erop dat de oliekraan opnieuw wagenwijd open gezet kan worden. Een nieuwe vloedgolf aan olie zal de olieprijs fors onder druk zetten. Het dieptepunt van 2016 kan zelfs getest worden volgens sommige analisten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$