Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 951 tot 955
Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Chinese beleggers duiken op GOUDbaren en munten

De stijging van de GOUDprijs sinds het begin van dit jaar valt voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een nieuwe opleving van de Chinese GOUDmarkt. En het zijn dit keer geen sieraden waarvoor men in de rij staat, maar de in groot volume geproduceerde GOUDbaren en GOUDen munten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Jim Rickards “Wereldgeld is op komst bij de volgende crisis”

Voor de vaste lezers van GOUDPortal en Slim Beleggen moeten we Jim Rickards niet meer voorstellen. Hij is een fondsenbeheerder, overheidsadviseur en vooral de laatste jaren bekend als besteller auteur van diverse boeken over het monetaire systeem. Volgens Jim Rickards is de wereld nu op weg naar … wereldgeld.

Epoch Times had een interview met Rickards naar aanleiding van zijn nieuwste boek “The New Case for Gold” over de aanstaande hervormingen van het monetaire systeem en de rol die China daarin zal spelen.

Volgens Rickards hebben de centrale banken ten tijde van de financiële crisis alles gedaan wat nodig was. Zonder interventie zouden we een herhaling van de Grote Depressie hebben gezien, misschien zelfs erger. Maar het probleem nu is dat de situatie nog steeds niet genormaliseerd werd.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Waarom koopt men in Duitsland zoveel GOUD?

Sinds het begin van dit jaar is de GOUDprijs al met bijna 20% gestegen, de beste start van het jaar in lange tijd. Wat daarbij opvalt is dat vooral in Europa de vraag naar GOUD sterk is toegenomen, net als in de Verenigde Staten. Vooral Duitsland valt daarbij op.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Soms ligt de waarde gewoon op straat te wachten tot je het opraapt

GOUD en zilver zijn al duizenden jaren betaalmiddel en gedurende het grootste deel van de tijd was één ounce GOUD 15 keer duurder dan een ounce zilver.

Tijdens de 20ste eeuw, toen fiat currencies opmars maakten, begon die ratio echter op te lopen.

Zilver verloor ook zijn monetaire rol en sindsdien schommelt de ratio eerder tussen de 40-45 en 80-85.

Aandachtige beleggers konden goed geld verdienen door GOUD te ruilen voor zilver wanneer de ratio boven de 80 ging en dat zilver weer te ruilen voor GOUD wanneer de ratio beneden de 45 dook.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2016

Maart al decennia de zwakste maand voor GOUD

Al blijft de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs in maart achter, GOUD is dit jaar nog steeds de best presterende grondstof maar voornamelijk wegens haar andere rol: dat van monetair actief. Het steeg de eerste twee maanden van 2016 onder andere op de speculatie dat de Fed de rente niet kan verhogen aangezien de inflatie achterblijft op het 2 procent inflatiedoel van de Amerikaanse centrale bank.

President van de Fed in San Francisco, John Williams, zei gisteren dat de mondiale economie een belangrijke impact heeft op de mogelijkheid om de rente te kunnen verhogen. Met andere woorden: “Dat wordt moeilijk”. Janet Yellen zal vandaag spreken bij de Economic Club of New York en beleggers zullen ook daar elk woord zorgvuldig afwegen in de hoop meer te weten te komen aangaande de nabije toekomstplannen van de Fed. Daniel Hynes – senior commodity-strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd:

“Investors are waiting to see particularly how Yellen’s speech goes, to get some indication around the shorter-term environment for gold, which broadly speaking has been positive”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$