Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 956 tot 960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De GOUDmarkt staat op zijn kop en kan ieder moment exploderen

Deze eeuw heeft er een immense verandering plaatsgevonden op de GOUDmarkt. Voor overheden en centrale banken is het een angstaanjagende transformatie. De GOUDmarkt staat op zijn kop en heeft niet veel meer nodig om te exploderen.

Voor 2008 waren de globale centrale banken nog netto verkopers van GOUD. Op die manier konden ze de GOUDprijs drukken. Wanneer je begrijpt dat GOUD de grootste vijand is van het papieren geldsysteem, begrijp je ook ineens dat onderstaande verandering een immense impact zullen hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

Afschaffen briefje van €500 is enkel goed voor … GOUD

De ECB heeft volgens geruchten al besloten het briefje van €500 af te schaffen, ze zoeken alleen nog maar een manier om het uit te voeren. Maar het verbod van cash geld kan wel eens onaangename gevolgen gaan hebben, voor de spaarder én voor de overheid.

Officieel luidt nog steeds de uitleg dat overheden cash geld willen verbieden om criminele activiteiten aan banden te leggen. Maar cash geld maakt een belangrijk onderdeel uit van de economie, het verbannen kan wel eens onverwachte negatieve gevolgen met zich meebrengen.

Hoewel het briefje van €500 een minderheid uitmaakt van alle geldbriefjes in circulatie, maakt het 30% uit van de totale waarde van cash geld. De briefjes van $100 in de Verenigde Staten maken 78% van de waarde van cash geld uit en briefjes van 10.000 yen in Japan scoren nog hoger met 92%.

Globaal gezien is er zo’n $6,4 biljoen cash geld in circulatie. Daar staat $6,6 biljoen GOUD tegenover. De ratio is dus ongeveer 1:1. Maar zou men overal de grootste briefjes elimineren, daalt de verhouding naar 3:1.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De Nederlandsche Bank overweegt kluis te verhuizen

De Nederlandsche Bank (DNB) kijkt naar de mogelijkheden om zijn kluis te verhuizen. Daarin ligt een deel van de Nederlandse GOUD- en geldvoorraad opgeslagen.

De kluis van de centrale bank bevindt zich in het uit de jaren zestig stammende hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam.

Nu dat gebouw toe is aan een renovatie, wil DNB bekijken of de combinatie van ''waardegebied' en kantoor nog passend is. De aanwezigheid van de kluis stelt namelijk hoge eisen aan de beveiliging, zowel voor medewerkers als bezoekers.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

DNB krijgt mogelijke nieuwe GOUDkluis

De Nederlandsche Bank onderzoekt de mogelijkheid om haar GOUDvoorraad op een andere locatie in Nederland op te slaan. Het GOUD ligt momenteel in het hoofdkantoor van de Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam. Heeft de centrale bank misschien meer ruimte nodig om GOUD op te slaan?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

5 redenen waarom de GOUDprijs kan stijgen als Donald Trump president wordt

Donald Trump is een absoluut buitenbeentje in de race naar het Amerikaanse presidentschap later dit jaar. Maar de Republikein veegt tot op heden de vloer aan met zijn tegenstanders. En een overwinning van Trump zou wel eens goed kunnen uitpakken voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs.

Donald Trump is een presidentskandidaat die er in de moderne tijd nog nooit is geweest. Zijn voorliefde voor een valutaoorlog en zijn creatieve manier van denken kunnen wel eens in de kaart van GOUD spelen.

Speelt de stijging van de GOUDprijs al in op een overwinning van Donald Trump? Het zou best wel eens kunnen. Lear Capital vond 5 redenen die een belangrijke impact kunnen hebben op de Amerikaanse economie, de waarde van de Amerikaanse dollar en de GOUDprijs mocht Donald Trump het effectief schoppen tot President van de Verenigde Staten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$