Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 971 tot 975
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Maak van €25.000 binnen enkele jaren meer dan €500.000

De uitgestelde renteverhoging van de Federal Reserve kwam niet als een verrassing. Wat wel als een verrassing kwam was de bijgestelde verwachting tot het aantal renteverhogingen in 2016 van 4 naar 2. GOUD en zilver stegen 2,5% en GOUDmijnaandelen explodeerden opnieuw. De Federal Reserve staat met de rug tegen de muur. GOUD en zilver zetten hun stevige opmars verder. Maar GOUDmijnaandelen stelen pas echt de show.

De GOUDprijs moet nog steeds de barrière nemen van $1.287 om terug het opwaartse traject te kiezen na een consolidatieperiode. Maar gisteren werd in ieder geval in 1 dag de helft van het verlies in de consolidatieperiode goedgemaakt. Dat belooft voor de toekomst. Als de GOUDprijs pas echt explodeert, kunnen GOUDmijnaandelen 100-en tot 1.000-en procenten stijgen, zegt expert Doug Casey.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen heeft een probleem als de markt hier achter komt

Janet Yellen heeft stilaan een heel groot probleem. Het beleid van de globale centrale banken, en de Federal Reserve in het bijzonder, staat of valt met hun geloofwaardigheid. De geloofwaardigheid van Yellen begint stilaan af te brokkelen. Als inflatieverwachtingen niet zorgt voor een hogere GOUDprijs, dan is het verlies aan controle door de Federal Reserve dat zeker wel.

Steve Liesman van CNBC stelde een eenvoudige vraag aan Yellen na het besluit om de rente niet te verhogen:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Nieuwe juwelenbelasting in India bedreiging voor GOUDprijs?

De GOUDprijs vaart wel bij het goedkoop-geldbeleid van centrale banken. Maar een nieuwe juwelenbelasting in India vormt een bedreiging - Aldus de MSM

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2016

Yellen zorgt voor hogere GOUDprijs

Yellen zorgde dat GOUD gisteren een sprong omhoog maakte van 2 procent naar $1.260 per ounce en de dollar onder druk kwam te staan. Dit nadat de Federal Reserve aangaf dat de VS nog steeds risico’s ondervind van de onzekere wereldeconomie en het feit dat omstandigheden sinds december, om de rente te kunnen verhogen, niet veel positiever zijn geworden.

Zoals de markt verwachtte verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente niet. Nieuwe projecties van beleidsmakers toonden echter wel een verwachting van renteverhoging met twee kwart punt tegen het einde van het jaar.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 16 maart 2016

De GOUD/zilver ratio

Je kunt er zowat alle sites op naslaan, die over de edelmetalen gaan en de term GOUD/zilver ratio komt wel eens voorbij. De betekenis is helder en die is: hoeveel zilver troy ounces is in waarde gelijk aan 1 GOUD troy ounce. En hoe die waarde tot stand komt is van minder belang. Dit kan in van alles worden uitgedrukt, zelfs in fiatgeld zoals we dat nu kennen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$