Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 981 tot 985
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

GOUDmijnen stijgen 38%

De aandelenkoersen van de grootste GOUDmijnen zijn in de eerste 5 weken van 2016 met 38% gestegen. De grootste stijger was....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

GOUDprijs stijgt na gemengde banencijfers VS

GOUD ging gisteren wederom hoger in een erg volatiele handel. Het sloot op zijn hoogste punt in zeker 3 maanden tijd. Een gemengd Amerikaans banenrapport zorgde voor de nodige twijfel bij beleggers of de Fed de rente daadwerkelijk gaat verhogen dit jaar.

Het edelmetaal kende – door deze twijfel – deze week zijn sterkste wekelijkse prestatie op meer dan een jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

TA-specialist: eerste belangrijke signalen voor bodem van GOUD en zilver in 4 jaar

Peter L. Brandt is een van de beste experts op het gebied van technische analyse. Hij is lange tijd negatief geweest over GOUD en zilver maar ziet nu duidelijke signalen dat de 4 jaar durende berenmarkt aan zijn einde komt.

Peter L. Brandt kijkt om te beginnen liever naar de GOUDprijs dan naar de zilverprijs. De zilverprijs kan $1 op of neer bewegen zonder dat er enige betekenis achter zit.

Sinds 2011 vormde de GOUDprijs weinig bodempatronen op de dag grafiek, maar tussen 6 en 26 januari was er duidelijk een te zien. Een cup-formatie na een symmetrische driehoek is een typisch patroon op het einde van een berenmarkt. Het was het eerste duidelijke bodempatroon in meer dan 3 jaar.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

Venezuela wil GOUDswap met Deutsche Bank

Door de economische crisis moet Venezuela een deel van haar GOUD verpanden, zo schrijft Reuters. Het land heeft nog maar $15,4 miljard aan valutareserves achter de hand, waarvan ongeveer 64% bestaat uit GOUDbaren. Om deze reserves beschikbaar te maken zal de centrale bank van Venezuela nog dit jaar een GOUDswap afsluiten met Deutsche Bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 februari 2016

GOUDmijnaandelen kunnen 100% stijgen als de Fed de rente geen 4 keer verhoogt in 2016

De GOUDprijs bleef in 2015 nog redelijk zwak door de eerste renteverhoging in de Verenigde Staten en door de verwachting dat de Federal Reserve dit jaar de rente nogmaals 4 keer zou verhogen. Nu dit laatste lijkt weg te vallen, krijgt de GOUDprijs terug vrij spel. Maar het zijn vooral de GOUDmijnaandelen die hiervan zullen profiteren.

Op onderstaande grafiek van de GOUDprijs is duidelijk te zien dat het gele edelmetaal meer dan waarschijnlijk zijn bodem heeft gevonden. De trend in 2016 is alvast mooi positief. De RSI bereikt op dit moment wel een hoog niveau wat duidt op een overkochte situatie waarbij een tijdelijke terugval naar het trendkanaal normaal zou zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$