Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 986 tot 990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Itbit gaat Londonse GOUDmarkt veroveren

Zowel banken als beurzen zijn bezig met het verkennen van de opkomende blockchain technologie. Vele bedrijven, waaronder itBit, zijn van plan om de technologie verder uit te breiden dan enkel de handel in het controversiële cryptogeld en wilt het gaan toepassen op bestaande markten. In het geval van itBit op de GOUDmarkt. ItBit in een verklaring vorige week:

“We are creating an innovative and strategic solution with partners for the London gold market. As a result, we are working with a variety of market constituents to extend London’s position as the pre-eminent gold market”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Nieuwe all-time high voor GOUD

Iedere GOUDbelegger focust op de prijs in dollar.

Als Europeaan is echter de prijs in euro veel relevanter.

Ik wil weten hoeveel mijn positie waard is in euro. Dat is de munt die ik dagelijks gebruik.

Dat ziet er zo uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

De zilverkoers maakt zich op voor een explosieve rally

Het is optie-expiratie week voor edelmetalen. Dit wil zeggen dat de opties vervallen. In het verleden ging dit dikwijls gepaard met een lagere GOUD- en zilverkoers omdat men de grondstoffen zo goedkoop mogelijk wou aankopen ten opzichte van de optieprijs. Maar het lijkt deze keer anders uit te pakken.

Maart is een zeer actieve maand voor zilver. Dit maakt dat handelaars die short gaan op zilver nerveus zijn en dat handelaars die long gaan op zilver ook nerveus handelen. Er kan dan ook ieder moment een short-squeeze losbarsten die de zilverprijs met gemiddeld $1 per dag de hoogte in kan schieten.

Eerder deze week werd de zilverprijs nog lager gemanipuleerd van $15,20 naar $14,90 tijdens de dunne ochtendhandel. Op die manier wilde men de handelaars die niet vroeg opstonden direct wakker schudden bij het openen van de beurs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Sander Boon: Particulieren doen er verstandig aan GOUD te kopen

“Gezien de toestand van het monetaire en financiële systeem doet elke particulier er verstandig aan GOUD te kopen”. Dat zei politicoloog en GOUDkenner Sander Boon vandaag in het programma Nieuws BV op Radio 1. Sander Boon legt uit dat staatsobligaties een zeer wankel fundament zijn voor ons financiële systeem, omdat de financiën van heel veel Westerse landen er niet zo florissant uitzien.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Rusland koopt al veertig maanden op rij GOUD: 21 ton in januari

De centrale bank van Rusland heeft in januari weer veel GOUD uit de markt gehaald. In totaal kocht ze 700.000 troy ounce GOUD, dat is omgerekend een volume van 21,77 ton. Met deze aankoop stijgt de totale omvang van de GOUDvoorraad naar 1.437 ton. Uitgedrukt in dollars vertegenwoordigde het gele edelmetaal in januari 13,83% van de totale reserves van de Russische centrale bank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$