Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 991 tot 995
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Run op GOUD onder centrale banken al begonnen?

Centrale banken hebben sinds de Londen Gold Pool van de jaren zestig niet meer zoveel GOUD gekocht als in de afgelopen jaren, zo bericht Eddie van der Walt van Bloomberg. Volgens cijfers van het IMF voegen centrale banken nu al acht jaar op rij edelmetaal aan hun reserves toe, de langste onafgebroken reeks in bijna vijftig jaar tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Een technische analyse op de GOUDprijs

Het technische plaatje van GOUD ligt er sinds februari dit jaar een stuk beter bij. Sterker nog: GOUD doet eigenlijk alles wat je zou verwachten, van een asset die in een nieuwe korte termijn uptrend zit.

Laten we eerst eens kijken naar het langetermijnplaatje: de weekgrafiek. Wij kijken trouwens naar de GLD-ETF, omdat dit de ETF is waarmee je het makkelijkst kan handelen op de GOUDprijs.

Op de grafiek is een duidelijke uitbraak zichtbaar. Rond de 115 punten is een weerstand geslecht met een grote gap. Hierbij wordt direct duidelijk dat een terugval tot 114 mag worden gezien als een terugtest van het uitbraakniveau.

Ook op de daggrafiek is het uitbraakniveau duidelijk zichtbaar:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

GOUDvoorraad GLD naar hoogste niveau sinds september 2014

De GOUDvoorraad van het grootste GOUD-ETF ter wereld is weer terug op het hoogste niveau sinds september 2014, zo blijkt uit de laatste cijfers. Sinds het begin van dit jaar is er al 135 ton GOUD aan het GOUD ETF toegevoegd, een toename van 21%. Met een instroom van $4,55 miljard sinds het begin van dit jaar voert GLD de ranglijst aan van meest populaire ETF’s van dit moment.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Dit is je kans! Het echte vuurwerk bij zilver moet nog beginnen.

Wie dacht dat het grootste spektakel te vinden was bij GOUD, die heeft het verkeerd. GOUD trekt altijd de kar, maar het echte spektakel is te vinden bij zilver. En het goede nieuws is dat het vuurwerk daar nog moet losbarsten. Heb je de GOUDtrein gemist, spring dan nu op de zilvertrein.

De grootste zilverproducenten ter wereld graven zilver op als nooit tevoren. Dit is mogelijk de reden dat de zilverprijs momenteel nog wat achterblijft op de GOUDprijs. Maar op lange termijn is dit een sterke katalysator voor een fors hogere zilverprijs.

Zilver is meer een bijproduct bij de ontginning van andere grondstoffen, maar er zijn ook pure zilvermijnen. De meerderheid bevindt zich in Mexico. De zilverproductie in Mexico stijgt terwijl de productie in de rest van de wereld daalt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Stijging GOUDprijs jaagt ook verkoop fysiek GOUD aan

GOUD blijkt dit jaar weer de veilige haven in roerige beurstijden. De stijging van de prijs stimuleert ook de vraag naar GOUDmunten.

Door de onrust op de aandelen- en valutamarkten, zorgen om de wereldeconomie en de verwachting dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken binnenkort de rente zal verhogen, is de prijs van GOUD na drie opeenvolgende jaren van daling dit jaar al met ruim 15 procent opgelopen.

Door de prijsstijging trekt ook de vraag naar fysiek GOUD weer aan. Zowel kleine als grote beleggers slaan GOUD in.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$