Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 996 tot 1000
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Pierre Lassonde: negatieve rentes zijn een zegen voor GOUD

In een gesprek met Kitco News op de BMO Metals & Mining Conference in Florida gaf Pierre Lassonde zijn mening over de recente gebeurtenissen op de GOUDmarkt. En als de voorzitter van Franco-Nevada (FNV) spreekt, dan wordt er geluisterd. Voor hem is het duidelijk. Hoe meer staatsobligaties tegen een negatieve rente noteren, hoe gunstiger dat is voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs.

Voor Lassonde is de berenmarkt voor GOUD na vijf jaar eindelijk voorbij. “Het zal almaar beter gaan voor de GOUDindustrie maar ik hoop dat het niet te snel zal gaan.” De belangrijkste drijfveer voor de huidige forse GOUDbeweging, is de negatieve rentevoet op heel wat overheidspapier.

“Vandaag is er voor $7 biljoen aan staatsobligaties met een negatieve rente. Dat is een regelrechte confiscatie door de staat”, verduidelijkt het icoon van de GOUDmarkt. Met dit gegeven in het achterhoofd vragen velen zich af waarom dan geen GOUD kopen. Het levert me weliswaar evenmin een rente op maar het kost me niets om aan te houden.

Het volstaat volgens Lassonde om naar de Gold ETF te kijken om te zien wat de GOUDprijs gaat doen. “Als er veel geld uit wegstroomt dan zakt het GOUD. Maar als de influx enorm is, zoals de laatste weken, dan gaat de GOUDprijs hoger.” In de eerste 6 weken van het jaar werd er 200 ton GOUD extra GOUD gekocht. Het was geleden van 2010 dat er zo’n grote vraag was.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Verkoop Zilver 25% omhoog in 2016

De verkoop van zilver is in de eerste 2 maanden van 2016 met 25% gestegen. De verkoop van GOUD ging nog veel harder met.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

4 grafieken die schreeuwen: Koop GOUD!

Begin 2009 kon je amper GOUD kopen zonder een forse premie te betalen. Het duurde ook verschillende weken vooraleer het GOUD geleverd kon worden. Dealers waren gefrustreerd omdat ze de vraag niet konden bijhouden. Dit was de start van een van de sterkste bull runs in de geschiedenis van GOUD. En vandaag gebeurt het allemaal opnieuw.

‘Er is GOUD genoeg’ … ‘De GOUDproductie stijgt’ … het zijn veel gehoorde zinnen als het over GOUD gaat. De realiteit leert echter dat er nooit genoeg GOUD is wanneer een crisis om de hoek loert. Op de momenten dat het echt nodig is, ligt de vraag vele malen hoger dan het aanbod. Dat is wat we vandaag opnieuw zien.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

GOUD naar $1400 volgens analist Family Office

De stijging in de GOUDprijs is nog maar het begin van van een verdere stijging volgens....

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2016

Run op GOUD onder centrale banken al begonnen?

Centrale banken hebben sinds de Londen Gold Pool van de jaren zestig niet meer zoveel GOUD gekocht als in de afgelopen jaren, zo bericht Eddie van der Walt van Bloomberg. Volgens cijfers van het IMF voegen centrale banken nu al acht jaar op rij edelmetaal aan hun reserves toe, de langste onafgebroken reeks in bijna vijftig jaar tijd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$