Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 1001 tot 1005
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 februari 2016

Mexicaanse peso een van de zwaarst getroffen valuta’s

De Mexicaanse peso kent een spectaculaire daling. Dit jaar – de afgelopen 6 weken – verloor het 8 procent van zijn waarde ten opzichte van de dollar, meer dan welke grote valuta dan ook. Sinds juni 2014 kent het een daling van 33 procent en staat nu op 19,2 peso’s t.o.v. de dollar, het laagste ooit.

GOUD stootte gisteren naar $1.263.90 per ounce, het kent dit jaar een stijging van meer dan 18 procent ten opzichte van de dollar. De grootste winst wist zij echter te boeken ten opzichte van de Russische roebel – over de afgelopen 60 dagen een winst van 25 procent – maar goede tweede in rij is GOUD in Mexicaanse peso’s met een winst van 23,49 procent.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Ook in 2015 veel vraag naar fysiek GOUD

De vraag naar fysiek GOUD was het afgelopen jaar onverminderd groot, zo blijkt uit het nieuwste kwartaalrapport van de World Gold Council. Centrale banken kochten vorig jaar meer GOUD, terwijl de vraag naar sieraden wereldwijd juist wat daalde. Het aanbod van sloopGOUD daalde.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

GOUDprijs stijgt $189 per oz

De GOUDprijs maakte vandaag een van de sterkste stijgingen mee sinds 2008.....

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Canada verkoopt DE HELFT van zijn GOUD!

Hoe gaat dat beursgezegde weer? “Buy low, sell high”? Maar de Canadese overheid lijkt net het tegenovergestelde te geloven. Net nu GOUD in jaren zo goedkoop niet meer is geweest, verkopen de Canadezen de helft van al hun GOUD!

U leest het goed: over de voorbije weken heeft de Canadese overheid de helft van hun GOUDvoorraad verkocht. Net nu GOUD een bodem lijkt te vinden!

Waar andere industrielanden ondanks vergissingen uit het verleden nog een groot deel van hun valutareserves in GOUD aanhouden, is dat in Canada gedaald tot 0,1%!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 11 februari 2016

Video: World Gold Council over de GOUDmarkt in 2015

De World Gold Council heeft vandaag haar jaarverslag over de GOUDmarkt in 2015 naar buiten gebracht. Later vandaag zullen we daar uitgebreid verslag van doen op Marketupdate. Hier is alvast de video waarin de meest opvallende zaken uit het rapport besproken worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$