Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 1011 tot 1015
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Sander Boon: “Particulieren doen er verstandig aan GOUD te kopen”

“Gezien de toestand van het monetaire en financiële systeem doet elke particulier er verstandig aan GOUD te kopen”. Dat zei politicoloog en GOUDkenner Sander Boon vandaag in het programma Nieuws BV op Radio 1. Sander Boon legt uit dat staatsobligaties een zeer wankel fundament zijn voor ons financiële systeem, omdat de financiën van heel veel Westerse landen er niet zo florissant uitzien.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Rusland koopt al veertig maanden op rij GOUD: 21 ton in januari

De centrale bank van Rusland heeft in januari weer veel GOUD uit de markt gehaald. In totaal kocht ze 700.000 troy ounce GOUD, dat is omgerekend een volume van 21,77 ton. Met deze aankoop stijgt de totale omvang van de GOUDvoorraad naar 1.437 ton. Uitgedrukt in dollars vertegenwoordigde het gele edelmetaal in januari 13,83% van de totale reserves van de Russische centrale bank.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Georgette Boele: “Trend GOUDmarkt fundamenteel gedraaid”

Analiste Georgette Boele van de ABN Amro verhoogde onlangs haar koersdoel voor GOUD. Hield ze begin december nog rekening met een verdere daling van de GOUDprijs naar $900, nu voorziet ze een stijging richting $1.300 per troy ounce tegen het einde van dit jaar. Marketupdate sprak met Georgette Boele over deze plotselinge koerswijziging en over de GOUDmarkt in het algemeen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 februari 2016

Deze grafiek voorspelt een stijging in de GOUDmarkt

Er zijn maar weinig aandelen te vinden die sinds het begin van dit jaar in waarde zijn gestegen. Toch valt de GOUDmarkt daarbij in positieve zin op. De GOUDmijnaandelen zijn sinds het begin van dit jaar met tientallen procenten in waarde gestegen en volgens technisch analist Sejul Gokal, werkzaam bij Bloomberg, is de kans groot dat de GOUDmijnaandelen de komende maanden nog verder in waarde zullen gaan stijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

De Nederlandsche Bank overweegt GOUDvoorraad te verhuizen

De Nederlandsche Bank (DNB) kijkt naar de mogelijkheden om zijn kluis te verhuizen. Daarin ligt een deel van de Nederlandse GOUD- en geldvoorraad opgeslagen.

De kluis van de centrale bank bevindt zich in het uit de jaren zestig stammende hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$