Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 1011 tot 1015
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

GOUD blijft de $1.250 testen

Terwijl gisteren de Amerikaanse dollar lager ging vond GOUD de weg weer omhoog. Dit terwijl economische cijfers uit de VS beter dan verwacht waren en aandelen wereldwijd hoger gingen.

Aandelen op de belangrijkste aandelenmarkten bereikten hun hoogste punt in bijna twee maanden tijd en rendementen op Amerikaanse staatsobligaties raakten hun hoogste punt aan op bijna vier weken tijd.

Vooral sterke Amerikaanse economische gegevens waren daar de oorzaak van. Particuliere werkgevers voegden 214.000 banen toe in februari, wat de vrees voor een wereldwijde economische vertraging deed temperen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 maart 2016

GOUD maakt een comeback als safe haven

Sinds het begin van dit jaar is de prijs van GOUD al met bijna 17% gestegen en volgens Merrill Lynch nam de belangstelling voor het gele goedje in de afgelopen maand februari snel toe. De belangstelling bij beleggers was het hoogste sinds het midden van het crisisjaar 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Pierre Lassonde: negatieve rentes zijn een zegen voor GOUD

In een gesprek met Kitco News op de BMO Metals & Mining Conference in Florida gaf Pierre Lassonde zijn mening over de recente gebeurtenissen op de GOUDmarkt. En als de voorzitter van Franco-Nevada (FNV) spreekt, dan wordt er geluisterd. Voor hem is het duidelijk. Hoe meer staatsobligaties tegen een negatieve rente noteren, hoe gunstiger dat is voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs.

Voor Lassonde is de berenmarkt voor GOUD na vijf jaar eindelijk voorbij. “Het zal almaar beter gaan voor de GOUDindustrie maar ik hoop dat het niet te snel zal gaan.” De belangrijkste drijfveer voor de huidige forse GOUDbeweging, is de negatieve rentevoet op heel wat overheidspapier.

“Vandaag is er voor $7 biljoen aan staatsobligaties met een negatieve rente. Dat is een regelrechte confiscatie door de staat”, verduidelijkt het icoon van de GOUDmarkt. Met dit gegeven in het achterhoofd vragen velen zich af waarom dan geen GOUD kopen. Het levert me weliswaar evenmin een rente op maar het kost me niets om aan te houden.

Het volstaat volgens Lassonde om naar de Gold ETF te kijken om te zien wat de GOUDprijs gaat doen. “Als er veel geld uit wegstroomt dan zakt het GOUD. Maar als de influx enorm is, zoals de laatste weken, dan gaat de GOUDprijs hoger.” In de eerste 6 weken van het jaar werd er 200 ton GOUD extra GOUD gekocht. Het was geleden van 2010 dat er zo’n grote vraag was.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

Verkoop Zilver 25% omhoog in 2016

De verkoop van zilver is in de eerste 2 maanden van 2016 met 25% gestegen. De verkoop van GOUD ging nog veel harder met.....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 2 maart 2016

4 grafieken die schreeuwen: Koop GOUD!

Begin 2009 kon je amper GOUD kopen zonder een forse premie te betalen. Het duurde ook verschillende weken vooraleer het GOUD geleverd kon worden. Dealers waren gefrustreerd omdat ze de vraag niet konden bijhouden. Dit was de start van een van de sterkste bull runs in de geschiedenis van GOUD. En vandaag gebeurt het allemaal opnieuw.

‘Er is GOUD genoeg’ … ‘De GOUDproductie stijgt’ … het zijn veel gehoorde zinnen als het over GOUD gaat. De realiteit leert echter dat er nooit genoeg GOUD is wanneer een crisis om de hoek loert. Op de momenten dat het echt nodig is, ligt de vraag vele malen hoger dan het aanbod. Dat is wat we vandaag opnieuw zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$