Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 1021 tot 1025
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

DNB krijgt mogelijke nieuwe GOUDkluis

De Nederlandsche Bank onderzoekt de mogelijkheid om haar GOUDvoorraad op een andere locatie in Nederland op te slaan. Het GOUD ligt momenteel in het hoofdkantoor van de Nederlandsche Bank aan het Frederiksplein in Amsterdam. Heeft de centrale bank misschien meer ruimte nodig om GOUD op te slaan?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 februari 2016

5 redenen waarom de GOUDprijs kan stijgen als Donald Trump president wordt

Donald Trump is een absoluut buitenbeentje in de race naar het Amerikaanse presidentschap later dit jaar. Maar de Republikein veegt tot op heden de vloer aan met zijn tegenstanders. En een overwinning van Trump zou wel eens goed kunnen uitpakken voor de GOUDvergelijken.nl/kopen/1-troy-ounce-GOUDen-maple-leaf-munt" title="GOUD kopen" alt="GOUD kopen">GOUDprijs.

Donald Trump is een presidentskandidaat die er in de moderne tijd nog nooit is geweest. Zijn voorliefde voor een valutaoorlog en zijn creatieve manier van denken kunnen wel eens in de kaart van GOUD spelen.

Speelt de stijging van de GOUDprijs al in op een overwinning van Donald Trump? Het zou best wel eens kunnen. Lear Capital vond 5 redenen die een belangrijke impact kunnen hebben op de Amerikaanse economie, de waarde van de Amerikaanse dollar en de GOUDprijs mocht Donald Trump het effectief schoppen tot President van de Verenigde Staten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 februari 2016

Wil de GOUD/zilver ratio ons iets zeggen?

In het verleden is de GOUD/zilver ratio een goede indicator geweest voor de economische en monetaire toestand. De stress in het financieel systeem uit zich door een stijging van deze ratio die momenteel op 80 staat – aan de hoge kant historisch gezien.

Dit komt waarschijnlijk omdat de GOUDprijs als eerste stijgt, zilver is meer een achterblijvende indicator. Centrale banken, overheden en de rijken kopen GOUD bij de eerste signalen van financiële stress.

GOUD is de munt van de Koningen, zilver van de Heren. Wanneer de bevolking merkt dat er iets niet klopt, willen ze mee op de edelmetalentrein. De meesten kiezen dan voor zilver waardoor de zilverprijs aan een inhaalbeweging begint en de GOUD/zilver ratio daalt.

Dit is wat de geschiedenis tot nu toe vertelde:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

GOUD of zilver..?

Veel cliënten stellen mij of één van mijn collega’s de vraag of er nu zilver of GOUD aangekocht dient te worden en welke verhouding tussen de twee ze het beste kunnen kiezen. Vaak antwoord ik dat spreiding van beide edelmetalen het meest aan te raden is. Dit hangt natuurlijk vooral af van de persoonlijke situatie, welke voor iedereen verschillend is. Overigens vind ik spreiding binnen een beleggingsportefeuille sowieso het belangrijkste tijdens deze woelige tijden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 februari 2016

OPINIE: GOUD uitbraak gemist? Geen probleem!

Hè hè, dat was een zware bevalling. De markten boekten hun eerste weekwinst voor 2016! Jawel, het nieuwe jaar is al bijna 2 maanden ver. We hebben het nooit eerder meegemaakt. Ook de geschiedenisboeken laten er geen misverstand over bestaan: we begeven ons op onbekend terrein.

De bescheiden weekwinst van zo’n 2,5% is in dat opzicht dan ook mager te noemen. Maar het was wel hoogstnodig, want als de koersen nog lagere niveaus opzochten, dan kraakte de beursvloer… bijna letterlijk!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$