Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 1021 tot 1025
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Het ongezonde banksysteem: waarom bijna alle banken gedoemd zijn te verdwijnen

Een artikel over een gezond banksysteem zou saai moeten zijn, helaas is het dat niet. Slechts heel weinig mensen kunnen het verschil herkennen tussen een gezonde en een ongezonde bank. Niemand weet meer hoe banken werken. Alleen al over dat feit zouden we ons zorgen moeten maken.

Bankieren is ontstaan uit GOUDsmeden die GOUD leenden en ontleenden. Nog geen 100 jaar geleden waren GOUDen munten nog dagdagelijks gebruikte betaalmiddelen. Banken waren GOUDsmeden zonder hamer, banken waren gewone bedrijven – niets speciaal. Nu zijn banken zo complex dat ze de hele wereld bedreigen … en dus in hun macht hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

James Turk meent dat zilver naar $400 kan

Ik heb vanmorgen op Snapchat gesproken over de visie van James Turk met betrekking tot zilver.

James Turk was enkele jaren geleden spreker op een congres dat ik organiseerde over GOUD en hij is werkelijk een fenomeen binnen de sector.

Hij geniet enorm veel respect en zijn analyses zijn steeds de moeite waard om te lezen.

Vandaar dat ik even de tijd neem om te berichten over zijn huidige kijk op de zilvermarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Gold bugs: terug van nooit weg geweest

Negatieve interesten (i.e. een aanval op uw spaargeld), tanende dollarhegemonie, een spartelende Yellen… kortom, we staan voor erg zwaar noodweer. En in nood kent men zijn vrienden.

Februari is een boerenmaand voor de GOUDhandel. Beurzen zijn ontzettend volatiel, olieprijzen kelderen tot prijzen die zelfs niet eens werden gesimuleerd door institutionele investeerders. Niemand weet wat er precies gaande is. Op zo’n momenten lijkt GOUD een veilige haven.

Zo denkt bekende investeerder Marc Cuban er ook over. Hij verklaarde voor Amerikaanse CNBC dat hij zich meer en meer tot GOUD voelt aangetrokken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

Dit is waarom Gordon Brown de Britse GOUDvoorraad verkocht op het dieptepunt

De beslissing van Gordon Brown als Brits Minister van Financiën eind jaren ’90 om een groot deel van de Brits GOUDvoorraad te verkopen, is een van de meest bizarre financiële ingevingen ooit. The Telegraph denkt te weten waarom Brown de welvaart van Groot-Brittannië op het spel zette.

Tussen 1999 en 2002 verkocht Groot-Brittannië bijna 400 ton GOUD aan dumpingprijzen. De GOUDreserves werden verkocht tussen $256 en $296 per ounce. Deze prijs bleek het dieptepunt van de GOUDmarkt te zijn. Het is echter niet alleen bizar dat Brown het GOUD verkocht aan een zeer lage prijs, maar ook de manier waarop stelt vragen.

Ten eerste kondigde Brown ruim op voorhand de verkoop aan. In een markt gedreven door vraag en aanbod is dit ongeveer het slechtste dat je kan doen. Wanneer de markt een overaanbod verwacht, daalt de prijs, wat ook gebeurde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 februari 2016

GOUDen Koets krijgt opknapbeurt van belastinggeld, maar Rutte wil kosten niet noemen

Na het gedoe over het onderhoud van De Groene Draeck staat er weer een koninklijk vervoersmiddel in de schijnwerpers. De GOUDen Koets krijgt een opknapbeurt, maar premier Mark Rutte wil niet zeggen hoeveel dat gaat kosten. Ook al draait de belastingbetaler ervoor op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$